icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur du gör hemstädningen mindre tidskrävande

admin 15 november 2022 131

Hur snabbar du på hemstädningen? Här är en läskig statistik: den genomsnittliga hemägaren spenderar nära 30 timmar i månader på hushållssysslor såsom städning, tvätt, disk och så vidare. Det är nästan som ett helt deltidsjobb som du inte får betalt för!
Med det i åtanke är det ganska självklart varför folk alltid letar efter sätt att optimera sin hemstädning för att den ska kräva mindre tid och energi. Att anlita en pålitlig städfirma i Göteborg är den absolut bästa lösningen på detta problem, men det är långt från den enda.
För att hjälpa dig har vi på Charme Städ skrivit ihop en kort handbok för i vilken ordning du bör städa ditt hem, hur du bör använda städtiden så effektivt som möjligt och vilka vanor du kan börja med för att hålla ditt hem rent längre. Fortsätt läsa för att få reda på mer.

Hur snabbar man på hemstädningen?

Det långt enklaste och effektivaste sättet att reducera tiden du lägger på att städa på är att förhindra att smutsen och oredan uppkommer i ditt hem från början. Genom att anamma några bra vanor kommer du att göra städningen enklare på lång sikt.
Låt inte oreda byggas upp. Vissa typer av saker (till exempel leksaker och fjärrkontrollrar) bör alltid förvaras på särskilda platser. Disk och bestick bör diskas eller läggas i diskmaskin så snart som du är färdig med dem. Kläder bör aldrig lämnas på möbler.
Inga skor inomhus. Ta alltid av skorna vid dörren, det gäller även dina besökare. På så sätt undviker du att ofrivilligt sprida ut utomhussmuts i ditt hem.

Träna dina husdjur att inte hoppa upp på möblerna. Detta kommer att starkt minska mängden djurhår som du måste plocka upp under städningen.
Låt experterna ta hand om det. Professionella städare har redskapen, utbildningen och erfarenheten som behövs för att utföra högkvalitativ städning på en kortare tid än vad du själv kan.

I vilken ordning ska man städa huset?

Precis som med vilken annan uppgift som helst är planering nyckeln till framgång när det kommer till att göra din städning effektivare och förbättra luftkvaliteten i ditt hem.

När du städar ditt hem bör du:
Städa de smutsigaste områdena först
Ta en noggrann titt på ditt hem och fråga dig själv: vilket rum är stökigast? Det är det rummet som du bör börja med. På så sätt gör du så att städningen blir enklare ju mer du får gjort.

Städa angränsande rum

Låt oss säga att hallen leder in till ditt vardagsrum, vilket i sin tur leder till ditt kök. Det sista du vill är att städa köket först, sedan hallen och sist vardagsrummet, eftersom det kommer att resultera i att du får släpa runt på dina städredskap mer än nödvändigt.
Genom att städa köket först, sedan hallen och sedan vardagsrummet (eller tvärtom) kommer du att spara tid och energi. Med samma logik bör du göra färdigt en våning innan du börjar med nästa.

Vanor som håller ditt hem rent

En fråga som vi ofta får från våra underbara kunder är: ”Städtjänster i Göteborg har förändrad min familjs hem till det bättre, men hur håller jag mitt hem rent när proffsen inte är där för att utöva sin magi?” Här är några beprövade metoder och vanor du bör anamma redan nu om du vill att ditt hus ska vara fläckfritt hela tiden.

Tipps från proffsen på städning i Göteborg: Säg ”nej” till hamstrande
Hamstrande innebär grejer huller om buller överallt, och du har helt enkelt inte råd att lösa den lilla fritid du har på att utkämpa en strid som du kommer förlora. Med andra ord måste grejerna bort och hamstrandet måste sluta. Med varje föremål du bestämmer dig för att göra dig av med, kommer du att känna dig lite lättare.

Diska smutsdisk eller ställ in den i diskmaskinen

Denna morgon var extra hektiskt och du hade inte tid att diska. Mot slutet av dagen var högen mycket högre och du bestämde dig för att gå och lägga dig i stället för att diska den. Det kan hända även den bästa av oss, men gör det till en regel att aldrig låta det hända. Se till att diskmaskinen är redo hela tiden, så kommer köket att vara rent och snyggt längre.

Lägg undan eller tillbaka kläder

Att googla “städtjänster nära mig” kommer att lösa många saker effektivt, men Google erbjuder även tips och tricks för hur du städar ur din garderob. Så, du kanske har upptäckt att du har ungefär ett dussin klädesplagg i varierande nyanser av lila, en färg som du nu vägrar att bära? Ge bort dem! Om du har en gammal kappa som du inte längre kan bära men ändå inte kan med att slänga, lägg undan den någonstans och få den ur vägen.
Vi alla gillar att prova flera outfits innan vi bestämmer oss för en, men det är det absolut enklaste sättet att skapa kaos i din garderob och närliggande områden på. Stoppa det från att hända genom att lägga tillbaka varje föremål på sin plats så snart som du har provat det.

Bädda sängen och håll den fri från oreda

Apropå sätt att undvika oreda på, kom ihåg at sängar är menade endast för att sova. Efter att du bäddat sängen på morgonen, stå emot lusten att använda den som förvaringsyta.

Anlita städtjänster i Göteborg

Anledningen är enkel: städfirmorna är tillräckligt nära för att kunna hjälpa till innan saker går utom kontroll. Om du har haft din favoritstädare på besök bara för några dagar sedan, men hemmet blir stökigare för varje minut – ta tag i saken innan det eskalerar. En kompetent och professionell städare kan komma tillbaka även med kort varsel för att ställa tillbaka saker och städa lite utan att behöva börja om från början.

Var kan jag hitta en bra städfirma i Göteborg?

Genom att våra städare får genomgå intervjuer, bakgrundskontroller och provstädningar kan vi med största säkerhet garantera att våra städare är värda sin vikt i guld. Tack vare deras högkvalitativa standarder, sinne för detaljer och överlägsna expertis är de bäst i sin klass. Låt oss överträffa dina förväntningar genom att få ditt hem att se skinande rent ut på nolltid. Ring Charme Städ redan idag på 0761 800 100!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 72
Ring oss