icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

De 30 bästa tipsen när du flyttar

admin 12 juni 2022 159

Ska du flytta? Det kan vara roligt att få ett nytt hem, men själva flyttprocessen är sällan lika trevlig. Saker ska in i lådor och sedan ut ur lådor. Tunga möbler ska bäras genom smala dörröppningar. Ibland kan det kännas som att man tagit sig vatten över huvudet. Som tur är har Charme Städs flyttexperter samlat de 30 bästa tipsen för att göra din flytt lite enklare.

1. Packa en övernattningsväska med allt det viktigaste. Risken är att du kommer att vara för trött för att börja packa upp dina saker. Då är det alltid bra att ha de viktigaste sakerna nära till hands, såsom hygienartiklar och ett klädombyte för nästa dag.

2. Lägg sakerna du kommer att behöva först i en genomskinlig plastlåda. Då ser du enkelt vad som finns i lådan och kan urskilja den från alla flyttkartonger.

3. Förutom att skriva vad som finns inuti flyttlådorna, skriv även vilket rum de ska till. När du kommer till ditt nya hem, packa då upp rum för rum. Uppackningen kommer då att kännas mer hanterbar. Kom också ihåg att märka sidorna på lådorna. På så sätt kommer du att kunna hitta dem även om de är staplade.

4. Färgkoda. Välj en färgkod för varje rum och märk flyttlådorna med den färgen.

5. Om möjligheten finns, besök ditt nya hem innan flytten och kontrollera att badrummet och köket är rent. Skulle den tidigare boende inte ha städat kan du alltid beställa snabb och billig flyttstädning från Charme Städ. Byt gärna duschdraperi och lägg in några handdukar och lite toalettpapper för att kunna använda badrummet direkt.

6. Ta bilder på ditt gamla hem efter flyttstädningen och ditt nya hem innan du flyttar in. Det besparar dig mycket huvudvärk om städningen inte skulle vara riktigt gjord.

7. Spara på flyttlådorna genom att använda alla tvättkorgar, lådor och resväskor. Resväskorna passar utmärkt till tunga saker såsom böcker.

8. Bädda sängen direkt. Efter att du spenderat hela dagen och kvällen med att packa upp är det sista du vill göra att leta efter sängkläderna och bädda.

9. Ta ur bläck och toner ur skrivaren för att skydda dina andra saker ifall de skulle läcka under flytten.

10. Täck öppningarna på schampoflaskor och annat flytande med plastfolie och sätt sedan på locket. Detta minskar risken för att flaskorna börjar läcka överallt.

11. Tejpa ett ”X” över speglar för att göra glaset starkare och absorbera stötar. Använd gärna maskerings- eller målartejp som är lätt att avlägsna.

12. Packa tallrikar vertikalt som LP-skivor. Detta minskar risken för att de går sönder under flytten.

13. Täck lådor med plastfolie. Byrålådor fungerar perfekt som flyttlådor – på så vis behöver du inte packa ur och vika om innehållet. Det blir även enklare att flytta själva byrån.

14. Ta en bild på all elektronik för att komma ihåg vilka sladdar som ska sitta var.

15. Det skadar inte att numrera lådorna. Gör även en detaljerad lista över vad som finns i varje numrerad låda. Det gör det enklare att vara säker på att du inte glömmer någon låda och att ingen låda stulits. Om någon låda innehåller värdesaker behöver du inte heller visa det för hela världen genom att skriva det på lådan.

16. Vakuumförpacka kläder för fel årstid. På så sätt tar de mindre plats och kan läggas direkt i förrådet i ditt nya hem.

17. Packa strumpor i stövlar och skor. Då sparar du både plats och tappar inte bort dem.

18. Om du har många ömtåliga värdesaker, överväg att anlita en flyttfirma. Många flyttfirmor, så som Charme Städ, har en ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador vid flytten.

19. Använd kaffefilter som skydd mellan tallrikar och skålar.

20. Ha fryspåsar redo för smådelar från saker som behöver monteras ner, såsom gardinstängsknoppar, skruvar från en vägghängd TV eller sladdar till routern.

21. Om du tar med dig tvättmaskinen, stoppa den med handdukar. Detta håller trumman balanserad och förhindrar att den snurrar hela vägen till ditt nya hem. Dessutom slipper du släpa på handdukarna.

22. Slå två flugor i en smäll genom att vira in ömtåliga föremål (porslin, glas, etc.) i kläder och handdukar i stället för bubbelplast.

23. För extra skydd, packa in glas och porslin i rena strumpor.

24. Täck din madrass över- och undersida med dra på-lakan i stället för att köpa dyra madrasskydd.

25. Spara på din rygg genom att använda en säckkärra till de tunga lådorna.

26. I stället för att packa ner alla kläder, täck över dem medan de fortfarande hänger i garderoben. Gruppera ihop ett antal galgar med gummiband. Gör ett hål för galgarna i botten på en soppåse och häng den sedan över kläderna. Knyt soppåsen runt kläderna längst ner. På så sätt skyttar du dem mot smuts och kan hänga in dem i din nya garderob direkt utan att fippla med galgarna.

27. Om du har saker som du vill bli av med, men som är för värdefulla för att skänka bort, börja sälja dem på Facebook, Blocket eller Tradera åtminstone sex veckor innan flytten. På så sätt skjuter du inte upp något, och om du har tur så kanske du tjänar in hela flyttkostnaden.

28. Kontakta en välgörenhetsorganisation för upphämtning av saker du inte längre vill ha åtminstone en eller två veckor innan du flyttar. Då slipper du åka och lämna dem själv.

29. Gör din sista veckohandling två veckor innan flytten. Ju mer mat du gör slut på innan flytten, desto mindre kommer du att behöva slänga.

30. Glöm inte att avfrosta din kyl och frys åtminstone ett dygn innan du flyttar och torka upp all vätska för att undvika en otrevlig överraskning.

Med dessa tips kommer din flytt förhoppningsvis att bli lite enklare. För en ännu enklare flytt kan du alltid anlita Charme Städ. Vi erbjuder prisvärd flyttstädning och flytthjälp där våra erfarna medarbetare tar hand om din flytt så att du i stället kan fokusera på ditt nya hem. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 3 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss