icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Den bästa mattrengöringsmetod för din matta

seoadmin 21 november 2019 95

Välkommen tillbaka till vår blogg. När var sista gången du städade mattan? Förra veckan? Förra månaden? Du kommer inte ihåg?

Mattrengöring är en av de viktigaste hushållsuppgifterna som varje husägare måste ta sig i gång från tid till annan. Medan dessa dekorativa bitar kan göra vilken plats som helst, är det också ett väletablerat faktum att mattor kan hålla smuts och bakterier under en lång tid.

Bakterier fastnar i våra skor när vi går ut för att få direktkontakt med vår matta, som i slutändan fungerar som värd för tusentals små bakterier. Inte konstigt att forskning visar att även mattor vi anser rena faktiskt hamnar alla former av bakterier inklusive svampar, mögel, bekämpningsmedel och mögel.

Värre är att vi tillbringar större delen av vår tid inomhus och på mattan – vare sig det är hemma eller på kontoret. Du kan bara föreställa dig hur många bakterier vi utsätts för varje dag. Förutom att de orsakar allergier, är dessa bakterier ansvariga för en mängd hälsoproblem hos både barn och vuxna.

Det är därför mattengöring är en viktig uppgift som varje husägare måste gå in på om mattan ser ren ut eller inte. Lyckligtvis lever vi inte längre i det förflutna där allt vi gör är att strö vatten på golvet och köra en mopp över det. Tack vare den tekniska utvecklingen finns det många alternativ när det gäller att välja en mattvättmetod. Många av alternativen är också både effektiva och enkla.

Vill du ta en hälsosam gnista i ditt hem? Sedan kan du kolla in dessa 6 säkerhetssäkra sätt att skicka smuts och bakterier ut genom dörren.

Att välja en kommersiell mattrengöringsmetod

Mattrengöring kan verka ganska lätt att ta på sig, men ibland lämnas denna uppgift bäst till proffsen som är välbevandrad i jobbet. Som sagt är det emellertid avgörande att utbilda dig till några tips innan du väljer en mattvätttjänst. Här är några viktiga tips för att vägleda dig till den bästa mattrensaren.

 • Stämmer mattrengöringsmetoden med ?: Ett vanligt fel som de flesta husägare gör är att hoppa vid den första – förmodligen billigaste – mattstädningstjänsten utan att tänka på om de passar. Olika företag använder olika rengöringsmetoder. Du måste gå till en vars rengöringsmetod stämmer med din matta. Kompromissa inte med mattans säkerhet.
 • Har du det bra med rengöringsprodukter ?: En annan viktig fråga att ställa är rengöringsprodukter. Det finns ett antal rengöringsprodukter på marknaden, var och en med sina nackdelar. Vissa produkter är i princip hårda kemikalier i en behållare. Målet är att befria ditt hem från smuts och bakterier, inte att introducera kemikalier som är lika dåliga. Dessutom är det bra att fråga hur de tänker ta bort mattan med tvättmedlet eller tvålen helt. Detta är viktigt eftersom det kan orsaka mer skada att lämna tvättmedel i din matta än de befintliga bakterierna. Vara vägledd!
 • Har de bra utrustning ?: All utrustning görs inte lika. Det kan verka som ett litet projekt som inte kräver mycket expertis eller utrustning, men sanningen är att mattrengöring är ett känsligt projekt. Ett litet misstag kan äventyra familjens hälsa eller skada din matta. Även om man vanligtvis rekommenderar trollstavar, kan ånga och kemtvätt också vara effektiva. Det är dock bra att fråga hur de tänker tappa vattnet om de planerar att använda ångrensare.
 • Vad är din erfarenhet av den här branschen ?: Du kan använda de bästa rengöringsprodukterna och utrustningen och fortfarande få ett dåligt resultat i slutet av ordet. Varför? Eftersom den person som hanterar jobbet konstigt kraften att göra eller bryta ditt rengöringsprojekt. Därför rekommenderar vi husägare att ta sig tid medan de väljer ett kommersiellt mattorengöringsföretag. Du bör be om deras erfarenhet i branschen och om möjligt recensioner från tidigare kunder. Du kan inte vara för försiktig.
 • Slutligen, Customer Care Service: Vi glömmer vanligtvis att fråga om denna kritiska del av affären tills efter jobbet. Och sedan spendera timmar på att klaga på hur kundtjänsten suger. För att vara säker rekommenderar vi att du tittar på hur lyhörd deras kundservice är innan du fortsätter med affären. Detta sparar dig så mycket besvär och tid på vägen.

 Den bästa metodern för rengöring av mattor

Rengöring av varmt vatten eller ånga

Detta är en av de vanligaste metoderna för rengöring av mattor. Som namnet antyder innebär denna metod att använda varmt vatten för att rengöra mattan. Innan tvätten med hett vatten trycks, måste städaren förkonditionera mattan med en rengöringsprodukt. Rengöringsprodukten får sedan sedimentera ett tag innan trycktvätten. Denna väntetid gör att kemikalierna i produkten kan verka på smuts på mattan och bryta dem i bitar som lätt kan sugas ut.

Även om detta är vanligt bland DIY-husägare och städföretag, är det tillrådligt att använda denna metod endast när du har utrustningen för att torka den ordentligt. Du kan också lämna det ett tag att torka. Det bör ta högst fyra timmar att torka om det görs ordentligt.

Fördelar

 • Super enkel och vanlig metod bland husägare.
 • Den bästa mattrengöringsmetoden för djup rengöring.
 • Perfekt för att eliminera allt från lukt till damm, bakterier och alla andra smuts eller groddar däremellan.
 • Innehåller inte nödvändigtvis komplexa skadliga kemikalier.
 • Det är den överlägset mest pålitliga mattrengöringsmetoden på planeten.

Nackdelar

 • Denna rengöringsmetod kräver för mycket tid att torka. Det kan ta fyra timmar eller mer bara för att torka upp.
 • Rengöring av varmvattenmatta tenderar att vara en av de dyraste rengöringsmetoderna idag.
 • Husägare kanske inte kan göra det själva eftersom det kräver dyr utrustning och förutsatt kunskap.
Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 9

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 95

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss