icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur rengör man vita sneakers?

seoadmin 27 juni 2021 750

Du kommer hitta alla möjliga metoder i den här artikeln.

Vita sneakers har alltid varit och är fortfarande trendigt när det kommer till skor val. De har blivit en del av allas basgarderob.
Den enda nackdelen med vita sneakers är att de fort tappar sin vithet. Favorit sneakers blir enkelt gråa och smutsiga och då är det dags att byta skor och köpa ett nytt par.

Frågan uppstår: “hur kan du tvätta dina vita skor?”.

Det finns många olika sätt att återställa den ursprungliga vitheten. Dessa sätt kommer du kunna läsa om nedan.

1.Micellar vatten.

Ja, just den som man rengör ansiktet med. Ta ett bommullspad och fukta den med lösningen, torka sedan dina skor med den. Du kommer omedelbart märka resultat på hur dina skor blir vitare.

2.Hur du kan göra den perfekta blekningslösningen:

– 3–4 matskedar av tvättpulver;
– 2 matskedar ättika;
– 1-2 matskedar citronsaft.

Blanda alla ingredienser. Till din användning kan du ta en tandborste, applicera blandningen på skorna och låt de stå i 5–10 minuter. Blötlägg en trasa eller svamp och torka av skorna med den.

3.Tandkräm.

Tillsätt två teskedar vatten till en tesked tandkräm. Tandkrämen ska vara vit och inte färgad med olika färger. Använd dig av en tandborste och applicera blandningen på skol med hjälp av cirkelrörelse.
Om det kvarstår blandning kan du ta bort den med hjälp av en fuktig svamp eller en trasa.

Annars kan du rengöra dina sneakers med hjälp av tandpulver, som funkar också väldigt effektivt.

4.Citronjuice

Blanda 2 matskedar vatten med 3 matskedar citronjuice. Fukta en trasa, svamp eller mikrofiber duk med lösningen och torka skorna noggrant med den.

5.Bakpulver.

Denna metod fungerar otroligt bra som en naturlig skrubb för vita skor. Bakpulverpartiklar tvättar smuts försiktigt och gör dina skor vitare samtidigt. Bakpulver blandas med vatten, mängden av vatten beror på, testa dig fram tills du får till en blandning som ser ut som en skrubb. Applicera blandningen på sneakers. Du kan också blanda 1:1 med tvättpulver, 2:1 med väteperoxid, 2:1 med citronsaft.

Alla dessa metoder kommer att vara väldigt effektiva för att rengöra dina skor från smuts och gula fläckar.

6.Rengör med handtvål.

Denna metod fungerar bäst för huden. Svampen måste skummas noggrant med tvål. Gnid på skorna och låt dem stå i 15 minuter. Skölj sedan ordentligt skorna med varmt vatten.

7.En blandning av potatisstärkelse och mjölk.

Rör om 5 matskedar stärkelse med 3-4 matskedar mjölk tills lösningen blir tjockt. Applicera blandningen i en cirkelrörelse och skölj sedan av utan att använda starkt vattentryck. Vita skor blir lika bra som nya efter att ha använt den här produkten.

Denna metod kan även hjälpa till med rengöringen av vita sulor på dina sneakers.

8.Flytande diskmedel.

  • Denna bladning skummar bra och blir av med smutsen väldigt effektivt. Det bästa alternativet för självblekning av skor är en blandning av:
  • 1 matsked av produkten;
  •  2 matskedar väteperoxid;
  •  5 matskedar bakpulver.

Applicera bladningen på skorna och låt dem stå i 10 minuter. Detta tar bort den djupaste smutsen.Tvätta sedan av blandningen med en svamp i varmt vatten.

Är sulan på dina skor smutsig? I slutet av denna artikeln kommer du få lära dig om hur du återställer den till vitt igen.

9.Ammoniumalkohol.

Tillsätt 2 matskedar vatten och några droppar ammoniak till en matsked tvättpulver. Applicera den färdiga blandningen med en fuktig svamp på skorna och skölj sedan med en svamp under ett litet vattentryck.

Finns det en svart rand på dina vita sneakers?
Nagellackborttagare hjälper till att ta bort det. Men se till att vara försiktig, den bör inte innehålla aceton.

10.Gula fläckar.

Du kan ta bort dem med aceton och vinäger.
Blanda allt i lika stor mängd och använd en svamp eller mjuk trasa för att torka dina sneakers med blandningen. Skölj sedan med varmt vatten. De gula fläckarna ska vara borta.

11.Blekmedel eller fläckborttagare.

Det finns många vårdprodukter för alla typer av skor. Specialspray, våtservetter, pulver och tvättmedel och dee är ganska effektiva. De ska användas strikt enligt instruktionerna och du ska iaktta alla försiktighetsåtgärder.

12.Bakpulver och ättika 9%.

Kombinationen av dessa komponenter skapar ett skum. Med en tandborste ska lösningen gnidas in i tyget eller nätet på skorna och gnuggas.

Nu vet ni hur man rengör vita skor hemma.

Ser dina skor ut som nya?
Vill du att de ska se vitare ut?
Olika materials typer behöver olika tillvägagångsätt för att bli vita.

Sharme städ kommer att berätta om dem (i hemlighet)just nu.

Läder.

  • Spraya naturmaterial med fuktbeständig spray efter varje rengöring av sneakers.
    Om det inte finns någon spray kan du gnugga skorna med en färglös läderkräm. Detta hjälper dina sneakers att hålla sig vitare länge..
  • Rena sneakers av läder ska gnuggas med vaselin, vänta sedan i 20-25 minuter. Torka sedan av resten med en fuktig trasa.
    Vaselin kommer att skapa ett skyddande lager så att smuts inte kan tränga djupt in i lädern.

Det är strängt förbjudet att använda tvättmaskin och torktumlare, annars blir lädern deformerad och ditt älskade par måste slängas.

Hur rengör jag vita skinnskor utan att repa dem?

Innan du påbörjar rengöringen ska du fukta läder med vatten innan du applicerar någon produkt. Fukten som kommer från vattnet gör så att materialet blir mjukare och du kan enkelt tvätta bort föroreningar utan att skada den.

Efter att du har rengjort skorna ska de inte torkas i direkt solljus, direkt solljus leder till gula fläckar och förstör vitt läder. Se till torka dina skor i ett väl ventilerat rum borta från solljus.

Innan du börjar torkningen ska du fylla i skorna med någon fyllning, till exempel papper eller torkdukar som kommer absorbera överflödig fukt och förhindra att utsidan av huden skrynklas och spricker.

Du ska helst använda läderskor med strumpor på, då annars absorberas obehagliga lukten som kan komma från fötterna i skorna och den lukten är svår att bli av med.

Torka dina skor med en fuktig trasa regelbundet.

Tygskor

För denna metod är det bästa alternativet att använda blekmedel. Enligt instruktionerna ska du blötlägga dina skor i den och sedan tvätta dem i tvättmaskin.

Använd helst inte pulvertvättmedel när du tvättar i tvättmaskin då det kan lämna ränder efter sig efter tvätt. Använd heller flytande tvättmedel.

Om du har skor av mindre bra kvalité ska du heller inte tvätta dem i tvättmaskin då de kan bli oanvändbara efter.

Välj tvätt läge ”skor” eller ”handtvätt”. Använd gärna en extra sköljfunktion. Använd helst inte torken då det inte är så bra att snurra skorna så mycket.

Tygskor ska inte tvättas vid höga temperaturer, annars kommer de att deformeras och kanske inte tvättas i för kallt vatten. Därför är det värt att välja medeltemperatur.

Som du ser är det enkelt att rengöra vita sneakers gjorda av tyg, det viktigaste är att känna ett par hemlisar.

Mesh- Sneakers

Innan du rengör dessa skor ska du fylla dem med torkdukar eller papper från insidan för att se till att överflödig fukt absorberas rätt-

Om du tänker tvätta dem i tvättmaskin ska du välja ”syntet” läget.

Skor som har olika färgmönster är bäst att tvätta förhand. Så du kan vara säker på att dina favoritskor inte byter färg efter torkning.

Färgade innersulor kan fläcka din sko, så se till att ta ut dem innan du påbörjar tvättar.

Mockaskinn

Maskintvätt är strängt förbjudet för denna typ av material på skor.

Det är bäst att använda sig av ett speciellt rengöringsmedel. Det är väldigt enkelt att använda rengöringsmedel. Applicera först produkten på ytan på skon, fukta sedan skorna i förväg och gnugga skorna i tills det kommer skum. Sist ska du torka av allt med en fuktig svamp indränkt i vatten med lite ammoniak.

Mocka kan inte fuktas helt under rinnande vatten, annars kommer den att deformeras.

Torka dina mockaskor i ett ventilerat område. Det bör inte finnas något direkt solljus. Fyll skorna med pappershanddukar från insidan. De absorberar överflödig fukt och deformerar inte mocka.

Sulor- Hur kan jag rengöra sulor på vita sneakers på egen hand?

Om sneakerens sulor har tappat sitt utseende, tvätta dem med hjälp av en av metoderna ovan och torka sedan av den med en svamp fuktad med nagellackborttagare. Detta är det perfekta sättet att bleka alla sulor.

Innan du börjar tvätta en sneaker av något material finns det några saker du behöver veta!

5 regler att följa för att ha helt rena skor

1. Eventuella skor bör tvättas efter att skosnören och innersulorna har tagits bort från dem. Det är lämpligt att tvätta dem för hand. Om du använder en tvättmaskin, lägg dem i en specialpåse.

2. Om du just har återvänt från en promenad och gått genom lera är det bättre att vänta tills det torkar och borsta av det med en borste innan du tvättar dina sneakers. Bättre att använda en svamp, torr trasa eller borste.

3. Sneakers ska alltid tvättas med tungan.

4. Innan tvätten måste svampen fuktas med vatten. Det blir mjukt och repar inte dina skor.

5. Sulan tvättas i slutet.

Frågor

Hur får jag bort dålig lukt från skorna?

Placera en apelsin- eller mandarinskal inuti skon och låt den stå ett tag.

Hur många minuter ska jag låta mina skor stå i lösningen innan tvätten?

15-20 räcker, men inte mer än 30 minuter.

Vilken koncentration ska peroxiden vara?

Det kan vara vilken som helst. Ju högre andel peroxid, desto mindre andel behöver den användas.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 8

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 95

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss