icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Är din kaffebryggare igensatt?

seoadmin 04 juli 2021 250

I den här artikeln kommer du kunna läsa om hur du rengör den.

Tidigt på morgonen ringer din väckarklocka, du vaknar och går upp. Vad är det som hjälper dig att få energi? Svaret är självklart en kopp med kaffe. Denna doftande dryck kommer att äntligen väcka upp din kropp och ge den energi för att klara av dagen.

För att kunna använda kaffemaskinen och kunna dricka kaffe är det nödvändigt att rengöra kaffemaskinen regelbundet. Vill du kunna dricka din favoritdryck på morgonen?

För att din kaffebryggare ska fungera så bra som möjligt måste du känna till några regler för hur du ska handskas med den. I denna artikel kommer du lära dig dem.

Över tid bildas det skala från den elektiska värmaren. Om du inte tar bort skalan kommer det att leda till att det blir en överbelastning

Hur vet du om din kaffebryggare är igensatt?

 1. Kaffe smakar annorlunda.
 2. Det tar längre tid att göra kaffe.
 3. Det droppar mindre.
 4. På koppens botten finns en tunn avlagring.
 5. Kaffebryggaren börjar låta konstigt.
 6. Kaffet har inte särskilt trevlig lukt.

Om du märker av att några av listade saker är fallet för dig måste du med störst sannolikhet rengöra din kaffebryggare omedelbart. Det snabbaste och effektivaste sättet är att vända sig till en specialist. Men då är fallet att du inte kommer att få dricka din favoritlatte eller cappuccino i några dagar. Om du inte är redo för att vara utan din kaffemaskinen då den är på service rekommenderar Charme städ att du rengör kaffemaskinen hemma.

Det mest effektiva metoden- citronsyra.

Innan du påbörjar rengöringsprocessen bör du läsa genom vad tillverkaren av din kaffemaskin rekommenderar att du använder för rengöringsprodukter. Läs noggrant sammansättningen av rengöringsmedel, den vanligaste huvudkomponenten är vanlig citronsyra i de flesta rengöringsprodukter. Istället för att betala en del pengar för att köpa rengöringsprodukter kan du göra dem på egen hand.

Andra alternativet som är minst lika effektiv är 9% ättika.

Denna metod har dock en nackdel- när man värmer upp vinäger avger den giftiga ångor. Därför måste rummet som du är i vara väl ventilerat.

Olika typer av kaffebryggare och hur du kan rengöra dem.
1. Droppkaffe.
2. Kapselbryggare.

Kaffebryggare droppkaffe

 1. Det är bättre att påbörja rengöringen av en sådan kaffemaskin med filter. Skölj filter under rinnande vatten och rengör med en mjuk borste eller svamp. Användning av tandborste rekommenderas inte då det kan skada nätet.
 2. När du har rengjort filtret ska den torkas och sättas tillbaka.
 3. Nästa steg är att göra lösningen.
  – 5 glas varmt vatten;
  – 40 gram citronsyra.

Rör om lösningen och häll in den i vattenutrymmet i kaffemaskinen. Om du inte har citronsyra kan du istället göra en lösning med vinäger:
– 4 glas vatten;
– 1 kopp 9% ättika.

4. Sätt på ett av lägena och vänta tills vattnet börjar koka. Detta kan ta några minuter. När syran börjar värmas upp kommer skalan att börja lösas upp och du kommer förmodligen höra väsandet. 5. Detta är ett tecken på att rengöringen har börjat.
6. Pausa eller stäng av läget och låt lösningen vara kvar i 30 minuter och sätt på maskinen igen.
7. När vattentanken är tom kan du ta bort filtret och skölja det.
8. Kör en rengöringscykel med rent vatten för att ta bort lösningen från kaffebryggaren.
9. Nu kommer din kaffemaskin vara som ny igen.

Upprepa processen ifall din kaffemaskin är väldigt gammal.

Om fallet är att du har en sensor för antalet av bryggda koppar kan du med hjälp av denna avgöra om du ska rengöra kaffebryggaren.

Andra typer av kaffemaskiner.

Andra typer av kaffemaskiner har bara en sak som skiljer dem åt – design på kaffefacket. Annars är de helt lika vilket innebär att man kan rengöra de på samma sätt.

  1. Rengör hållaren.
  2. Skölj vattenhållaren ordentligt och sätt tillbaka dem.
  3. Häll in rengöringslösningen gjort på:
   • 5 glas varmt vatten;
   • 40 gram citronsyra.

Eller
– 4 glas vatten;
– 1 kopp ättika 9%

  1. Sätt på kaffebryggaren och starta kaffepreparationsläget.
  2. Starta ångläget och låt hälften av lösningen att passare cappuccinatormunstycket.
  3. Resten av lösningen ska föras genom tomma kapselhållaren.

Nu är första fasen klar.

Andra fasen är att rengöra laddarenheten och värmaren. För att göra detta ska du hälla in rent vatten och starta bryggningsläget.

Den tredje och sista steget är rengöring av cappucino hållaren. För att göra detta ska du hälla in rent vatten igen och sätta på ånggenereringsläget.
Placera en behållare för sköljvattnet.

När du har kopplat ut kaffebryggaren kan du tvätta den, var försiktig och följ säkerhetsåtgärder.

Om du ska använda dig av rengöringsmedel som är köpta på affär ska du läsa noggrant instruktioner på förpackningen och vidta alla försiktighetsåtgärder.

Automatisk rengöring måste utföras med enlighet till tillverkarens anvisningar. Denna metod kräver inga ansträngningar, maskinen gör jobbet själv, du måste bara lägga rent vatten i facket och sätt en djup behållare för avloppsvatten.

För att förebygga igensättningar ska du efter varje användning av kaffebryggare, skölja och torka kaffepulverhållaren och vattenbehållaren. Detta kommer jobba aktivt emot kalkavlagringar och blockeringar.

För att förhindra skalan från att byggas upp fort kan du använda dig av ett vattenfilter. Högkvalitativt vatten ökar livslängden.

Frågor:

 1. Hur ofta underhåller du kaffebryggaren?
  Om du använder renat vatten – en gång varannan månad, om vattnet inte passerar filtrering i förväg – en gång i månaden.
 2. Kan jag tvätta vatten- och kaffebehållaren med tvål? Det här är inte värt att göra, kaffe producerar oljor under bryggningen, som kan avlägsnas med diskmedel. Tvålen lämnar ränder på behållaren och tvättar inte bort den.
 3. Kommer bakpulver att hjälpa till att rengöra kaffebryggaren? Nej. Sodakristaller täcker din kaffemaskin och orsakar skador. Därför är användningen av bakpulver strängt förbjuden.
Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 3 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss