icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

4 miljövänliga städtips för ditt hem

admin 09 januari 2023 135

I takt med att medvetenheten om miljövänliga rengöringsprodukter ökar bland konsumenter blir tillverkarna mer benägna att leverera högkvalitativa miljövänliga städprodukter. Även om det stämmer att kemiska rengöringsmedel kan göra ditt hem smutsfritt släpper de även ut toxiner runtom i hemmet, vilket ökar risken för kroniska hälsoproblem. Dessutom ökar ditt ekologiska fotavtryck när du kastar dem.

Om du avser att göra din städrutin grönare är det dags att investera i mer miljövänliga produkter och tekniker. Och de goda nyheterna är att miljövänlig städning inte är så komplicerat och kostsamt som många tror. Det kan vara ett enkelt och prisvärt alternativ som låter dig njuta av de hälsomässiga fördelarna med att ha ett rent hem. Fortsätt läsa för att få några miljövänliga städtips och tricks för ditt hem.

Investera i icke-giftiga rengöringsmedel

Om du är som de flesta människor spenderar du antagligen hundratals kronor på kemiska rengöringsmedel när du sannolikt har massor av robusta naturliga rengöringsprodukter i ditt skafferi. Om du inte har dem hemma, frukta inte, miljövänliga rengöringsprodukter är billiga och lättillgängliga i dagligvarubutiker. Dessa hållbara rengöringsmedel inkluderar bakpulver, ättiksprit, citron och väteperoxid, och du kan använda dem för diverse städprojekt i hemmet. Till exempel kan du använda bakpulver och flytande eko-tvål för att skrubba golv, fönster och andra hårda ytor för att uppnå en skinande renhet i ditt hem.

Du kan även bli av med smuts på kläder, textiler, mikrovågsugnar och kakelfogar med ättiksprit. Vanligtvis kan det vara ganska jobbigt att få bort fläckar på kaklet i badrummet och köket. Ättiksprit kan dock hjälpa dig att hålla dina kakelfogar skinande rena varje gång. Allt du behöver göra är att blanda ättiksprit och vatten och sedan hälla blandningen i en sprayflaska. Spraya på blandningen på smutsiga fogar och låt det verka i ungefär fem minuter. Använd en gammal tandborste för att borsta fogarna och skölj av med ljummet vatten. Utöver att använda bakpulver, citronsaft och ättiksprit för att ditt hem ska fortsätta lukta fräscht och vara smutsfritt. Att göra det sparar besparar dig massor av tid med att blanda rengöringsingredienser.

Strunta i luftrenare

Efter att hemmet har städats gillar vissa att förlägna den fräscha lukten genom att spreja luftrenare i varje rum. Det är viktigt att notera att luftrenare innehåller mång kemikalier, inklusive tillsatser förorenar inomhusluft. Den syntetiska doften i luftrenare triggar även allergier och sjukdomar såsom astma. Med detta i beaktande, överväg att strunta i luftrenare och rengöringssprejer. Fräscha i stället upp ditt hem genom att öppna dina fönster för att låta luften cirkulera i hemmet.

Du kan även bibehålla ditt hems trevliga doft genom att tillsätta några droppar eterisk olja såsom eukalyptus, lavendel, teträd och klöver i en sprayflaska, fylld med vatten och spraya sedan hela ditt hem för att få bort otrevliga odörer. Utöver att förbättra inomhusluften har eteriska oljor även ett flertal hälsofördelar, såsom bättre sömnkvalitet, förbättrat humör och lägre ångestnivåer. Eftersom eteriska oljor utsöndrar naturella dofter behöver du inte oroa dig över att trigga allergiska reaktioner i ditt hem.

Undvik att använda pappershanddukar

Det är ingen hemlighet att pappershanddukar är bekväma för att städa upp spill runtom i huset, särskilt i köket. Den frekventa användningen av pappershanddukar bidrar dock till höga koldioxidutsläpp eftersom de släpper ut metan när de kastas på soptippen. För att göra ditt hem och städvanor mer eko-vänligt, använd återanvändningsbara tygdukar. Du kan investera i en mopp med en tvättbar duk i stället för att förlita dig på engångsmaterial när du rengör golven. Du kan även utföra de flesta av dina städsysslor med trasor gjorda av gamla kläder. Så ha alltid några trasor i ditt kök och badrum för att torka, skrubba och rengöra allt. När du plockar upp fasta saker såsom matspill, hår eller kräk från barn eller husdjur, skaka av trasan ovanför skräpkorgen innan du sköljer ur den.

Du kan även använda tyg för att rengöra glasytor i ditt hem för att reducera användningen av pappershanddukar med hälften. Medan du kan använda alla typer av tyg för att torka av smutsen från glasytor, överväg att använda luddfria trasor. På så sätt kan du hålla dina fönster och andra ytor streckfria. Städexperter rekommenderar alltid mikrofiberdukar eftersom de inte lämnar bråte eller fläckar på dina fönster. Oavsett vad kan du använda en gammal t-shirt för att hålla dina fönster skinande medan du håller ditt hem miljövänligt.

Tänk över dina tvättvanor

Att tvätta är något som man måste göra så ofta som möjligt, men det är ingen hemligt att klädtvätt påverkar miljön negativt. Den genomsnittliga tvättmaskinen använder upp till 150 liter vatten per last och varmvattenberedare och torkskåp konsumerar ungefär 90 % av ditt hems elektricitet. Sköljmedlen du använder dödar effektivt bakterier och gör att dina kläder luktar gott, men de innehåller giftiga kemikalier som kan hamna i vattenkällor och skada liven där.

Om du skulle vilja göra din städrutin grönare kan du uppnå det bästa resultatet genom att byta till en energieffektiv tvättmaskin för att minimera slöseri med vatten. Torka även dina kläder på en tvättlina i stället för att använda torktumlaren. Ännu viktigare, satsa på grönare tvätt- och sköljmedel. Även om många tvättprodukter saluförs som gröna innehåller de flesta av dem starka kemikalier som kan påverka din hälsa och miljön. Av den här anledningen behöver du ta dig tid och kraft för att lära dig hur du gör eget tvättmedel själv. Eftersom hemmagjorda tvättvålar inte innehåller några kemikalier eller konserveringsmedel har de mindre eller ingen negativ påverkan på din familjs hälsa och miljön.

Kemikaliefyllda rengöringsprodukter håller otvivelaktigt ditt hem smutsfritt och får det att lukta gott. Att använda dem regelbundet för dock med sig en hög kostnad för miljön. För att reducera din påverkan på naturen medan du utför hushållssysslor, överväg att byta till grön rengöring. Detta steg innebär att använda kemikaliefria rengöringsmedel såsom bakpulver, ättiksprit och kastilientvål. Använd även återanvändningsbara tygtrasor för att torka och skrubba i stället för pappershanddukar, använd en högeffektiv tvättmaskin, torka din tvätt på tvättlina och undvik luftrenare.

Många konsumenter har blivit medvetna om deras koldioxidfotavtryck. Som ett resultat har de vänt sig till gröna rengöringsvanor för att hålla sina hem rena och fria från allergener. Eftersom gröna rengöringstekniker inkluderar att använda kemikaliefria produkter såsom ättiksprit, bakpulver, citron och essentiella oljor, släpps inte toxiner ut i vattenkällor. Du behöver inte heller oroa dig för att kemikalier ska förorena inomhusluften och orsaka allergiska reaktioner som ofta leder till kroniska luftvägssjukdomar. Å andra sidan, hjälper det att använda en högeffektiv tvättmaskin för att reducera energianvändningen i ditt hem. Eftersom använda pappershanddukar utsöndrar höga halter metan när de slängs på soptippar hjälper det även att torka av ytor med återanvändningsbara trasor för att sänka ditt koldioxidfotavtryck kraftigt.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 0 Genomsnitt: 0

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss