icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur blir man av med otrevlig lukt i hemmet?

seoadmin 25 maj 2020 133

Händer det att du ofta städar hemma och dagligen har öppet fönster för att vädra men ändå känner du en otrevlig lukt hemma?

Vi på Charme städ är bekanta med denna sorts av problem då fler tals av våra kunder har vänt sig till oss för att fixa det och vi vill dela med oss av några tips på hur du kan undvika lukten. Oftast så är anledningen som ligger bakom den otrevliga lukten någon av dessa eller kanske alla fyra: garderober, kylskåp, toaletter eller soptunnor.

charme_stad_com_otrevlig_lukt_i_hemmet

Om fallet är att den otrevliga lukten kommer från garderoben finns det en rad saker du kan göra för att undvika denna tråkiga konsekvens:

  • Undvik att lägga blöta kläder eller smutsiga kläder i garderoben.
  • Vädra garderoben med jämna mellanrum försök att ha dörrarna till garderoben öppna ungefär ett till två timmar i veckan samtidigt kan du även ha öppet fönster eller vädrar hela rummet.
  • Du kan även hänga doftpåsar fyllda med till exempel salt för badet som kommer berika din garderob med god lukt.

Sedan kan källan till den otrevliga lukten vara kylskåpet.
charme_stad_com_otrevlig_lukt_i_hemmet_kylen

Då flera olika maträtter och även produkter har väldigt starka lukter som kan lätt sättas ut plasten samt glaset i kylskåpet.

Om fallet är att du har fått otrevlig lukt i kylskåpet finns det vissa saker du kan göra för att förebygga det:

  • Du bör tvätta hyllorna och inuti kylskåpet med jämna mellanrum.
  • På en av hyllorna i kylskåpet kan du lägga en citronklyfta som har en funktion att dra in alla otrevliga lukter.
  • Du kan även köpa doftpåsar men dessa skall bytas ut varannan månad ungefär.

charme_stad_com_otrevlig_lukt_i_hemmet_toaletten

Vidare kan även fallet vara att otrevlig lukt kommer från toaletten.

För att undvika den krävs det städning du kan använda olika luftrenare som kan vara både kemikalier men även naturliga ämne. De kemiska luftrenare de kända flaskor som man sprayar som ska lämna en lätt och väldigt otäckt lukt efter sig ett annat alternativ om man inte vill använda kemiska medel är olika aromatiska oljor som finns tillgängliga i affärer som kommer ge ditt badrum en ljuvlig doft.

Sist men inte minst kan orsaken till den otrevliga lukten i hemmet vara soptunnan. Den otrevliga lukten kan komma från soptunnor är inte så konstigt då det är ett ställe där vi förvarar våra soppor och det är ett av de mest problematiska ställen hemma. Det finns en del saker du kan göra för att undvika lukten:

  • Försök att kasta sopor så ofta som möjligt och låt inte de ligga under flera dagars tid. du kan till exempel ha som en vana kasta sopor varje morgon en sådan rutin som att kasta ut soppor kan göra att du inte behöver handskas med den otrevliga lukten.
  • Annat du kan göra är att lägga medel som används för toaletter för kallor, helst gjord i silikon, vilket kommer att absorbera överskottsfuktighet och även lukten som kan komma från sopporna.

Vi på Charme städ hoppas att dessa tips kan hjälpa dig i hemmet, boka en professionell städning hos oss och vi kan hjälpa dig att hålla ditt hem fint och städat. Ring oss på numret: 0761 800 100

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 4 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 45

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 96

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss