icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Har du provat dessa rengöringshack?

seoadmin 15 maj 2020 127

Spegeln har erbjudit ett antal tips och tricks som kan stärka din rengöring.

Alla älskar ett bra livshack – ett litet tips eller trick som kan göra din vardag enklare, roligare eller mindre stressande.

Några  rengöringshack av Charme Städ som kan göra en stor skillnad för ditt hem till liten eller ingen kostnad.

Rakkräm för att bekämpa lukt från badrummet.

Badrummet är ofta ett problemområde för städare. Fukt skapat av varma bad och duschar kan leda till mögel och mögeluppbyggnad, och det finns naturligtvis de obehagliga luktarna att hantera.

En ny trend i Australien såg husägare att hantera den otäcka och ofta ihållande lukten av urin i deras badrum med rakkräm. Teorin är att kremen förstör urinpartiklarna snarare än att bara maskera lukten.

En medlem av en Facebook-grupp var nöjd med resultaten och skrev:

”Jag skulle bara vilja säga ett stort tack till den vackra mamma som sa att använda rakkräm på toaletten för att bli av med urinlukten. Jag sprayade det överallt och gned det in, gick tillbaka några timmar senare för att torka ner och lukten har gått. “

Squeegees för att hämta matta smuts

rakelMattor lockar till sig mycket damm, hår och allmän smuts, och även med regelbunden dammsugning är det lätt att missa ingrenad smuts eller att inte ens inse att den är där.

Ett tips från  Charme Städ är att ta ett badrumsrengöringsmedel – oftare känt som en squeegee – och skrapa det över mattan. Detta kommer att få upp många saker som en dammsugare helt enkelt skjuter djupare in i tyget.

Instagram-favoriten, vars riktiga namn är Sophie Hinchcliffe, älskade sig ytterligare för fans när hon rekommenderade den här metoden på sina sociala mediesidor.

Bikarbonat soda och vit vinäger för att polera ugnen

Tung användning innebär att ugnar lockar till sig mycket smuts, inklusive olja och fett som kan bli djupt ingripna och nästan omöjliga att ta bort.

Det finns dock ett effektivt trick du kan använda för att lösa detta problem. Kombinera kolsyra sodavatten med vit vinäger – båda kommer du att kunna hitta väldigt billigt i de flesta stormarknader – och använd den här lösningen för att skrubba insidan av ugnen med en nylonskurplatta.

Den här metoden kan grana upp ugnsdörrar och även rengöra insidan medan den fortfarande är varm.

Blötlägg sedan ugnsställen i badkaret med en diskmaskin för att ta bort de mest envisa och svårt att ta bort fett- och oljefläckor.

Fler ovanliga tips

Det finns många mer ovanliga metoder du kan använda för en supereffektiv rengöring, till exempel att lösa protesstabletter i vatten och använda lösningen för att ta bort fläckar från soffor eller vita tränare.

Om du ständigt skrapar i huvudet om hur du lyser upp barns vita skolskjorta, prova att ge dem en skrubba med en lösning som består av en del Milton-steriliseringsvätska för babyflaskor och tre delar vatten.

En mamma sa på Facebook att detta var effektivt för att ta bort nästan alla fläckar utom permanent markör.

Om du har provat många metoder och fortfarande kämpar för att hålla ditt hem så rent som du skulle vilja, varför inte ta in en professionell städtjänst för att göra jobbet åt dig?

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss