10 enkla rengöringstips för att flytta en lägenhet | Charme-Städ
charme_stad_com_flytta_en _lägenhet_front

1. Börja rengöra från topp till botten.
Det är bäst att börja rengöra i varje rum från topp till botten (från tak till golv). Börja med hörn i taket och ljuskronor eller takbelysning (de samlar mycket damm). Gå därefter till väggar, basbord och golvet.

2. Gå ut i dörrens riktning.

Börja rengöra längst bort från ingången, särskilt när det gäller golv.

3. Rengör väl i skåp och hyllor.

4. Sätt tillbaka toalettstolen.
Gör dig själv (och dina gäster) en tjänst – lägg en ny plats på toaletten.

5. Desinficera badet.
För att rengöra badrummet eller duschen, använd ett tvättmedel och en svamp, men troligtvis kommer du att behöva en tuffare renare för att hantera fläckar där.

6. Rengör köksredskap och apparater väl.
Tvätta mikrovågsugn (inifrån och ut), tvätta sedan kylskåp och spis.

7. Tvätta golven.
8. Döda alla bakterier.
Spendera tid på att desinficera allt du ständigt kommer att beröra: bänkskivor, pennor, knappar, lås.

9. Glöm inte köksskåpen.
10. Tvätta basbordet.
Fotplattan ignoreras ofta vid rengöring, och på den, särskilt i köket, samlas mycket damm och smuts in.

charme_stad_com_flytta_en _lägenhet_front_3

Och nu mer i detalj:

Köket
För det första är rengöring av köket, inte bara för att fruktansvärda klibbiga saker samlas här, utan också för att du vill bli av med de dofter som återstod från de tidigare husägare. Köket är också en plats där du och din familj tillbringar en betydande del av din tid. Tvätta och rengör köket ordentligt så att din familj känner sig hemma på en ny plats.

Rengör kaminen
Troligtvis behöver du rengöringsprodukter. Se till att du använder borstar och svampar som inte repar ytan. Blötlägg metallbrickorna och racken i diskbänken eller badkaret med fullt varmt tvålvatten medan du rengör resten av spisen.

flytta_en _lägenhet_front_2

Rengör ugnen
Rengör om möjligt sidorna med frontpanelen.

Rengör kylen
Även om kylskåpet verkade rent, skulle det vara bättre att tvätta det igen. Rengör de inre väggarna och hyllorna genom att dra ut alla borttagbara delar och tvätta dem separat i handfat eller badkar. En lösning av vinäger och vatten fungerar utmärkt som ett livsmedelssäkert universalrengöringsmedel.

Rengör frysen.
Använd en mjuk trasa eftersom allt hårdare kliar ytan. Flytta kylskåpet bort från väggen och torka av det bakifrån och sedan från toppen och sidorna. Damm och smuts samlas också på handtagen och längs gummitätningen som stänger dörrarna.

Köksskåp
Torka försiktigt av skåpen från insidan. Rengör sedan toppen av skåpen och dörrarna. Om du har en träyta, använd trärengöringsmedel eller milt tvålprodukter. Använd fettpulver och vatten för oljiga fläckar. (Herr Kliner rekommenderar att använda hushållsrengöringsprodukter i ett extremt sällsynt fall, och det är bättre att anförtro rengöringen av lägenheten i Kiev till proffs.) Glöm inte att städa upp de inre lådorna och rengör även pennorna på dem. Rengör mellanrummen mellan köksskåpen med en spatel, det är lätt att ta bort skräp.

en _lägenhet

Tvättstädning

Använd speciella rengöringsprodukter för att rengöra diskbänken. Spraya tvättmedlet på diskbänken och låt det blötlägga ett tag, tvätta och torka sedan ordentligt. Torka av väggarna Torka av väggarna med en fuktig handduk eller trasa.

Golv
Om du flyttar till ett matta hus eller lägenhet, överväg att beställa en professionell kemtvättmatta. Om detta inte är möjligt, vakuumera allt noggrant. Om tidigare husägare hade husdjur kan du inte klara dig med en dammsugare. För trä eller andra typer av golv, använd en vanlig kvast.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
[Totalt: 2 Genomsnitt: 5]

©2021 Charme Stad

Call Now ButtonRing oss