icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Få Ditt Köksskåp att Glänsa som Aldrig Förr

Kris 11 januari 2024 87

Vi säger farväl till oljiga fläckar, matstänk och envis smuts. Oavsätt om det är oavsiktliga spill, matstänk eller flottiga fingeravtryck – särskilt om du lagar mat varje dag – så är det få som rengör sina köksskåp regelbundet.

Oavsett om dina köksskåp är i glas, trä, laminat eller målade, så tappar de sin visuella charm när de är täckta av smuts, fläckar eller damm. Det påverkar inte bara kökets utseende negativt, utan smutsiga köksskåp kan också dölja bakterier eller virus som kan ha skadliga effekter.

För att hjälpa dig att rengöra och fräscha upp ditt kök delar Charme städ med sig av allt du behöver veta om att rengöra köksskåp. Följ dessa enkla steg, oavsett om du letar efter en snabb rengöring eller en djuprengöring.

rengör ditt köksskåp

Hur du regelbundet rengör dina köksskåp

Oavsett om dina köksskåp är i behandlat trä, laminat eller målat trä, så bör du följa dessa enkla instruktioner för att hålla ditt kök rent och strålande.

Applicera en säker, men effektiv allrengöring med avfettande egenskaper eller en blandning av diskmedel och vatten på en trasa. Se till att trasan är fuktig, men inte genomblöt.

  1. Torka båda sidorna av köksskåpsdörren och ägna särskild uppmärksamhet åt handtagen och draghandtagen, där du oftast hittar fettfläckar.
  2. För envis smuts (oftast på skåp ovanför spisen), svep in en försiktig skrubbduk i en trasa och torka rent.
  3. Använd en fuktig trasa för att skölja köksskåpsdörrarna tills all tvål eller rengöringsmedel är borta.
  4. Torka torrt med en mikrofibertrasa. Om du använder ett skåpssköljmedel för behandlad träskåp, torka efter och följ även anvisningarna på etiketten.

För en professionell hemstädning i Göteborg, kolla in Charme städ Du kan även boka hemstädning i Göteborg hos oss och upptäcka hur prisvärt det är.

Hur du gör en djuprengöring av skåp

För en snabb uppfräschning bör du regelbundet torka av dina skåpdörrar och handtag, men glöm inte att även insidan av dina köksskåp och lådor kan samla smulor, damm och fläckar. Varje några månader är det dags för en grundlig djuprengöring.

Börja med de övre skåpen och arbeta dig nedåt, börja tömma varje skåp och låda. Tips: Du kan ta ett i taget eller tömma några samtidigt, men undvik att tömma alla på en gång. Använd en fuktig mikrofiberduk och en allrengöring för att torka insidan av skåpet, inklusive eventuella hyllor och baksidan av skåpdörren. Glöm inte att rengöra alla beslag, spår eller lister där damm och fett kan ansamlas. Om din trasa inte når små skrymslen, använd en liten borste eller tandborste för att försiktigt skrubba området. Polera torrt.

Hur ofta ska köksskåp rengöras

  1. Dagligen: Om du stänker eller spiller mat när du lagar mat är det bäst att torka upp kladdet med en fuktig trasa så snart som möjligt. Att rengöra medan du lagar mat gör behovet av en djuprengöring mindre frekvent.
  2. Månatligen: För en snabb uppfräschning kan du torka av utsidan av dina skåp en gång i veckan med ditt val av skåprengöring.
  3. En till två gånger om året: Ibland gynnas köksskåp av en djuprengöring, vilket innebär att du tar ut allt och rengör både insidan och utsidan av varje skåp. Vårt råd? Planera en djuprengöring på hösten och våren.
Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss