icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Få bort stearinfläckar med Effektiva Metoder

Kris 20 december 2023 105

I samarbete med experterna på Charme Städ, specialister på professionell hemstädning i Göteborg, utforskar vi hur man effektivt kan få bort stearinfläckar. Med rätt kunskap och metoder kan du snabbt och effektivt ta bort dessa envisa fläckar från dina möbler, kläder eller mattor.

Att få bort stearinfläckar kan vara en utmaning, men det är absolut inte omöjligt. Hos Qleano har vi lång erfarenhet av att hantera alla typer av rengöringsproblem, inklusive effektiva metoder för stearinborttagning.

Varför är stearin svårt att få bort?

Stearinet i ljus består huvudsakligen av fett vilket gör det vattenavvisande. Detta innebär att när det torkar på ytor bildas ett hårt skikt som inte lätt kan tas bort med vanliga rengöringsmetoder. Men oroa dig inte! Vi har lösningar.

Så här tar du bort stearinfläckar från tyg

Om du spillt stearin på ditt favoritplagg eller duk behöver du inte kasta dem ännu. För att effektivt ta bort stearin från textilier, låt först stearinet svalna och härda helt. Använd sedan en trubbig kniv eller liknande för att försiktigt skrapa av så mycket som möjligt. Lägg ett smältbart papper (som bakplåtspapper) över den återstående fläcken och stryk försiktigt med ett varmt strykjärn tills allt resterande stearin absorberas in i pappret. Till sist, tvätta plagget som vanligt i maskinen.

Hur man tar bort stearin från trämöbler och mattor

Att tända ljus händer ofta under mysiga kvällsmiddagar hemma, men om olycka skulle vara framme finns även lösningar till detta. För att ta bort stearinfläckar från träytor och mattor, börja med samma process genom att låta fläcken svalna helt innan du skrapar upp så mycket som möjligt med hjälp av exempelvis en plastspatel – aldrig metall då detta riskerar repa ytan! Efter det appliceras is direkt på fläcken för ytterligare nedkylning- efter cirka 15 minuter borde resten vara tillräckligt hård för mer noggrann uppskrapning utan risk för spridning. Därefter bör mjuka trasor användas till absorption genom att dutta- ej gnugga!

Tips för snabb städa bort stearinfläckar och hemgjorda lösningar

Kom ihåg – panik leder oftast till felaktiga beslut vid hastighetens namn vilket endast resulterat i mer permanenta resultat än vad de initialt hade behövt bli! För snabbare städning av stearinfläckar, använd hemgjorda lösningar som is och plastspatel för nedkylning och försiktig uppskrapning. Fjärna stearin från glasytor kräver också försiktighet – härda stearinet och skrapa försiktigt bort. Använd glasrengöring för en klar yta.

Genom att följa dessa steg och använda säker borttagning av stearinfläckar kan du enkelt hantera dessa envisa problem.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 9

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 95

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss