icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

5 sätt att bli av med vägglöss i din madrass

med_vägglöss_i_din_madrass
seoadmin 29 september 2020 605

Har du vägglöss i din madrass? Här kommer några sätt som du kan använda dig av för att bli enkelt av med dem!

Vägglöss är varelser som suger ut blod och är kända för att vara störande moment när det kommer till vila och sömn. Du har säkert blivit väckt någon gång av att de biter dig! Att identifiera vägglöss är väldigt viktigt för att exakta veta hur man ska handskas med varelser som förekommer i hemmet bland annat och för att bli av med de. Oftast så gömmer sig vägglöss i madrasser, sängramar och i sänggaveln. I den här artikeln kommer du att lära dig om olika sätt att få bort vägglöss från din madrass.

Vad är vägglöss för något

Vad är vägglöss för något?

Det finns många varelser som ibland blir tagna för vägglöss, det är viktigt att veta vad som kännetecknar just de så att man inte missbedömer. Vägglöss är små, vit-röda insekter med sex ben och en antenn. De har inga vingar. Medans professionella vägglöss behandlingar är rekommenderade så finns det små grejer man kan göra själv för att ta itu med problemet,

Här är några exempel på olika tecken på att du har vägglöss:

 • Varelser som kryper som passar beskrivningen ovan, eller blod på din madrass eller kuddar.
 • Vägglöss märke på kroppen efter att de har bitit som kan klia och bli inflammerade.
 • Illa luktande madrass.
 • Små rost liknande fläckar på sängramar.

Hur man blir av med vägglöss

Hur man blir av med vägglöss:

 1. Tvätta allt

Då vägglöss befinner sig djupt inne i madrassens material och sängkläder så lägger de ägg överallt. Bäst sättet för att påbörja en resa mot vägglöss fri hem är att tvätta allt så mycket som möjligt. Hur som helst så behöver du använda dig av hög temperatur av vattnet när du tvättar, nämligen 120 ° F och torka sakerna med hög temperatur. Kom ihåg att vägglöss är uthålliga och bara vatten kommer inte utrota de.

Här är några användbara tips när det kommer till tvätt för att bli av med vägglöss:

 • Börja med sängkläder och täcket. Ta de försiktigt i en stor låda eller plastpåse till tvättstugan för att undvika att överföra vägglöss och ägg till andra platser i hemmet.
 • Om du har en modern tvättmaskin kan du använda dig av inställningen för desinfektion som använder hög värme för att döda vägglössen.
 • Det är också viktigt att tvätta alla kläder, material, leksaker och annat som finns i sovrummet där vägglössen kan finnas. Du kommer inte få bort vägglössen genom att bara tvätta visa saker och lämna andra som de kan finnas i.

Dammsug alla vägglöss och ägg

 1. Dammsug alla vägglöss och ägg.

Dammsug så många vägglöss och ägg som möjligt då det kan bidra till att de inte finns i ditt hem fortare och lättare. Genom att använda dig av en dammsugare som har HEPA filter som kan få bort dessa varelser från sängen utan att de rymmer. När du är klar ska du ta ut smutspåsen från dammsugaren så fort du är klar och kasta den i en container där vägglössen inte kan rymma. När du dammsuger ska du vara extra försiktig vid madrassen och området vid sängen. Kolla även soffan och mjuka möbler efter tecken på vägglöss.

 1. Använd en steamer.

Steamer funkar väldigt bra för att få effektivt resultat på att få bort vägglössen, den kan även döda vägglössen som befinner sig i sprickor på möbler bland annat. Du kan döda dessa insekter genom att använda som minst 160 till 180 ° F genom ångborsten.

Nedan följer några tips för hur man ska använda steamer:

 • Ånga alla områden där vägglöss kan förekomma och gömma sig.
 • Använda bruksanvisning för din steamer för att veta exakt hur du ska använda den på rätt sätt.
 • När du har ångat klart kan du använda en hårtork för att torka saker som har blivit ångade.
 1. Täck din madrass.

Täck över din madrass genom förseglat omslag då det förebygger att vägglössen kommer in eller ut från madrassen. Täck den för minst ett år för att döda alla vägglöss i din madrass.

 1. Bytt ut din madrass.

Är fallet att din madrass är angripen på stort av vägglöss då kan det vara nått att byta ut den. Anledningen till det är att vägglöss kan leda till flera olika negativa effekter på ens hälsa. Men innan du tar hem en ny madrass se till att bli av med vägglöss på andra plan så att inte den nya madrassen får också vägglöss.

Slutsats

Du kan bli av med vägglössen i din madrass genom att tvätta så mycket som möjligt. Dammsug och ånga alla områden där vägglöss kan förekomma, viktigt att komma åt hål och sprickor. Du kan använda dig av att täcka över madrassen för att bli av med de också. Hur som helst att byta ut den gamla mot en ny kan vara bra för att bli av med problemet. Om allt detta inte fungerar bör du kontakta skadedjursbekämpningsföretag på direkten.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 9 Genomsnitt: 3.4

Hur du gör en djuprengöring av ditt sovrum Tvätta sängkläder Tvätta kuddarna, örngotten, påslakanet, sängkappan och till och med...

23 maj 2024 23

Att rengöra din grill felaktigt eller sällan kan förkorta dess livslängd och, ännu värre, vara farligt och påverka smaken...

15 maj 2024 28

Du kommer att bli chockad över alla hushållsartiklar du kan rengöra och desinficera med denna pulverprodukt. Du kanske har...

06 maj 2024 75
Ring oss