icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Den ultimata guiden för rengöring av dina fönster

Rengöring av fönstren
seoadmin 11 mars 2020 173

Att hålla dina fönster rena kan förbättra både utseendet och funktionaliteten i ditt hem eller på din arbetsplats. Men det kan också vara en tidskrävande och utmanande uppgift. I denna artikel kommer vi att ge dig några enkla tips för att rengöra dina fönster effektivt och undvika vanliga misstag.

Skaffa de rätta verktygen

Innan du börjar med fönsterrengöring är det viktigt att du har rätt verktyg till hands. Du kommer att behöva:

 • En hink
 • En svamp eller trasa
 • En squeegee eller fönsterskrapa
 • Tillräckligt med vatten och rengöringsmedel (t.ex. en blandning av diskmedel och vatten)
 • En torr trasa eller mikrofiberduk för att torka av fönstret efter rengöring

Du kan också använda en kommersiell fönsterputsare om du vill ha ett professionellt resultat. Se till att välja en produkt som passar dina behov och följ instruktionerna på förpackningen.

Planera rätt tidpunkt

Att rengöra dina fönster på rätt tidpunkt kan göra stor skillnad för resultatet. Undvik att göra det när solen skiner direkt på fönstren, eftersom det kan göra det svårt att se smuts och kan också leda till att rengöringsmedlet torkar för snabbt och lämnar märken och fläckar på fönstret.

Vänta istället på en molnig dag eller när solen står lågt på himlen för bästa resultat. Tänk också på att undvika regniga dagar, eftersom regnvatten kan blanda sig med rengöringsmedlet och skapa fläckar.

rengöring_av_fönstren

Använd rätt teknik

För att rengöra dina fönster effektivt, bör du använda rätt teknik. Här är några steg du kan följa:

 • Använd din torra borste eller kvasthandtag för att ta bort spindelnät, damm och smuts från fönsterramen och fönsterbrädan.
 • Blöt din svamp eller trasa i rengöringsmedlet och börja rengöra fönstret från toppen av ramen och arbeta dig nedåt.
 • Använd din fönsterskrapa eller squeegee för att ta bort det smutsiga vattnet från fönstret, torka sedan av gummibladet efter varje drag med en ren trasa.
 • Fortsätt att rengöra fönstret tills all smuts och rengöringsmedel har tagits bort.
 • Torka sedan av fönstret med en ren trasa eller mikrofiberduk för att undvika fläckar.

För att undvika ränder och fläckar, se till att du torkar av din fönsterskrapa eller squeegee efter varje drag, och använd en ren trasa eller mikrofiberduk för att torka av fönstret efter rengöring.

rengöring_fönstren

Om du vill använda miljövänliga alternativ för fönsterrengöring kan du använda en blandning av vinäger och vatten istället för kommersiella rengöringsmedel. Blanda lika delar vinäger och vatten i en sprayflaska och spraya på fönstren innan du rengör dem.

Du kan också använda en mikrofiberduk istället för en trasa eller pappershandduk för att torka av fönstret efter rengöring. Mikrofiberdukar är återanvändbara och kan tvättas i tvättmaskinen.

Säkerhet först

När du rengör dina fönster är det viktigt att tänka på säkerheten. Om du behöver klättra upp på en stege eller stol för att nå höga fönster, se till att du har hjälp eller att du har en stabil ställning. Använd inte en stege eller stol som är instabil eller för kort för att nå höga fönster.

Undvik också att rengöra fönster när det blåser kraftigt eller när det är vått och halt utanför. Tänk på att din säkerhet är viktigare än att ha rena fönster.

Sammanfattning

Att rengöra dina fönster kan vara en utmanande uppgift, men med rätt verktyg, teknik och tidpunkt kan du få dina fönster att se rena och klara ut. Använd miljövänliga alternativ om du vill minska din miljöpåverkan, och tänk alltid på säkerheten när du rengör höga fönster.

För att sammanfatta, här är några viktiga tips för att rengöra dina fönster:

 • Skaffa de rätta verktygen, inklusive en hink, svamp eller trasa, fönsterskrapa eller squeegee, rengöringsmedel och en torr trasa eller mikrofiberduk för att torka av fönstret.
 • Planera din tidpunkt för att undvika direkt solljus och regniga dagar.
 • Använd rätt teknik genom att rengöra fönstret från toppen av ramen och arbeta dig nedåt, och använd en fönsterskrapa eller squeegee för att ta bort smutsigt vatten från fönstret.
 • Använd miljövänliga alternativ om du vill minska din miljöpåverkan.
 • Tänk på säkerheten när du rengör höga fönster genom att använda en stabil ställning och undvika att rengöra när det är vått eller halt utanför.Om du inte vill eller har möjlighet att tvätta dina fönster själv, kan du alltid kontakta oss på Charme städ för professionell hjälp. Vi är experter på fönsterputsning och kan ge dig rena, klara fönster utan strimmor och fläckar.Vårt team av professionella fönsterputsare har många års erfarenhet och har tillgång till de senaste teknikerna och rengöringsmedlen för att ge dig ett resultat som är både professionellt och hållbart. Vi vet hur man rengör även de svåraste områdena på dina fönster och ramar och kan säkerställa att du får bästa möjliga resultat.

  Att anlita Charme städ för din fönsterputsning innebär också att du kan lita på att vi är en pålitlig och erfaren firma. Vi har rätt utrustning och försäkringar och tar alltid hand om dina fönster med omsorg och precision.

  Så om du vill ha rena och klara fönster utan att behöva anstränga dig själv eller riskera säkerheten, kontakta oss på Charme städ idag för en professionell fönsterputsning.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 5 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 9

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 95

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss