icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Effektiva Tips för Djuprengöring. Från Sovrum till Badrum

seoadmin 23 maj 2024 71

Hur du gör en djuprengöring av ditt sovrum

Tvätta sängkläder

Tvätta kuddarna, örngotten, påslakanet, sängkappan och till och med dunfyllda föremål. Ge dem en extra centrifugering för snabbare torkning och torka dunkuddarna på låg värme med rena tennisbollar för att förhindra klumpning. Det bästa sättet att torka syntetiska kuddar är att lufttorka dem utomhus. För stora täcken, gå till tvättomaten och använd en av de extra stora frontmatade maskinerna.

Fräscha upp madrassen

När din säng är isärplockad, rengör din madrass. Strö bakpulver på madrassen, låt det stå i en timme och dammsug sedan upp det med slangmunstycket. Vänd eller rotera madrassen enligt tillverkarens råd och upprepa processen.

Rensa garderoben

Ta ut kläderna du inte använde den senaste säsongen och lägg dem i en påse för försäljning eller donation. Ge sedan din garderob matchande galgar. Om din garderob ser fin ut, kommer du att anstränga dig mer för att hålla den under kontroll.

Om du vill spara tid och få en kvalitativ städning i Göteborg kan du beställa den här. Charme-Städ AB har över 5 års erfarenhet och ett gott rykte med många positiva recensioner. Våra kunder litar på oss och rekommenderar våra tjänster.

Hur du gör en djuprengöring av köket

Skåp – torka först av de exponerade topparna och skär sedan till tidningspapper eller hyllfoder som passar inuti. Fodret samlar dammet, så nästa gång behöver du bara byta ut pappret. Torka sedan av skåpdörrarna fram och bak med trärengöringsmedel (för målade eller laminatytor, använd varmt vatten med en skvätt diskmedel). Du kan också prova strumptricket här: Ta på en strumpa på varje hand, spraya med rengöringsmedel och torka i cirkulära rörelser.

Djuprengöring i och runt apparater.

Vänta tills kylskåpet är nästan tomt, torka det sedan in- och utvändigt. Gör samma sak för spisen och diskmaskinen. Om möjligt, dra ut apparaterna från väggen för att komma åt väggarna och golvet runt omkring.

Städa bänkskivorna.

Flytta allt från bänkskivorna och rengör och torka dem noggrant, tillsammans med stänkskyddet. När ytorna är torra, ställ tillbaka bara det du använder dagligen. Hitta dolda platser för allt annat.

Bonus djuprengöringsuppgift.

Ta allt från dina skafferihyllor och torka av dem. Överväg att använda en stor stekpanna som smuluppsamlare medan du rengör. Du kan också hyra en luftkompressor och blåsa bort dammråttorna från kylskåpets spolar för att öka dess effektivitet.

Hur du gör en djuprengöring av badrummet

Tvätta duschdraperi

Kontrollera etiketten först, men de flesta duschdraperier kan tvättas med skonsamt program på kallt vatten. Sätt torktumlaren på låg värme och ta ut och häng upp draperiet innan det är helt torrt. Tvätta antingen den plastiska duschlinern på kallt och häng den på tork, eller köp en ny.

Gör duschdörrarna gnistrande rena

För att bli av med vattenfläckar och tvålskum, värm destillerad vitvinsvinäger och torka av dörrarna, applicera igen för att hålla dem våta i 30 minuter. Skrubba sedan med bakpulver på en repfri svamp. För att hålla duschen ren längre, lägg till en skrapa och byt till glycerintvål. Djurfett och talk i vanlig tvål lämnar kvar den där klibbiga resten.

Rensa upp i badrumsskåp och skåp

Få ordning på kaoset under handfatet. Ta ut allt, släng det som inte hör hemma där, torka av det som gör det och ladda om det efter kategori. Upprepa för ditt medicinskåp eller eventuella ytterligare skåp.

Hur du gör en djuprengöring av vardagsrummet och familjerummet

Fräscha upp möbler

Ta bort kuddarna och dammsug alla klädda ytor, inklusive ryggarna, med borstillbehöret.

Damma av ramar

Ta ner all inramad konst och foton och damma av dem fram och bak med en fuktig mikrofiberduk. Var försiktig så att du inte sprayar något direkt på glaset. Det kan sipprar in i hörnen på ramen och potentiellt förstöra bilden och passepartouten.

Damma under elektronik

Du behöver inte koppla loss och flytta allt för att rengöra runt din elektronik. Använd bara en ultratunn dammvippa och kör den under komponenterna.

Bonus djuprengöringsuppgift

Tvätta alla plädar och överdrag till prydnadskuddar. Ta också en ordentlig titt på DVD-skivor, CD-skivor, videospel och annan media som är gömda bakom stängda dörrar. Finns det något du kan göra dig av med, kanske till och med sälja för lite extra pengar?

Material som behövs för att djuprengöra ditt hem

Djuprengöring av ditt hem kräver en mängd olika verktyg och rengöringsmedel.

 • Bakpulver i en shaker
 • Rena penslar (för att damma av ömtåliga föremål)
 • Diskmedel (flytande eller pulver)
 • Destillerad vitvinsvinäger
 • Handskar
 • Luddroller (för lampskärmar och klädsel)
 • Mikrofiberdukar (både multifunktionella och glasdukar)
 • Mikrofibermopp med överdrag för olika golvtyper
 • Mr. Clean Magic Eraser-svampar
 • Allrengöringsmedel
 • Nylon skurpad utan repor
 • Isopropylalkohol
 • Tandborststor borste med styva borst (för duschdörrspår, avlopp etc.)
 • Rengöringsmedel för fönster och glas utan ränder
 • Teleskopisk dammvippa med spindelväv, takfläkt, mikrofiber och skraptillbehör
 • Trärengöringsmedel/konditioner

Vanliga frågor

Vad ingår i en djuprengöring?

Djuprengöring av ett hus innebär att skrubba, damma eller dammsuga alla ytor i ditt hem från topp till tå, inklusive skrymslen, vrår och svåråtkomliga områden. Under en djuprengöring kan du också planera att bli av med skräp; rengöra och desinficera dina apparater; organisera lådor och garderober, samt åtgärda eventuella trasiga eller saknade element i hemmet.

Hur ofta bör ett hus djuprengöras?

Till skillnad från regelbunden underhållsrengöring, görs en djuprengöring vanligtvis bara en eller två gånger om året (eller när du flyttar in eller ut ur ett ställe). Det finns flera fördelar med att göra en regelbunden djuprengöring (inte minst för att få en fräsch start) som att eliminera allergener, damm och mögel och bevara integriteten av din färg, trim, möbler och apparater.

Vad är skillnaden mellan vanlig rengöring och djuprengöring av ett hem?

Med vanlig veckovis eller tvåveckorsrengöring är målet att hålla saker fräscha och prydliga. Detta innebär vanligtvis att torka ytor i ditt kök och badrum, dammsuga, damma, moppa och allmän städning. Djuprengöring är avsedd att eliminera den dolda (och inte så dolda) smutsen, grusen, dammet och annat skräp som ackumuleras över tid.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 0 Genomsnitt: 0

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 39

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 96

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss