icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Enkla Lösningar för att Ta Bort Repor ur Glas – Fönsterputs i Göteborg

Kris 18 januari 2024 174
  • Kan repor tas bort från glas?
  • Hur man får bort repor från glas?
  • Kan du polera bort repor från glaset på din telefon?

Repor och skador på glas bör inte hindra dig från att göra ett bra fynd på loppmarknaden, speciellt eftersom reparation av repat glas är enklare än du kanske tror. Nästa gång du stöter på en skatt från mitten av seklet med en repa på glaset, ta med den hem – du har troligtvis redan det du behöver för att fixa det. Enligt Nataliya Yaskova, en expert på Charme-Städ, kan två vanliga hushållsprodukter enkelt ta bort de flesta ytliga repor på glas. Läs vidare för att ta reda på hur du gör det i bara tre enkla steg.

Observera – Denna reparationsmetod är för glasföremål med ytliga repor och skador. Djupa sprickor bör repareras av en professionell.

Kan repor tas bort från glas?

Kan repor tas bort från glas?

Ja! Lätta och ytliga repor kan tas bort från glasföremål som bord, fönster och till och med telefonskärmar. Det finns också flera DIY-metoder som du kan genomföra med några hushållsprodukter som tandkräm och bakpulver. Om repan är djupare kan du försöka fylla den med genomskinligt nagellack. Men var försiktig så du inte använder för mycket. För mycket nagellack kan faktiskt skada ytan mer.

Hur man får bort repor från glas

Vad du behöver:

  • Icke-gel tandkräm
  • Mikrofiberdukar
  • Vatten
  • Vinäger

Applicera Tandkräm

Steg Ett – Applicera Tandkräm

Rengör det repade området och applicera ett lager icke-gel tandkräm. Märken med högre slipmedelsinnehåll (som bakpulverblandningar) fungerar bäst. De milda slipmedlen som är godkända för tänder är tillräckligt säkra för att jämna ut ytan utan risk för ytterligare skador.

Buffa Bort

Steg Två – Buffa Bort

Det använd mikrofiberduken och buffa tandkrämen in i det repade området med cirkulära rörelser i några minuter. När området känns slätt, skölj av överskottet av tandkrämen med vatten och torka glaset rent med en annan mikrofiberduk. Upprepa tills repan har polerats bort.

Ta Bort Ränder

Steg Tre – Ta Bort Ränder

Blanda en del vinäger och en del vatten i en skål. Fukta en ren mikrofiberduk med blandningen och applicera på glaset, torka av för en slät och jämn yta. Undvik pappers- eller plyschdukar för att bibehålla en luddfri yta.

Om reporna är för djupa för att poleras bort eller om du märker att glaset har en skyddande glasyr som lyfter, ring en professionell för att bedöma den bästa reparationsmetoden. De kan limma, glasera eller skära om glaset för en fullständig restaurering.

Kan du Polera Bort Repor från ditt Telefon Glas

Kan du Polera Bort Repor från ditt Telefon Glas?

Små, ytliga repor kan troligen poleras bort, men djupa sprickor kan inte behandlas på detta sätt och kräver troligen professionell reparation. Du kan använda tandkrämsmetoden för att polera bort små repor.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss