icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur rengör man ett tegeltak?

charme_stad_com_ett_tegeltak
seoadmin 02 juni 2020 119

Ett vanligt problem för de som har ett tegeltak är mögel, alger och andra växter som kan växa på taket och gör så att taket ser missfärgad ut och att det är i ett dåligt skick. Något som kan hjälpa en som har sådana problem med taket är att använda kemiska behandlingar och en högtryckstvätt. Om fallet är att du ska rengöra taket på egen hand ber vi dig att vidta säkerhetsåtgärder för att förhindra skador, det är viktigt att du är försiktig. Ifall du planerar att ta saken i egna händer och rengöra taket tipsar vi att du ska planera väl hur du ska gå till vägas. Regelbunden rengöring av ditt tak samt reparationer av småskador kommer hålla ditt hus i toppskick och fånga besökarnas blickar.

Vi på Charme städ har under vår verksamhetstid plockat på oss flera tips för hur takstädningen kan flyta på så smidigt som möjligt. Nedan följer våra absolut bästa tips för dig som ska handskas med ditt tak på egen hand.

Våra bästa tips:

charme_stad_com_hur _engör_man_ett_tegeltakVilka säkerhetsåtgärder ska man vidta?

När man har att göra med taket ska man ha i åtanken att plattorna uppe på taket kan vara väldigt hala, speciellt när de är blöta eller täckta i rengöringsmedel, därför ska man ha på sig skor som ska undvika risken för att halka, sulan ska ha bra grepp och skorna ska vara helst avsedda för utövande av idrott då de ska hjälpa en att hålla balansen när en är uppe på taket och fixar. Skor som absolut inte rekommenderas är flip flops eller andra slip-on skor. Dessutom är det viktigt att använda skyddsglasögon, handskar och även till en fördel att ha gamla kläder på sig så att en inte sliter på fina och fräscha klädesplagg.

Vidare så uppmanar vi dig att försöka förflytta dig så mycket som möjligt där plattorna överlappar varandra då det tåligaste och säkraste området på ditt tak befinner sig där plattor överlappar varandra. Om det nu blir så att du hamnar på plattorna som inte överlappar varandra, försök att placera fötterna på den nedre delen då den har som mest stöd under sig.

Vart på taket är det säkrast?

Sedan tipsar vi dig att hålla dig på de plattaste samt torraste delarna av ditt tak, då du vill undvika halka som kan vara väldigt farlig för en. Planera ditt arbete med försiktighet och omtanke för säkerhet, försök även att börja arbetet på den plattaste platsen med mindre lutning, då av säkerhetsåtgärd är det viktigt att jobba på en plats där vikten fördelas jämnt och ger en bättre balans.

Ska man utföra arbetet själv eller med någon annan?

charme_stad_com_Försök även att arbeta i par eller ha med dig någon som kan hjälpa dig och befinner sig nere på marken. Det kan komma till hands att ha någon som kan hjälpa dig med att få upp grejer och även göra så att du slipper gå upp och ner med jämna mellanrum. En hjälpande hand kan även hjälpa dig att observera hur det ser ut på taket nerifrån och leda dig.

Andra saker som är relevanta när det gäller städningen av taket är att ha stabil stege som du kan klättra för att komma upp till taket, ställ den försiktigt mot byggnaden och nära platsen du vill börja på, kan du arbeta från stegen är det bra att göra det också. Börja från ena sidan av taket och jobba dig till andra, då det kommer göra så att du är på det torra området så mycket som möjligt.

Annat som kan vara bra att tänka över är att anlita professionella städare som kan rengöra taket åt dig. Även om du följer alla våra råd och vidtar alla nödvändiga säkerhetsåtgärder är detta ett jobb som kan föra med sig olika hälsorisker och är farlig. Detta gäller särskilt om du inte har någon tidigare erfarenhet och ska testa dig på det för första gången, en kan lätt göra misstag. Därför tipsar vi på Charme städ att anlita professionella städare som har koll och erfarenhet, denna extra kostnad kan vara värd i längden så att du inte riskerar din egen hälsa som är värd mer än pengar. Professionella städare vet vad som är nödvändigt för ditt tak och har alla verktyg för att göra så bra jobb som möjligt, vilket innebär att du slipper köpa det själv, du slipper alltså att köpa kemikalier som ska få bort mögel och annat samt andra apparater. Vi på Charme städ erbjuder dig professionell städning av taket, våra specialister kommer få ditt tak att vara i det bästa tillståndet någonsin för ett rimligt pris. Hör av dig till oss på telefonnumret …

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 73
Ring oss