icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur kan man på enkla sätt rengöra element under sommaren?

seoadmin 12 juni 2020 437

Element kan lätt plocka på sig dammpartiklar som kan vara obemärkta och vara väldigt skadliga för folk som har allergier. Våra professionella experter har identifierat det bästa sättet att rengöra element från smuts. Många räknar inte med och väljer att bortse från element när de städar i hemmet eller på andra ställe, anledningen till det kan vara att många tycker att det är svårt att komma åt vissa delar, vilket stämmer men dammet går inte bort av sig själv och man måste rengöra där också.

Dammet kommer från en mängd av olika källor, det kan vara allt från husdjur, till människor, rökning men även matlagning, den största andelen kommer från att vi tar in saker som har varit ute. Under sommaren spenderar vi mycket mer tid utomhus och då tar allt fler saker in inomhus vilket leder till fler dammpartiklar i hemmet. Därför är det viktigt att du regelbundet rengör element varje vecka för att undvika tråkiga konsekvenser som allergiker samt värmebatterier kan utsättas för. Dammpartiklar kan lätt sätta sig på element och ifall du rengör dem regelbundet kan det även leda till att värmekostnader minskas då dammsamling kan leda till att förhindra värmeläckage så att dina radiatorer ska behöva jobba hårdare och längre och på så sätt höja kostnaderna. Några minuter av elementrengöring i veckan kan påverka din ekonomi på ett positivt sätt samt förbättra luften i hemmet.

Nedan följer fem steg för att rena element som vi på Charme städ har tagit fram.

Steg 1: Innan du påbörjar rengöringen bör du stänga av värmen på grund av säkerhetsskäl men även för att förhindra att mer damm samlas på elementen medans du städar.

Steg 2: För att påbörja rengöringen kan du använda en dammsugare för att ta bort så mycket damm som möjligt i samt runt elementen, du kan använda ett mindre munstycke på dammsugaren för att komma åt vissa delar.

Steg 3: Det kan vara bra att lägga en trasa eller handduk till exempel under elementen och sedan använda en särskild borste för att komma åt alla delar och ta bort damm som dammsugaren inte kunde komma åt. Du kan även använda en hårtork med kall luft för att blåsa ut dammen och smuts ner på underlaget som du har lagt.

Steg 4: Fyll en hink med ljummet vatten och tvål, använd en svamp, men se till att inte ha för mycket såpa skum så att det inte droppar. Tvätta fläckar och orenheter med svampen, slutligen kan du använda en handduk för att torka elementen så att den inte rostar av fuktigheten.

Steg 5: Nu när du är färdig med att rengöra element kan du kolla runt på omgivning, till exempel väggarna och golv då de behöver rengöras de med då värmen från elementen kan orsaka smuts och damm runt om elementen med.

Rengör eventuella orenheter med tvål och svamp.

Sommaren är det bästa tillfället för att rengöra dina element i hemmet då vi tar in mycket från utomhus och dammet kommer in och samlar sig. Vi rekommenderar regelbunden städning och vi på Charme städ erbjuder våran hjälp med det också. Våra anställda vet exakt hur man får till det rent och utelämnar inte någonting, dina element kommer att vara rena efter vårt besök så som resten av hemmet. Ring oss på numret …

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 5 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss