icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Charme-Städs guide rengöring i badrummet

RENGÖRING AV BAD
seoadmin 19 mars 2020 125

Om du frågades vilket rum i ditt hem du minst vill städa, är chansen stor att du kommer att säga “Det är badrummet!”

Det är bara något med rengöring av badkaret, toaletten och varje tum kaklade ytor från alla slags nasties som inte exakt motiverar dig. Men det måste göras.

Badrummet är en plats i ditt hem du besöker flera gånger varje dag. Som sådan bör du göra ditt bästa för att hålla det i ett rent och hygieniskt skick hela tiden. Naturligtvis kräver detta lite ansträngning och armbågensfett. Men vem säger att du inte kan “fuska” dig ut ur oändliga skrubbsår och bakåtbrott?

Vi har utarbetat den ultimata guide för rengöring av badrum för dig.

Det finns några enkla steg och rengöringstips för badrum som du kan följa för att göra uppgiften enklare som vi gärna delar med dig:

Rengöring av duschhuvudet

  • Rengöring av duschhuvudet – detta blir ofta igensatt med hårda vattenavlagringar, tvålskum och mögel. Ibland kan problemet bli så allvarligt att du frestas att bara köpa en ny snarare än att försöka rengöra den gamla. I stället för det hårda transplantatet av tvätt och svamp kan du följa en mer strömlinjeformad strategi. Blanda lika delar vitäger och vatten i en plastpåse och knyt den runt duschhuvudet. Låt det vara så över natten och ta sedan bort det. Efter en god sköljning hittar du duschhuvudet i perfekt skick, fritt från hårda vattenavlagringar.

Gardintvättning

 

  • Gardintvättning – duschgardiner undviks inte hårt vattenavlagringar, mögel eller mögel tillväxt. Eftersom de ständigt utsätts för fukt bör du rengöra dem regelbundet. Ge plastgardiner en snurr i tvättmaskinen. Glöm inte att slänga in några handdukar för att fungera som skrubber.

Rengör diskbänken

  • Rengöring av Handfatet – i fall du inte visste det, tar vasken första plats när det gäller det högsta antalet bakterier i badrummet. Som sådan bör användning av en ren trasa bli en daglig vana hos dig. Om du ser tandkräm eller någon annan fläck, vänta inte på att den blir superhård att ta bort – rengör den där och då. När det gäller kranar, kan du använda din grundläggande universalrengöring gjord av en del vatten och en del vinäger. Det gör underverk på krom. Glöm inte att rengöra runt kranens botten, där den ansluter till diskbänken. Det utvecklar ofta fula fläckar, men dessa kan rengöras med hjälp av viss tandtråd.

Rengöring av toaletten

  • Rengöring av toaletten – bakpulver hjälper dig. Häll en kopp läsk i toalettskålen och låt den sitta i 10 minuter. Borsta området och spola vattnet. Om det finns några tuffa fläckar kvar kan du använda en fuktig pimpsten. Glöm inte toalettborsten. Fäst den mellan sätet och skålen och häll blekmedel på den för att desinficera borsten. Lämna den där medan du rengör toaletten under tiden. Fyll sedan på toaletten med varmt tvålvatten och lämna den i 10 minuter innan du spolar. Glöm inte att stänga toalettens lock när du gör detta. Om du inte gör det kommer du att skicka en fin dimma med vatten och bakterier runt om.

  • Tvätta handdukar – det är trevligt att torka händerna i varma, mjuka handdukar. Men konstant fukt som fastnar i fibrerna bidrar till bakterietillväxt. Det sista du vill är att torka bakterier på händerna, precis efter att du har tvättat dem. Av denna anledning bör du åtminstone byta ut handdukar varje vecka. Att sprida dem på en varm bar eller radiator istället för att hänga dem på en krok är en bra praxis. På det sättet kommer de att torka mer noggrant och fånga mindre fukt.

  • Rengöring av kakel – det finns en mycket bra strategi du kan följa när du rengör ytorna på ditt badrum: gör det omedelbart efter att du har tagit en varm dusch. Ångan mjukar upp skräpet och gör det enkelt att rengöra med en fin universalrengöring. Om du vill minska behovet av rengöring gör du bra att investera några minuter efter varje dusch för att torka överflödet från ytorna. Använd en squeegee på väggarna och duschskärmen och en mopp för att ta itu med duschområdet. Kör också fläkten för att ta bort så mycket fukt som möjligt.
  • Rengöring av injekteringsbruk – injekteringsmassan är porös, vilket innebär att den kan fånga fukt och utveckla mögel- och mögeltillväxt. Du kan använda blekmedel för att rengöra injekteringsmedel. En gammal tandborste gör det perfekta verktyget för jobbet. Det rekommenderas att du förseglar injekteringsbruk med några månader för att förhindra att smuts och fukt tränger in i det.

Genom att följa dessa rengöringstips för badrum kan du enkelt ta itu med ett av de viktigaste rummen i ditt hem – badrummet.

Investera din tid och ansträngning för att säkerställa att platsen är ren och sanerad. Du kommer då att kunna njuta av ett trevligt, avkopplande varmt bad samt att inte bli generad när du har besökare. Vi hoppas verkligen att du tyckte att den här rengöringsguiden för badrum var användbar. Om du har några frågor eller behöver råd, vänligen meddela oss i kommentaravsnittet nedan.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 3 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss