icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur putsar man fönster som ett proffs?

admin 17 augusti 2022 189

Med det fina vädret i Göteborg skiner solen genom dina fönster oftare. Tyvärr kan det ibland vara irriterande när solen konstant påminner dig om att det är dags för fönsterputsning. Även om det inte är lätt att hålla dina fönster rena hela tiden kan du uppgradera dina rengöringsfärdigheter genom att undvika 4 av de vanliga rengöringsmisstagen nedan.

Fönsterna är en viktig del av varje hem. Utöver att möjliggöra naturligt ljus och frisk luft att komma in i rummet har de även en stor påverkan både på inredningen i ditt hem och hur det uppfattas från utsidan, särskilt om glaset alltid är kristallklart och fönsterkarmarna fläckfria.

Eftersom fönster konstant utsätts för olika väderlekar tenderar de att bli nersmutsade efter ett tag. Detta skulle inte vara ett så stort problem om deras storlek och tendens att repas eller täckas av fula ränder inte gjorde fönsterputsningen så omständlig.
Ett enkelt sätt att lösa problemet på är genom att boka en professionell fönsterputsning i Göteborg. Men är det verkligen värt det? Vad ingår i en fönsterputsning? Och hur ofta bör du boka en fönsterputsning? Fortsätt läsa för att få reda på det!

Vilka misstag ska man undvika?

Utöver att lära dig hur du rengör dina fönster på rätt sätt bör du även lära dig hur man inte rengör dem. Här är 4 vanliga misstag som folk gör när de tvättar sina fönster.

1. Tvättar fönstren för sällan
Detta säger egentligen sig självt. Om du vill att dina fönster ska vara i toppskick bör du rengöra dem regelbundet. Självklart betyder det inte att du måste tvätta dem varje dag, men en avtorkning varje månad kommer att få bort smutsen innan det ansamlas. Smutsiga fönster löper även en större risk att skadas av vädret. Regn och sol kan leda till sprickor under smutsfläckarna, vilket innebär att livslängden på dina fönster minskar.

Sträva efter att rengöra dina fönster varje månad för att undvika damm- och smutsansamlingar, så kommer du att varje morgon kunna njuta av solstrålarna genom ditt fönster. På så sätt förhindrar du även störande fingeravtryck. Dessutom kommer det ta mindre tid för dig att tvätta fönstren när de inte är så smutsiga.

2. Använder ett tvåligt rengöringsmedel
Det verkar mer naturligt att använda fönsterputs, särskilt om den marknadsförs för din specifika glastyp. Många gör dock ofta misstaget att använda för mycket av tvålprodukter, vilket kan lämna de där fula ränderna på dina fönster. Sträva efter en vattenbaserad lösning eller tvättsprit då dessa är effektivare för att ta bort smuts och desinfektera varje yta, särskilt glasytor. Tvålprodukter är även kända för att skumma, vilket lämnar rester i form av ränder om de inte tvättas bort på rätt sätt.

Undvik även att använda kranvatten då detta är fullt av mineraler som kan lämna märken på glasytor. Destillerat vatten är ett jättebra alternativ eftersom det inte lämnar några märken och är perfekt både för att städa och stryka kläder.

3. Rengör inte fönsterkarmen
Detta är ett misstag som folk ofta gör utan att tänka på det. Ett fönster består av glaset och ramen, och båda behöver rengöras för att upprätthålla renligheten. Om karmen inte tvättas av kan dammet på den övre delen enkelt falla ner på glaset nästa gång du öppnar och stänger fönstret. Oavsett om din fönsterkarm är i trä eller PVC är det viktigt att använda rätt fönsterrengöringsprodukt för att säkerställa att hela fönstrets renlighet hålls uppe.

4. Använder hushållspapper
De kan vara bra för att suga upp vätska på de flesta ytor, men i fallet med fönstertvätt kan hushållspapper göra mer skada än nytta. Först och främst lämnar de fibrer efter sig och kan lätt gå sönder, vilket kan vara väldigt frustrerande om du bara vill torka av dina fönster lite snabbt. Dessutom, om de är av sämre kvalitet, kan de repa glasytan och lämna ett permanent märke.
Det bästa att göra är att använda en mikrofibertrasa då den är snabbabsorberande och tvättbar, på så sätt är den även miljövänlig. Den kommer att säkerställa att dina fönster är fläckfria och kommer inte att skada dem tack vare dess miljoner små fibrer.

Är fönsterputsning värt det?

Är fönsterputsning värt det?

Den största fördelen med att boka en hemstädningstjänst är att du sparar tid och energi. Genom att överlåta allt moppande, dammsugande, dammande och skrubbande till experterna tar du tillbaka din välförtjänta fritid.
Oavsett om du spenderar den nyvunna tiden på att tjäna pengar, lära dig nya saker, utöva dina hobbys eller avnjuta en familjeutflykt till Liseberg är helt upp till dig. Oavsett vad kommer du att kunna fokusera på de saker som verkligen betyder något, vilket leder till att du kommer njuta mer av livet.

Så svaret är ett rungande JA. Fönsterputsning är verkligen värt det!

Vad ingår i en fönsterputsning?

Det beror på. För att kunna leverera de bästa resultaten och undvika misstag medan du putsar dina fönster kommer professionella städfirmor vanligtvis att anpassa sin rutin beroende på vilka fönster du har, var i ditt hem de befinner sig och dina specifika behov.
Saker som bör beaktas inkluderar:

Höjd

Fönster som är belägna väldigt högt upp (såsom takfönster) behöver rengöras med teleskopsskaft eller stegar. Som tur är behöver de inte rengöras så noggrant eller så frekvent som andra fönster.

Material

Olika typer av material kräver olika typer av rengöringsprodukter och tillvägagångssätt. Vinylglas kan exempelvis repas lätt, så de bör endast rengöras med specialanpassade rengöringsmedel.

Områden som rengörs

Rengöringsteknikerna och -produkterna som används kan variera beroende på om du rengör insidan eller utsidan på dina fönster.

Hur ofta bör jag beställa fönsterputsning?

Varje hem är unikt på sitt sätt, så deras rengöringsbehov kan variera mycket. Precis som med andra typer av städning beror den behövda frekvensen av fönsterputsning på diverse faktorer.

Dessa faktorer inkluderar:

  • Läge. Fönstren på hem som är belägna relativt centralt eller nära större vägar tenderar att bli smutsiga snabbare än de som är belägna i förorter.
  • Väder. Regn, snö och vind har alla stor påverkan på hur smutsiga fönstren blir.
  • Fönstertyp. På glasdörrar och uterum kommer det av naturliga skäl att ansamlas mer smuts, dessa måste därför rengöras oftare än mindre vinds- eller källarfönster.

bästa fönsterputsningen i Göteborg

Var kan jag beställa den bästa fönsterputsningen i Göteborg?

Om du är i behov av pålitlig fönsterputsning, kontakta Charme Städ för att boka ditt hembesök, så skickar vi våra erfarna fönsterputsare till din dörr. Medan våra professionella medarbetare putsar dina fönster kommer du äntligen ha tid att ta en tur i Slottsskogen med din familj eller fokusera på arbetet utan att behöva oroa dig för smutsen på dina fönster. Kontakta oss redan idag och upplev fönsterputsningen som du inte kommer ångra att du beställde.

Är du ute efter att boka en pålitlig kommersiell fönsterputsningstjänst? Eller är du kanske i behov av andra typer av städning, såsom en storstädning, byggstädning eller flyttstädning?

Här på Charme Städ har vi förmånen att kunna introducera dig till de allra bästa städarna i Göteborg som har färdigheterna, erfarenheten och den oklanderliga arbetsmoralen som behövs för att kunna leverera alla dessa städtjänster och mycket, mycket mer. Ring oss på 0761 800 100 för att få en gratis offert på just det som du behöver!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss