icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur man får bort fett fläckar från klädesplagg

seoadmin 17 december 2020 115

När det kommer till tvätt så är oljefläckar samt tvätt från stekpannan en mardröm. Det kan vara enklare att tvätta bort fett än andra typer av fläckar då och ligga ämnena kan effektivt brytas ned med de flesta tvålbaserade produkter men hur får man bort fett fläckar på bästa sätt från kläderna? Det kan du läsa i den här artikeln från Charme städ.

Nedan kommer våra tre bästa tips för att ta bort fett fläckar från kläder: 

  1. Ta itu med problemet så fort som möjligt. Om fallet är att du har fått en fet fläck så bör du snabbt tvätta bort den för bästa resultat. 
  2. Undvik vatten. Försök att inte på fett om du inte blanda dig med någon form av tvättmedel. För att blandas inte bra med vatten och de riskerar faktiskt att göra fläcken värre. 
  3. Se till att veta vad det är för material de har och göra med. Innan du börja rengöra plaggen kontrollera etiketten där det kan stå vad det är för material vissa material kan bara kemtvättas och det är bättre då att lämna processen över åt professionella rengörings experter för att inte förstöra plaggen. Det finns även vissa rengöringsmedel man inte får använda på vissa plagg de kan vara ömtåliga som siden, mocka eller sammet.

Vad kan ta bort fett från kläderna?

Det finns olika produkter du kan använda för att få bort fläckarna oftast kan det räcka med tvättmedel diskmedel då de har lätt för att bryta ner sätt. Beroende på vad du har till hands i ditt hem kan du välja lite olika medel för att få bort fläckarna. Det är du kan behöva: Tandborste, flytande tvättmedel, liten mängd vatten, diskmedel, handduk, tvättmaskin, schampo eller babypulver till exempel.

Hur ska man gå tillväga? 

Det första du kan göra det är att du kan ta en handduk till exempel och lägga under plugga där i en fläck på då han du kan du kan absorbera vatten skydda resten av tyget. Du ska försiktigt börja torka flickan ta bort överflödigt fett med mjukpapper eller pappershandduk. Ta en rengöringsblandning, som är tvålbaserad och försiktigt gnid in den på fläcken. Själv av under en rinnande kran. Tvätta plaggen, innan det bör du kontrollera vårdetiketten för rätt tvättmedlet. Om fläcken är kvar kan du upprepa metoden.

hur-man-får-bort-fett-fläckar-från-kläder-med-schampo

Hur man får bort fett fläckar från kläder med schampo? 

Schampo är en två baserat produkt som tvättmedel och det kan också vara bra när man handskas med fett. Du kan hälla en liten mängd av schampo på fläcken och låta den stå i 10 minuter. Sedan kan du tvätta plagget i tvättmaskinen om sådant tillåts enligt vårdetiketten.

Hur får man bort fett fläckar från känsliga material?

 När det kommer till tyger såsom siden, satin, känsliga material så kan det vara endast kemtvätt som gäller för fläckborttagning. Dock så finns det vissa knep du kan använda dig av. Det du kan behöva är lite mjukpapper, majsmjöl eller ett babypulver. En ren tandborste kan också vara tillhands. Om det finns överflödigt fett kan du ta bort den med mjukpapper eller pappershandduk. Efter kan du strö en rimlig mängd av majsmjöl eller babypulver så att fläcken täcks helt. Fläcken kommer därefter långsamt absorbera mjölet och för bästa resultat kan du lämna den över natten. Sedan kan du borsta försiktigt av den med en tandborste eller skaka av pulvret och tvätta plaggen enligt vårdsmärkningen. 

hur-får-man-bort -fett-fläckar-från-känsliga-material

Har du oljefläckar som har torkat in på kläderna?

Det är svårare att handskas med fläckar som inte nya, men du kan använda samma metoder som beskrivs ovan. Upprepa processen ifall fläcken är kvar.

Hoppas att dessa tips hjälper dig och du får bort dina oönskade fläckar på plaggen, om du vill spara dig tid kan du överlåta jobbet åt våra professionella anställda på Charme städ som kan hjälpa dig att handskas med det problemet. Hör av dig till oss!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 72
Ring oss