icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur ska den bästa steamern vara?

charme-stad-hur-ska-den-bästa-steamern-vara
seoadmin 04 oktober 2020 327

Gillar du att stryka? De flesta tänker på hur otroligt lång tid det tar att stryka när man väl gör det, vilket är oundvikligt om inte du vill bära skrynkliga kläder.

Hur som helst så har de traditionella strykjärnen blivit ersatta av steamern i dagens samhälle, det finns otroligt många företag som erbjuder olika steamer med olika egenskaper och de är kända för att vara bekväma och väldigt användbara. Dessa apparater använder ånga istället för värme för att ta bort skrynkligheten från olika plagg och kan handskas med det känsligaste materialet. Men hur går man till när man ska välja steamern att köpa? Vad ska man tänka på? Detta förklarar vi i den här artikeln. 

Optimala storleken samt vikten: 

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man ska köpa en steamer är storleken samt vikten. Det finns otroligt många olika modeller med olika storlekar och vikter, för att veta exakt vad steamern har när det kommer till det så kan man läsa i produktbeskrivningen. Därför är det viktigt att titta på produktspecifikationen, köper du en som är lättare så kommer du lätt kunna ta med dig den dit du behöver och ha den där då vikten är liten och gör det enklare för att bära steamern. Den som är tyngre blir i sin tur svårare att frakta, men de som väger mer kan ge ett mer effektivt resultat. 

charme-stad-optimala-storleken-samt-vikten

Användbara steamer funktioner:

Olika steamers förser med olika mängd av specialanpassade funktioner. De flesta modell funkar på sättet att du sätter på den genom att trycka på en knapp, ångar dina plagg och sen stänger av genom att klicka på samma knapp, då under hela processen behöver du göra två tryck. De mer avancerade steamers har även funktionen att anpassa ångan utefter det som behövs. Om det går att styra ångan innebär att du kan ånga en stor mängd av olika material så om du är i behov av det kan du fundera på en mer avancerad steamer.  

Snabb uppvärmningstid: 

Uppvärmningstiden är av en stor vikt när man köper en steamer. Se till att välja en som blir uppvärmd väldigt fort, det ska inte ta fler än några minuter. En steamer med snabb uppvärmningstid kan vara till en stor fördel ifall man har ont om tid och vill fort få sina kläder att se bra ut innan man ska gå ut hemifrån. Vill man att processen ska ta så lite tid som möjligt så är det fallet att man ska tänka på hur lång tid det tar för den att värma upp. 

Optimala vattentankens kapacitet:  

Vattentankens kapacitet är en annan viktig grej att fundera över då det avgör hur länge processen kommer att pågå. Då det finns olika storlekar på den gäller den att välja en som passar in för det man efterfrågar. Har du till exempel väldigt mycket kläder att ånga så kan det vara bra att köpa en steamer med en stor vattentank, ska du bara ånga få plagg då och då så behöver du inte lika stor. Modeller som har en stor vattentank kan göra processen smidigare då man inte behöver fylla på vatten lika ofta under processen.

Automatisk stäng av funktion

Är fallet att du glömmer att stänga av apparaten efter att du har använt klart den så kan det vara bra med en automatisk stäng av funktion. Bland annat så förlänger den livslängden då den inte är på i onödan. Sedan så kan den automatiskt stänga av när vattnet är slut vilket motverkar skador på motorn. Denna funktion är bra av säkerhetsskäl också, då steamern blir avstängd när den inte används. 

charme-stad-steamern-effektivt-och-med-bra-kvalité

Trotts att steamern kan kosta en del på grund av olika verktyg så kan det vara värt alla pengar.

Det är ett verktyg som kan effektivt och med bra kvalité få dina skrynkliga plagg att se fina och välvårdade ut på några minuter. Du kommer inte ångra dig om du köper en!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss