icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur rengör man golvet i köket?

Hur rengör man golvet i köket
seoadmin 21 oktober 2020 454

Köksgolvet har en stor tendens att samla på sig smuts. för att behålla dagens fantastiska golvmaterial såsom linoleum, trä, laminat, sten, kakel och betongen fräscht som nytt krävs det en speciell rengörings plan. Det krävs att man använder rengöringsmedel som passar för just golvet du har. Men vilken rengöringsprodukt kommer att passa just ditt köksgolv? Nedan kommer vi från Charme städ att beskriva hur du ska rengöra ditt golv ut efter materialet på den.

Rengöring av linoleum

Rengöring av linoleum:

För att rengöra linoleum krävs det lite mer än bara en vanlig fuktmoppning. Du bör varje vecka djup rengöra med en rengöringsprodukt med neutralt ph värde till exempel ett diskmedel som är löst i ljummet vatten. För att hålla golven glänsande kan du applicera en gång per år ett vax som gör så att den skyddar ytan och ger gläns. Ifall ytan har väldigt mycket slitage kan du behöva vaxa den oftare än en gång per år, det kan bli en gång per månad. 

 Rengöring av vinylgolv: 

När det kommer till rengöring av vinylgolv krävs det endast regelbunden sopning och fuktmoppning med vatten. Ifall golvet är väldigt smutsig kan det krävas att du använder ett rengöringsmedel som är vattenbaserad och med neutralt pH värde. Skippa alla produkter som är tvål eller mopp och glansprodukter då det kan lämna klibbiga rester som kommer att lockas smuts. Använd i stället ammoniak och vatten.

Du ska även dammsuga ditt golv regelbundet för att få bort smutspartiklar som kommer in i sprickorna, vakuumet kommer att dra bort smutsen från golvet.

Rengöring av trägolv: 

Rengöring av trägolv kan vara en tuff utmaning speciellt när det kommer till kök där det händer så mycket. Oavsett om ditt golv är gjorda av ek, lönn, ask eller bok så är det lika säkert och enkelt att rengöra den. 

För trägolv i köket så är det viktigt att torka upp det man spiller direkt eftersom stående vatten kan skada trägolvet yta. Sedan så ska man försöka att hålla alla rum i huset som har trägolv fritt från smuts, sand och korn då det kan fungera som sandpapper och repa golvets yta. 

De flesta trägolv behöver att man en gång i veckan regelbundet dammsuger eller dammoppar dem. I fall ditt golv är ofta väldigt smutsigt så kan du en gång i veckan fuktmoppa den med en rengöringsprodukt med neutralt pH värde. Innan du moppar golvet se till att moppen är nästan torr och att det inte rinner med rengöringsprodukt. 

Köksgolvet har en stor tendens att samla på sig smuts. för att behålla dagens fantastiska golvmaterial såsom linoleum, trä, laminat, sten, kakel och betongen fräscht som nytt krävs det en speciell rengörings plan. Det krävs att man använder rengöringsmedel som passar för just golvet du har. Men vilken rengöringsprodukt kommer att passa just ditt köksgolv? Nedan kommer vi från charm städ att beskriva hur du ska rengöra ditt golv ut efter materialet på den.

Rengöring av laminatgolv: 

För att hålla ditt laminatgolv lyxigt och fräscht kan du regelbundet dammsuga och torka av golvet med en fuktig men inte vår trasa. I fall det händer att du har smuts som har fastnat på golvet som ofta händer när det kommer till köket så kan man skrubba bort den med en lösning gjorde på vinäger och vatten. ifall det finns fläckar som är tuff att få bort kan du användare av aceton nagellacksborttagare och sedan torka den med en fuktig trasa. Du ska undvika att låta vatten eller rengöringsmedel vara på golvytan och använda tvål baserade rengöringsmedel eller mopp och glansprodukter då de lämnar efter sig n lager som kan lätt dra på sig smuts. Du ska även undvika vaxning, polering och slipande rengöringsmedel som kan repa golvytan gjord av laminat.

Rengöring av stengolv: 

De naturliga stenar måste rengöras dagligen, de behöver torkas. Även de moderna stengolv som finns på marknaden idag är utsatta för fläckar från vatten och oljebaserade vätskor. Det kan tyckas vara besvärligt att behöva rengöra golvet varje dag men det är värt det i längden det krävs bara en vattenmopp som är i närheten och det tar endast ett par minuter för en glans på golvet som varar hela dagen.

Rengöring av kakelgolv

Rengöring av kakelgolv: 

När det kommer till rengöring av kakelgolv kan det kännas som en tuff rengörings dilemma: hur ska jag få det rent utan att skada den blanka ytan? ja du kan börja med en rengöringsrutin som är gjord speciellt för att förhindra smuts från att byggas upp och slippa behovet av mycket rengöringsmedel.

Du ska dammsuga golvet och fukt mobba den regelbundet och rengöra direkt i fall någonting spills. Ifall du vill rengöra mer på djupet kan du använda en neutralt pH rengöringsprodukt utan ämnena som kan lämnas kvar på golvet som drar på sig smuts. 

Rengöring av terrazzo golv

Rengöring av terrazzo golv:

Denna polerade naturstenen behöver rengöras med regelbunden sopning och fuktmoppning med vatten och milt rengöringsmedel. eftersom denna typ av golv kallet få fläckar så krävs det professionella produkter för att göra den säkraste rengöringen. 

 

Rengöring av betonggolv

Detta kan vara det perfekta köksgolvet. Allt du behöver göra är att sopa, dammsuga och fuktmoppa regelbundet. 

Vi på Charme städ hjälper gärna till med rengöringen av ditt golv! Våra anställda är väl utbildade städare som kan hitta den bästa rengöringsproceduren för just ditt golv med passade rengöringsmedel och kommer att få ditt golv att se fint och fräscht ut! Hör av er till oss om ni har några frågor eller funderingar så berättar vi gärna mer om våra tjänster. 

 

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 9

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 96

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss