icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

7 städfel experter Charme-Städ AB vill att du ska sluta göra

seoadmin 16 april 2024 106

Innehållsförteckning

  1. Låta städuppgifter hopa sig
  2. Glömma att rengöra dina städverktyg
  3. Moppa trägolv med för mycket vatten
  4. Använda för mycket rengöringsmedel
  5. Använda fel rengöringsmedel
  6. Glömma att rengöra områden som inte syns
  7. Städa i fel ordning

 

1. Undvik att samla på dig städuppgifter


Städning kan kännas som en enorm uppgift om du inte delar upp den i smältbara delar. Nataliya Yaskova, driftchef på Charme-Städ AB, påminde oss om vikten av att inte låta städuppgifter hopa sig. “När disken staplas upp till ögonhöjd, blir det överväldigande att ens börja.”

Istället, gör städning till en del av din dagliga rutin. “Planera att spendera 10 till 15 minuter på att städa varje dag. Detta kommer förhindra att den överväldigande muren av röra sväljer hela huset.” Att ta itu med ett rum per dag är ett utmärkt sätt att dela upp arbetet och skapa ett konsekvent städschema för huset.

Nataliya Yaskova, en städexpert på Charme-Städ AB, har sett samma problem. “Jag ser många människor försöka städa hela sitt hus på en gång, vilket orsakar utmattning och frustration. Istället bör du dela upp ditt hus i sektioner för att göra det lättare att städa med kvalitet framför kvantitet. Detta kommer hjälpa dig att uppnå ett renare hem på ett mer hanterbart sätt.”

Kom ihåg att rengöra dina städverktyg

 

2. Kom ihåg att rengöra dina städverktyg


Att använda en smutsig svamp för att rengöra dina bänkskivor är kontraproduktivt. Nataliya Yaskova, driftchef på Charme-Städ AB, uppmärksammade vikten av att hålla dina städverktyg rena. “När du använder ett smutsigt städverktyg, som en svamp eller mopp, riskerar du att sprida smuts, sot och bakterier runt ditt hem. Detta kan orsaka hälsoproblem om du inte är försiktig.”

För att rengöra dina städverktyg, börja med att skölja dem med varmt vatten för att ta bort smuts eller skräp. Använd sedan en rengöringslösning, såsom diskmedel eller en desinfektionsspray, för att noggrant rengöra verktyget. Var uppmärksam på eventuella skrymslen eller svåråtkomliga områden där smuts eller bakterier kan gömma sig. Slutligen, skölj verktyget grundligt och låt det lufttorka innan du använder det igen. Detta kan hjälpa till att förhindra tillväxten av bakterier eller mögel och säkerställa att verktyget är redo för nästa användning.

Använd inte för mycket vatten när ni moppa golvet

3. Använd inte för mycket vatten när ni moppa golvet


När det gäller att moppa dina trägolv finns det något som kallas för mycket vatten. Tydliga tecken på trägolv som har rengjorts med överdrivna mängder vatten över tid inkluderar skevhet, missfärgning, sprickor och fläckar.

Delah gav råd om rätt sätt att rengöra trägolv med vatten. Som en del av våra standardprocedurer för att moppa trägolv, råder vi våra team att endast använda en liten mängd vatten och att endast använda en fuktig mopp (vilket innebär att vrida ur moppen ordentligt innan den placeras på trägolven) och att torka golvet när moppningen är slutförd.

Använda för mycket rengöringsmedel

4. Använda för mycket rengöringsmedel


Många av deras kunder använder för mycket rengöringsmedel. Du kan tro att ju mer du använder, desto effektivare blir det, vilket är fel. Detta beror på att du istället för att ta bort smuts eller fläckar lämnar kvar rester som du så småningom måste rengöra senare.

Följ tillverkarens rekommenderade instruktioner för hur mycket rengöringsmedel som ska användas. Tillverkare vet hur mycket av deras produkter som bör användas för att ge optimala resultat. För naturliga rengöringsmedel, som vinäger eller andra sura alternativ, rekommenderar vi en 1:1-förhållande med vatten.

Använda fel rengöringsmedel

5. Använda fel rengöringsmedel


Inte alla ytor i ett hem är lika; därför kräver de olika rengöringsprodukter.

Många vill desinficera sina diskbänkar med blekmedel, men om du har en diskbänk i rostfritt stål kan detta faktiskt skada det skyddande lagret och orsaka att din diskbänk rostar och korroderar. Det är bäst att bara använda god gammal traditionell tvål och vatten. Om du har missfärgningar fungerar ett rostfritt stål-rengöringsmedel, som Bar Keeper’s Friend, underverk och återställer glansen.

Vinäger bör aldrig användas på granit- eller marmor ytor eftersom det reagerar med dessa ytor och skadar dem. Det bästa sättet att rengöra granit- eller marmorytor är med tvål och varmt vatten. Det finns också specialprodukter som rengör och polerar dessa ytor.

Rengör dolda områden

 

6. Rengör dolda områden


“Ur syn, ur sinne” är inte det bästa mantrat när det gäller att hålla ett rent hus. Nataliya Yaskova påpekade problemet med att glömma att rengöra bakom och under föremål i ditt hem. “Många husägare vet inte hur det påverkar inomhusluftens kvalitet negativt att inte rengöra golvlisterna och bakom vitvarorna. Det är områden där smuts och sot snabbt kan ansamlas, utöver mögel och mildew.”

Vårt hemliga knep för att göra denna rengöringsprocess enklare är att använda ett tunt lager av vax på dessa ytor för att minska mängden smuts som byggs upp. Det är också alltid rekommenderat att spraya golvlisterna och bakom vitvarorna med en mild blekmedelsblandning för att hjälpa till att desinficera ytorna.

Städa i fel ordning

7. Städa i fel ordning


Många husägare städar ytorna i sina hem i fel ordning, vilket gör städningsprocessen svårare än nödvändigt. “Även om det kanske inte verkar så viktigt, kan sättet du börjar städa på vara ett misstag som får dig att spendera extra tid på en uppgift som borde vara enkel.”

Vanligtvis bör städningen börja i rummets övre delar och röra sig nedåt mot golven. Börja med att städa taket, fönstren, persiennerna och möblerna innan du går vidare till andra platser. Dammet och smutsen faller till golvet, där du senare kan sopa upp eller dammsuga det.

Att hålla ett rent hem kräver mer än bara lite hårt arbete. Våra städexperter betonade vikten av att använda rätt rengöringsprodukter, städa i rätt ordning och på rätt ställen samt att rengöra dina städverktyg själva. Se till att du inte låter dina städuppgifter hopa sig, och du är väl på väg att hålla ditt hem rent, snyggt och lyckligt hela tiden. Om du är osäker, överväg att anlita en professionell städtjänst från Charme-Städ AB för att ta hand om uppgifterna åt dig.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Hur du gör en djuprengöring av ditt sovrum Tvätta sängkläder Tvätta kuddarna, örngotten, påslakanet, sängkappan och till och med...

23 maj 2024 31

Att rengöra din grill felaktigt eller sällan kan förkorta dess livslängd och, ännu värre, vara farligt och påverka smaken...

15 maj 2024 32

Du kommer att bli chockad över alla hushållsartiklar du kan rengöra och desinficera med denna pulverprodukt. Du kanske har...

06 maj 2024 76
Ring oss