icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur du håller köket på kontoret rent

admin 20 oktober 2022 73

Som en företagare, chef eller avdelningsansvarig är det viktigt att prioritera din personals hälsa, tillhandahålla ett rent arbetsutrymme och försäkra dig om att dina anställda arbetar under utmärkta förhållanden.

Köket på ett kontor är ofta ett av de minst rena områdena till följd av mycket trafik. Under rasterna blir köket en ansamlingsplats för baciller på grund av smutsdisk, matrester och ibland överfulla soppåsar. Under dessa förhållanden kan dina anställda bli sjuka, vilket försämrar bilden av ditt företag.

Om du oroar dig för hur du ska kunna hålla köket på ditt kontor rent finns vi på Charme Städ, en kommersiell städfirma i Göteborg, här för dig. Här är åtta tips som kommer att hjälpa dig att hålla ditt kontorskök eller lunchrum rent och bacillfritt för att skydda dina anställda och hålla dem friska.

1. Upprätta en “städa upp efter dig”-policy
Tyvärr är det inte alla anställda som städar upp efter sig när de har stökat ner. Vissa lämnar hellre städjobbet till någon annan, vilket får många köksbänkar att svämma över med smutsiga bestick, matfläckar och skräp.

Även om det är allmän vetskap att vanor i form av att lämna skräp på golvet kommer att locka till sig baciller och ohyra fortsätter dessa ohygieniska beteenden på grund av den avslappnade attityden hos vissa anställda.

Att implementera en “städa upp efter dig”-policy kommer att hjälpa till att få bukt med smutsiga vanor i kontorsköket och se till att dina medarbetare städar upp röran de skapat.

2. Organisera kontorsköket
Att hålla kontorsköket rent handlar om mycket mer än att bara avlägsna smuts. Att organisera ditt kök är ett annat sätt att hålla det rent på. Stökiga miljöer med saker huller om buller blir utmärkta gömställen för baciller och utgör en risk för din personals hälsa.
Att tillhandahålla ett utpekat utrymme för kaffemuggar, tallrikar, pappershanddukar och diskrengöringsrodukter kommer starkt att bidra till att köksbänkarna blir mindre stökiga. Med antalet människor som rör sig in och ut ur lunchrummet kan köksföremål enkelt hamna på fel ställe.

Dessutom, med alla samtal som sker i dessa kök, är det enkelt för anställda att bli distraherade, vilket gör att de ställer tillbaka saker på fel plats. Att använda visuella instruktioner, så som att märka upp köksskåp, kommer att hjälpa din personal att ställa tillbaka saker på rätt plats även när de är distraherade.

3. Ta ut soporna
Att lämna skräp var som helst utanför soptunnan är ohälsosamt. Sopor leder inte enbart till baciller, utan lockar även till sig gnagare och insekter. Skräpet orsakar även otrevliga odörer och du vill självklart inte utsätta din personal eller ditt kontorskök för dessa förhållanden.
Förutom hälsofaran som att lämna skräp i köket orsakar kostar det även extra för ledningen. Om skräpet exempelvis lockar till sig gnagare kommer du att behöva ringa en utrotare för att undvika ett angrepp.
Uppmuntra dina anställda att ta ut soporna regelbundet för att skydda deras hälsa. Det bör inte finnas några sophögar i köket över huvud taget. Du kan inte ha baciller och ohyra där, annars kommer folk att bli sjuka.

4. Städa kontorsköket regelbundet
Du bör städa kontorsköket regelbundet för att se till så att det är säkert att vistas i och fritt från baciller. Att skapa en veckorutin för att rengöra vitvaror, köksbänkar och köksredskap är ett bra sätt för att hålla ditt kontorskök rent.
Under dessa veckostädningar bör du torka av saker om ofta blir berörda, såsom knapparna på mikrovågsugnarna, kylskåpshandtag, diskmaskinshandtag och dörrhandtag för att se till så att de desinfekteras tillräckligt.

5. Gör städredskap tillgängliga
Hittills har vi listat fyra tips för att hålla ditt kontorskök rent. Dessa tips kommer dock att vara värdelösa om städredskap så som pappershanddukar, skräpkorgar, diskborstar, diskmedel, moppar, soppåsar och tvål (bland annat) är otillgängliga för dina anställda.
De kan inte torka upp vattenspill utan moppar, precis som det är omöjligt att diska utan diskmedel. Om du inte tillhandahåller dessa redskap kommer du att skapa ett ohygieniskt kök för din personal och alla andra som använder köket.
Förutom att tillhandahålla dessa städredskap måste du även se till att de är tillgängliga i tillräckliga mängder för dina anställda.

6. Skapa medvetenhet
Även om det kan verka självklart att ta ut soporna, diska smutsdisk och torka upp spill glömer många anställda ofta dessa enkla uppgifter. Ett sätt att få din personal att uppmärksamma renheten i köket på är att skapa medvetenhet kring problemet.
Du kan göra detta genom att hänga upp visuella instruktioner såsom bilder på väggarna runtom i köket och kontoret. Du kan även hålla i städningsworkshops för dina anställda för att utbilda dem om korrekta hygieniska vanor i köket.
Att skapa medvetenhet om problemet och hur man löser det kommer att vara till stor hjälp för att hålla kontorsköket rent.

7. Använd engångsartiklar
I stället för att använda disksvampar som samlar på sig baciller och smuts kan du använda engångstrasor och sedan kasta dem direkt efter användning.

Ett annat föremål som kan vara en stor källa till baciller är kökshanddukar. Att flera personer använder en och samma kökshandduk är ohälsosamt. Det kan i stället vara en god idé att överväga att använda pappershanddukar för att minska spridningen av baciller på kontoret.
Andra engångsartiklar så som pappmuggar och papptallrikar minskar mängden smutsdisk i diskhon.

8. Anlita en kommersiell städfirma
Även om du och din personal gör vad ni kan för att hålla kontorsköket rent finns det fortfarande några begränsningar eftersom ni trots allt inte är professionella städare.

Professionella städfirmor så som Charme Städ vet vad som ska städas och hur det görs på bästa sätt. Vårt städteam ser alltid till att möta de krav och önskemål som ni uppställer.

Med våra kommersiella städtjänster får du den fulla kundserviceupplevelsen där vi alltid följer upp våra kunder för att försäkra oss om att de är nöjda med vårt arbete. Vi tillhandahåller alltid ett arbete av hög kvalitet inom den utsatta tidsramen.

Var kan man hitta kommersiella städtjänster?

Om du är i behov av kommersiella städtjänster i Göteborg är Charme Städ ditt bästa val. Med vår mångåriga erfarenhet inom städindustrin gör vi ditt kontorskök fläckfritt och bacillfritt.

För att ta reda på mer om vår kommersiella städning eller boka ett kostnadsfritt besök, ring oss på 076 180 01 00 eller maila info.charme.stad@gmail.com redan idag!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss