icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

7 sätt för att få bort rödvinsfläckar från mattan

admin 05 oktober 2022 79

Du har ett hus fullt av gäster, och plötsligt spills ditt röda vin över hela mattan … Vad gör du härnäst?
Rödvinsfläckar har alltid varit en av de tuffaste fläckarna på mattan på grund av dess natur och syrliga egenskaper.
Här är 7 beprövade metoder för att avlägsna rödvinsfläckar från mattan. Låt oss börja med en gång!

1. Torka av fläcken
Få inte panik efter det olyckliga spillet! Ta en ren handduk och börja torka fläcken uppifrån och ner. Undvik att gnugga på fläcken, annars blir den värre. torka fläcken så mycket som möjligt till dess att den torkar helt.

2. Salt
Om du har en envis fläck på mattan, försök att torka fläcken så mycket som möjligt. Du kan förslagsvis använda en absorberande trasa för att absorbera fläcken. Täck nu gradvis den fuktiga fläcken med salt. Eftersom salt suger upp fukten är det viktigt att fläcken faktiskt är fuktig. Låt helt enkelt saltet verka ett tag. Saltkristallerna kommer att absorbera vinet och blir rosa efter några timmar. Salt kan göra underverk, så låt det verka under en längre tid. Så snart det torkar, avlägsna det överflödiga saltet från mattan med hjälp av en dammsugare.

3. Kallt vatten
Det är ett av de lättaste sätten för att få bort fläckar från mattan. Bara häll ett glas kallt vatten på fläcken och låt vattnet göra sin magi. Vattnet kommer att späda ut vinet, som till slut löses upp. Fortsätt sedan att torka av fläcken så kommer du att se skillnaden.

4. Bakpulver
Häll det kalla vattnet på fläcken på mattan och fortsätt att torka av till dess att inget mer av fläcken släpper. Förbered nu lösningen genom att blanda tre delar bakpulver med en del vatten. Applicera generöst med pastan på det befläckade området, vänta tills det torkat och dammsuga sedan mattan som vanligt.

5. Ättiksprit
Torka av området med en ren handduk och förbered sedan en lösning genom att blanda en matsked ättiksprit, en matsked diskmedel med 2,5 dl ljummet vatten. Innan du tillsätter lösningen, testa ättikspriten på en liten del av det befläckade området först. Om mattan inte missfärgas, applicera försiktigt lösningen med en svamp och försätt att torka av fläcken tills den försvinner.

6. Sodavatten
Sodavatten har kraften att avlägsna rödvinsfläckar. Torka av fläcken tills allt överflödigt vin är upptorkat. Ta sodavattnet och häll det gradvis på fläcken och torka sedan av den igen. Fortsätt till dess att fläcken försvinner.

7. Väteperoxid
Innan du använder den här metoden, testa först väteperoxiden på en liten av det befläckade området eftersom det kan missfärga mattan. När du är färdig med testet, häll väteperoxiden på fläcken. Strö sedan på bakpulvret på mattan, vänta lite och häll sedan på vattnet på fläcken. Om mattan missfärgas, avsluta processen omedelbart eller använd en fuktig handduk för att avlägsna fläcken.

8. Vitt vin
Vitt vin kan hjälpa till att få bort det existerande rödvinsfläcken eftersom det kan späda ut koncentrationen så som kallt vatten. Korka av flaskan och häll det på det befläckade området, dutta sedan av överflödet med en ren trasa och låt den suga upp blandningen.

När ska man ringa professionell hjälp?
Våra tips bör inte göra dig besviken och är kända för att kunna avlägsna de tuffaste rödvinsfläckarna. Om du emellertid har provat allting och fläcken vägrar försvinna, då är det dags att söka professionell hjälp.
Om du till exempel bor i Göteborg kommer en snabb Google-sökning för ”städtjänster i Göteborg” att leda till dig professionella med glädje kommer att hjälpa dig att avlägsna rödvinsfläckar för en rimlig peng.

Vad ska man tänka på när man anlitar en städfirma?
Generellt sett kan professionella städar avlägsna de tuffaste fläckarna. De är alltid väl utrustade med de verktyg och produkter som behövs.
Här är några saker att tänka på när du anlitar en städfirma:

Recensioner är jätteviktiga
De är det bästa sättet för att veta huruvida städfirman är värd att anlita eller inte. Kontrollera alltid företagets hemsida och kontrollera recensionerna innan du anlitar dem, så att du får en rimlig uppfattning om deras tjänster.

Uppmärksamhet på detaljer
Tveka inte att diskutera detaljer gällande deras pris, paket, erbjudna tjänster med mera bara för att försäkra dig om att du inte anlitar fel firma.

Erfaren personal
Detta är en annan sak som du bör ha i åtanke innan du anlitar ett städföretag, eftersom du inte skulle vilja ha någon som saknar den nödvändiga expertisen för städningen och kan komma att skada din egendom. Anlita alltid erfarna städare för att undvika olyckligheter.

Verktyg och utrustning
Om du anlitar en städfirma är det underförstått att de tar med sig sin egen utrustning, men detta behöver inte nödvändigtvis vara sant. Kontrollera därför alltid med städfirman i förväg om de har med sig sin egen utrustning så att du inte kommer att behöva stå för några ytterligare kostnader. Gällande utrustningen kan det även vara en god idé att fråga städfirman om kvaliteten på deras verktyg.

Erfarenhetsnivå
Innan du bokar ett hembesök är det en klok idé att beakta hur mycket erfarenheter städarna har. Är det ett etablerat företag med bra recensioner eller har det precis öppnat? Generellt sett är det bättre att anlita företag som har relativt mycket erfarenhet.

Säkerhet
Säkerhet är viktigt. Se alltid till att städarna är utbildade och vet hur de ska använda sina produkter, särskilt kemikalier eftersom de kan vara extra skadliga. Försäkra dig om att alla säkerhetsåtgärder följs av den firman som du väljer.

Sammanfattningsvis
Låt inte envisa fläckar förstöra din fest eller ditt humör nästa gång! Du kan enkelt bli av med fläckarna genom att använda vanliga hushållsingredienser så som vatten, salt och vinäger. Börja alltid med att torka fläcken tills den torkar.

Är fläckarna kvar trots att du använt dig av alla tips ovan? Vi på Charme Städ har specialanpassade möbeltvättar och rengöringsprodukter som kan hjälpa dig att få bort de envisa rödvinsfläckarna. Kontakta oss idag för att få en gratis offert!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss