icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

3 steg för rengöringen av hemmet efter en influensa

3 steg för rengöringen av hemmet efter en influensa
seoadmin 04 februari 2021 193

3 Steg för rengöringen av hemmet efter en influensa

Vi människor handskas ofta med influensavirus, speciellt under den senaste perioden och hur frustrerande är det inte det? det är hur tråkigt som helst när barnen är sjuka och bokstavligen ligger i sängen i flera dagar och inte ens har ork för att kolla på tv eller använda ipad till exempel. 

Personligen så strävar jag alltid efter att städa upp huset efter att barnen eller alla vi har varit sjuka. När människor är sjuka så är det hur många bakterier som helst samt smuts som finns kvar i huset efter. 

 

Steg 1: Se till att ha rengöringsmedel.

Rengöringsmedel.

 

Använd de av desinfektionsmedel som tar bort bakterier genom att hitta dessa i butiken och se till att följa anvisningarna på flaskan för att hitta instruktioner för hur du ska använda det av det i hemmet. Det finns även miljövänliga desinfektionsmedel som du också kan testa, dessa kan vara lite mindre effektiva och det kan behövas att du lägger till mer rengöringsmedel för att det ska fungera så bra som möjligt. Du kan testa att spruta 3% väteperoxid på ytor som är hårda, häll väteperoxiden i en sprayflaska och spraya den senare på ytorna. Du kan även blanda den med hälften vatten. alternativt i stället för väteperoxiden kan du använda dig av en 50/50 blandning med vinäger och vatten, blanda dock inte väteperoxiden och vinäger ihop. Om du behöver starkare desinfektionsmedel kan dua använda dig av en hink m ed en liter vatten och en halv kopp blekmedel.

 

Steg 2: Släpp in solljus i hemmet.

Släpp in solljus i hemmet.

 

Innan du börjar med tävlingsprocessen kan du försöka att öppna fönstret för att få lite frisk luft och lyfter persiennerna helt för att släppa in naturligt ljus. 

 

Steg 3: Städa hemmet.

 

1 Sängkläder och filtar 

När människor är sjuka tenderar de att svettas en hel del, därför ska du ta sig kläderna, filtar och annat som kläder som du haft på dig medans du varit sjuk och tvätta dem. I fall fallet är att du har fläckar på dem kan du använda dig av 3% väteperoxid för att få bort dessa fläckar innan du tvättar. tvätta dessa plagg på högsta temperatur som materialet tål men överbelasta inte tvättmaskinen. Du kan även tvätta dina kuddar i tvättmaskin dock får följa anvisningar för skötsel av kuddar.

Din madrass

Ifall fallet är att någon vätska kommer in i madrassen genom sängkläderna ska du se till att rengöra madrassen noggrant. Se till att ventilera dina saker, öppna fönstret och alla persienner i rummet för 2 liter frisk luft och solsken tungt. du kan även rengöra madrassen i olika rengöringsmedel som är speciellt avsedda för det men sedan ska de låta den torka helt innan du sätter tillbaka den på plats och sätter tillbaka sängkläderna.

3 Badrummet

Ifall du har flera badrum i hushållet ska du försöka göra så att de är sjuka använder bara sig av ett badrum, detta kommer att hjälpa för att förhindra spridningen av sjukdomen och även kommer att göra din rengöring blir det mycket enklare då färre rum behöver rengöras ifall alla användare ett. Badrummet efter sjukdom behöver att man desinfekterar den och rengör väl, särskilt när det kommer till handfat, kranar och toalett. för att rengöra toaletten kan du använda dig av en lösning gjort på väteperoxid och vatten för att slippa använda kemikalier som är gjorda på inte miljövänliga ämne.

Tandborste 

ifall du har använt dig av en billig en gångs tandborste under sjukdomstiden kan du kasta bort den och köpa en ny. Ifall du har en fin och dyr tandborste kan du rengöra den med lite väteperoxid i en kopp som ska precis räcka så att borsten ska vara helt nedsänkt i vatten och låta den vara i lösningen i 30 minuter. när du är klar ska du skölja tandborsten med vatten.

5 Handdukar

Försök att byta handdukar dagligen när du är sjuk och se till så att alla har en egen handduk. Man kan även testa tillfälligt använda sig av pappershanddukar i stället för handdukar för att göra det enklare och även uppmuntra alla tvätta händer så ofta som möjligt samt försiktigt och noggrant. När alla är friska kan du ta handdukar och tvättar om vi högsta möjliga temperaturen.

6 Leksaker

 mjuka leksaker tvätta med sängkläder

Om du har mjuka leksaker som kan tvättas kan du tvätta dem med andra sängkläder för att göra dem ordentligt arena. Leksaker som är hårda kan du rengöra med hjälp av att använda borstfästet på en ångare och skrubba och ånga lite på den för att sedan torka av med en mikrofiberduk. Om det går kan du även rengöra dina hårda leksaker i diskmaskinens översta ställ.

7 Hårda ytor i hemmet

Oftast så överlever bakterier som längst på hårda ytor som försöka torka av dem med desinfektionsmedel när du är sjuk så mycket som möjligt, annars kan du fånga dem och torka av med mikrofiberduk sa rengöring.

Elektroniska apparater 

Använd en desinfektionsduk eller någon trasa som är fuktad med spritalkohol för att rengöra alla elektroniska enheter som telefoner surfplattor datorer tangentbord och tv apparater. Sedan låt lufttorka.

Sopkorgar

Se till att rengöra och tömma sopkorgar efter sjukdomen riktigt noggrant. Du kan spraya sopkorgen med desinfektionsmedel och lämna den i minst några minuter innan du torkar av den för rengöring.

10 Köket

Ifall du har sjuka barn i hushållet kan du försöka att hålla dem borta från köket så mycket som möjligt. Torka kylskåpets dörrhandtag och andra handtag på skåp som används ofta regelbundet med desinfektionsmedel varje dag. När alla blivit friska kan det vara bra att rengöra bänkskivor kylskåp och handfat mer noggrant.

 

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 4 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss