icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Guide till Effektiv Rengöring Efter Bygget – 7 Användbara Tips

Kris 01 februari 2024 93

Står du inför inflyttning i ditt nykonstruerade drömhem? Hur ser det ut där inne? Det är vanligt att underskatta mängden smuts och damm som ackumuleras under byggprocessen.

En byggarbetsplats kan dölja lager av damm, smuts, härdad färg och leriga fläckar. Det är ofta inte förrän städningen påbörjas som omfattningen av smutsen blir uppenbar.

Speciellt områden med härdad färg och leriga fläckar kräver noggrann uppmärksamhet under städprocessen. Att ignorera sådana fläckar kan leda till onödigt merarbete, exempelvis kan det krävas att en målare måste slipa bort härdad färg från ytor.

För insikter om hur du effektiviserar städningen efter att byggarbetet är slutfört, fortsätt utforska våra experttips. Charme Städ, experter på Byggstädning vid renovering och nybyggnation, delar med sig av värdefull kunskap för en smidig övergång till ditt nystädat hem. Läs mer på vår hemsida Charme Städ om rengöring efter bygg.

Använd Skyddsduk Före Städningen

1. Använd Skyddsduk Före Städningen

Nu är ditt nya hem färdigbyggt! Färgen har torkat och mattorna är på plats. Även om du inte är redo att flytta in än, behöver hemmet en ordentlig städning innan du bjuder in vänner till inflyttningsfesten.

Det är klokt att använda skyddsdukar och skyddsmaterial under städrutinen. En skyddsduk är en tunn plastfilm eller presenning som läggs ut över ytor innan målning för att skydda golv, möbler och väggar från skador.

Skyddsdukar är vanliga vid målning och andra byggarbeten, särskilt viktigt för att skydda känsliga ytor som hårt trägolv eller laminat från repor eller smuts.

Om du anlitar ett företag för städningen efter bygget, se till att fråga dem om deras metodik. Kommer de att använda skyddsdukar? Om inte, varför?

Fråga även vilket material duken är gjord av och om den rengörs efter varje användning.

Vädra Genom att Öppna Fönster och Dörrar

2. Vädra Genom att Öppna Fönster och Dörrar

Efter avslutat byggprojekt är det vanligt att husägare vill vädra ut sitt hem för att få en känsla av nystart. Det är en utmärkt idé, men var försiktig så att dina nya fönster och dörrar inte skadas.

Dammpartiklar, byggavfall och insekter kan orsaka skador.

Dina nya fönster och dörrar är extra utsatta under denna period. Dammpartiklar kan fastna mellan glaslagren i dina fönster eller dörrar, och insekter kan ta sig in genom öppna fönster och etablera sig.

Enligt Charme Städ står byggnader för 50% av våra inomhusluftföroreningar, inklusive allergener, bakterier, sporer, pollen, flyktiga organiska föreningar, kvalster och mögelsporer. För att minska dessa föroreningar, öppna fönster och dörrar under städningen efter bygget.

Grovrengöring

3. Grovrengöring för att Ta Bort Byggarbetarnas Kvarlämnade Material

Det finns en felaktig föreställning om att byggarbetare utför grundlig städning efter ett projekt. Det stämmer oftast inte. Byggarbetarnas mål är att snabbt avsluta sitt arbete.

De städar endast bort det som är i vägen för att kunna gå vidare till nästa projekt.

Du kommer kanske att bli förvånad över mängden damm, skräp och annat avfall som lämnas kvar.

Börja från Topp

4. Börja från Topp

Nyckeln till framgångsrik städning efter bygget är att starta uppifrån. Börja med att städa taket, fortsätt sedan med gavlar, fönster och sist grunden. Det kan verka motsägelsefullt, men det är effektivt.

När du städar uppifrån och ner, flyttar du smutsen bort från byggnaden. Det innebär att du inte belastar ditt golv med onödig smuts.

Det är också nödvändigt att använda högtryckstvätt för att spola bort allt. Att flytta smutsen uppifrån och ner låter även gravitationen hjälpa till att dra bort vattnet.

Att börja nedifrån är enklare, men det tar oftast mer tid eftersom du måste städa upp efter dig själv allteftersom.

Dammsug All

5. Dammsug Allt

Dammet är en betydande faktor i inomhusluftföroreningar och kan negativt påverka din hälsa och välmående. Om du redan lider av allergier, astma eller andra andningsbesvär kan det förvärras.

Många tänker inte på det, men damm skapas under byggnation och efterföljande aktiviteter.

Damm kommer från gips, trä, golv och takmaterial under bygget. Städningen efteråt kan också föra in mycket damm i hemmet.

Dammsug Allt

6. Dammsug Allting

Dammsugning blir det sista steget i din städrutin efter byggnationen. Det finns många anledningar till att dammsuga ett hus efter byggslut.

Eftersom golven precis har blivit klara får du en ny bild av ditt arbete. Detta hjälper dig att upptäcka eventuella fel som du kanske missat under byggprocessen.

Dammsugning tar även bort damm och skräp. Om du hoppat över städning och skadedjursbekämpning under bygget, kan dammsugning hjälpa dig att komma ikapp med eventuellt kvarlämnat avfall från skadedjur.

Till sist förbereder dammsugningen ditt hem för inflyttningsdagen!

Anlita Professionella för Städning

7. Överväg att Anlita Professionella för Städning efter Byggnation

Ett sätt att spara tid och pengar är att anlita professionella för städning efter byggnation. Rätt städtjänst kan ta hand om ditt fastighets specifika behov.

Byggarbetsplatser är ofta kaotiska och i oordning. Att anlita ett företag för kommersiell byggstädning är en utmärkt idé för att skydda din investering.

Städning efter byggnation är en tjänst som många husägare inte inser att de behöver förrän i de sista skedena av en renovering. Efter månader eller år av renoveringar har damm och smuts ackumulerats, vilket gör utrymmet otrevligt.

Många husägare anlitar sina städtjänster baserat på rekommendationer. Alternativt söker de online efter “städning efter byggnation” i sitt område.

Det finns många företag som erbjuder denna tjänst. Ett företag som sticker ut är Charme Städ. Vi erbjuder en professionalism som är oöverträffad.

Anlita Städtjänster för Byggnation

Anlita Städtjänster för Byggnation Redan Idag

Städning är något som alla gör åtminstone en gång i livet. Dock vet få hur man gör det på rätt sätt. De flesta är inte medvetna om att det finns olika typer av städning.

Utöver vanliga hushållstjänster finns det också specialiserade uppgifter inom städning efter byggnation.

Teamet på Charme Städ är redo att erbjuda dig en professionell städtjänst för ditt nya hem.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss