icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur rengör man persienner?

Charme-städ-rengöring
seoadmin 12 oktober 2020 207

Det är viktigt att damma av persiennerna och andra fönstertillbehör regelbundet, speciellt det längst golvet. 

Om du har husdjur så kan du använda en husdjursborste för att ta bort hår som husdjuren lämnar efter sig. Du ska även rengöra vinyl gardiner med en fuktig trasa. 

Tvätta eller kemtvätta inte gardiner gjorda av tyg. Rengör vinyl eller aluminiumpersienner med en fuktig trasa. Nedan följer några tips från Charme städ för hur du kan rengöra olika typer av persienner. 

Charme-städ-Rengöring-av-persienner-i-trä

Rengöring av persienner i trä:

För att rengöra persienner i trä, luta dem nästan hela vägen upp och torka av de med en fuktad trasa som är doppad i ett milt rengöringsmedel, några använder sig av några sprutar av handdiskmedel i varmt vatten som rengöringsmedel. 

Rengör så noga och långt in på persienner som möjligt. Skrubba inte för hårt då du kan ta bort mer än bara smuts från dina trä gardiner, lyckas du skrubba för hårt kan du komma åt färgen och designen. Efter rengöringen kan du luta dem hela vägen ner och torka av, var försiktig så att du inte blöter ner persiennerna för mycket då det kan skada materialet

Charme-städ-Rengöring-av-vinyl-och-metall-persienner

Rengöring av vinyl och metall persienner:

Förmodligen det mest effektiva sättet för att rengöra vinyl och metall persienner är den gamla traditionella metoden där man tar ner dem och doppar dem i ett badkar fullt med vatten med rengöring. 

Efter att ha doppat dem tar du och sköljer av dem och hänger sedan över duschstången för att de ska torka. 

Slutligen kan du också tvätta vissa gardiner, särskilt om de inte är fodrade. Undersök först ifall de är solblekta, då kan det vara värt att byta ut de. Ifall de inte kan tvättas vanligt kan du behöva professionell hjälp. 

Vi på Charme städ kan hjälpa till med rengöringen av fönstertillbehör, hör gärna av er ifall ni har frågor eller funderingar till oss!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss