icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Få dina kläder att dofta gott!

Kris 28 november 2023 147

För att säkerställa att dina kläder alltid luktar rent och fräscht, följ dessa tips och åtgärda eventuella problem som kan orsaka dålig lukt. Om du vill ha professionell hjälp med städning i Göteborg, kan Charme-Städ vara det rätta valet för dig. Besök Storstädning Göteborg för att lära dig mer om deras högkvalitativa städtjänster. Charme-Städ hjälper dig att hålla ditt hem rent och fräscht, så att du kan njuta av fräschheten i dina kläder och din omgivning.

10 vanliga orsaker till varför dina kläder luktar illa efter tvätt.

Din tvättmaskin behöver rengöras

1. Din tvättmaskin behöver rengöras

Tvättmaskiner har en tendens att ackumulera gammalt vatten, kalk, bakterier och mögel som kan leda till illaluktande kläder. Det är enkelt att åtgärda detta problem själv utan att anlita professionell service. Ge din tvättmaskin en noggrann rengöring.

Felaktig dosering av tvättmedel

2. Felaktig dosering av tvättmedel

Använder du för mycket eller för lite tvättmedel? Överskott av tvättmedel kan fastna i tyget och orsaka dålig lukt, medan för lite tvättmedel kan leda till otillräcklig rengöring. Följ doseringsanvisningarna på tvättmedlet och anpassa mängden efter din tvättmaskins belastningskapacitet.

Överfull tvättmaskin

3. Överfull tvättmaskin

Kläderna behöver utrymme för att röra sig under tvätten. Att överfylla tvättmaskinen kan resultera i att kläderna inte blir ordentligt rengjorda. Ge din tvättmaskin tillräckligt med utrymme att göra sitt jobb.

Långvarig fuktighet i tvättmaskinen

4. Långvarig fuktighet i tvättmaskinen

Om du lämnar tvätten i maskinen för länge efter att den har slutfört tvättcykeln kan det leda till att kläderna luktar fuktigt och mögligt. Ta ut tvätten så snart den är klar.

För långsam torkning

5. För långsam torkning

Se till att torka kläderna inom rimlig tid. Om tvätten inte torkar ordentligt kan en fuktig lukt uppstå. Använd en luftavfuktare om det behövs för att påskynda torkprocessen.

Kläder som inte torkas helt

6. Kläder som inte torkas helt

Säkerställ att kläderna är helt torra innan du viker eller förvarar dem. Undvik att låta fuktiga kläder ligga i en hög.

Otillräcklig cirkulation

7. Otillräcklig cirkulation

Kläderna behöver luftcirkulation för att förbli fräscha. Häng upp dem istället för att vika dem, och se till att det finns tillräckligt med utrymme i garderoben.

Långvarig förvaring av oanvända kläder

8. Långvarig förvaring av oanvända kläder

Kläder som inte används under en längre tid kan börja lukta illa. Lufta dem utomhus i sol och vind för att fräscha upp dem.

Använd högre tvätttemperaturer

9. Använd högre tvätttemperaturer

Om du fortfarande upplever dålig lukt på dina kläder, överväg att tvätta dem i högre temperaturer för att bli av med svettlukt och bakterier. Läs tvättråden på dina kläder för att säkerställa att de tål högre temperaturer.

Användning av rätt tvättmedel

10. Användning av rätt tvättmedel

Om du tvättar kläder i låga temperaturer, välj ett tvättmedel som är utformat för sådana tvättar för att säkerställa effektiv rengöring och fräsch doft.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 3

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 72
Gratis offert på 1minut
Ring här och nu
0761 800 100

    Ring oss