icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Hur tar man rätt hand om en induktionshäll?

Hur tar man rätt hand om en induktionshäll
seoadmin 27 december 2020 384

 

Induktionshälar

I dagens läge blir induktionshälar allt mer populära och de blir det inte bara på grund av att de har goda värmeöverföringsegenskaper för att värma upp ytan utan också för att de ser bra ut i köket och har snyggt estetiskt utseende. Hällen gjord på glaskeramiskt material garanterar jämnhet samt spegling. Men hur tar man rätt hand om en induktionshäll? 

Vi på Charme städ har samlat på oss tips och tricks för att ens induktionshäll ska vara välvårdad, snygg samt ha lång livslängd. Om fallet är att ni själva inte har tid för att utföra dessa steg för att underhålla hälen kommer vi mer än gärna hem till er och tar hand om det! Hör av dig till oss redan idag för professionell hjälp!

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att handskas med köksutrustningen samt ger någon sorts vägledning i rengöringsvärlden. Genom att följa dessa enkla regler som följer nedan kan du alltid hålla din häll i toppskick!

 

rengöringen-av-induktionshälen

 

Vård av en induktionshäll

 

För att din häll ska hålla längre och för att maximera de pengar som investeras i köpet är det värt att följa några enkla regler för att ta hand om den: 

 Använd specialkokkärl med en ferromagnetisk botten, med en diameter på 12 cm eller mer. Kokkärl av stål eller gjutjärn kan användas. Använd inte – aluminium, keramik, glas, koppar, porslin.

 Rör inte kokkärlen, det kan resultera i att ytan repas! Lägg även helt torra köksredskap på glaset, de ska inte vara blöta.


 Släpp inte tunga föremål på glaset, eftersom glaset kan spricka av det. 

 Grönsaker – skala inte de i närheten av hällen. Om smuts kommer på hällen och du placerar en kastrull ovanpå, kommer glaset att repas. Detta inkluderar även socker, salt och andra partiklar, håll dessa långt borta från spisen för att undvika repor.

  Skydda hällen från droppar av kallt vatten under tillagningen. Plötsliga temperaturförändringar är inte något som induktionshäl gillar.

 Vid rengöringen rekommenderar vi inte rengöringsprodukter med många kemikalier, använd hellre en svag lösning av diskmedel eller vanlig flytande tvål. 

  Ifall envis smuts lägger sig på hälen kan du använda dig av en melamin svamp för rengöring som har bra rengöringsförmåga.

 Lämna inte spill på hällen då det kan leda till kortslutning eller fel på enheten.

 Om fallet är att du vill att din häll ska glänsa kan du göra dessa steg som kommer resultera i en glänsande häll: fukta en svamp eller en särskild trasa för hälar med rengöringsmedel samt vatten; torka av hällen med den, ta bort smuts ifall sådan finns med en silikonskrapa i en 45 graders vinkel; skölj av kvarvarande smuts med en svamp och torka av ytan med en mikrofiberduk eller en mjuk trasa. Efter dessa enkla steg blir din häll ren och glansig.

 

rengöringmetoder-för-induktionshäll

Rengöringsprodukter för induktionshäll

 

Genom rätt val av rengöringsprodukter och rätt metoder för rengöring kan du se till att ha en induktionshäll i toppskick i hemmet. Vi på Charme städ har tagit fram de bästa tipsen:

1.För rengöringen av induktionshälen bör du ha en separat mjuk svamp eller en trasa i hemmet. Det rekommenderas inte att använda samma svamp som du använder vid diskningen då den svampen kan ha fettpartiklar på sig och lämna ränder efter sig på hälen.

2.Det är en svår uppgift att få bort gammal smuts som har torkat, därför bör man så fort som möjligt torka bort fett samt matrester direkt efter tillagningen från hälen.

3.För att rengöra glaskeramik rekommenderar vi att man använder sig av en särskild induktionsrengörare som skrapar ett tunt skyddande lager av ytan. 

4.Diskmedel eller ugnsrengöring passar inte för rengöringen av induktionshäl eftersom de lämnar märkbara ränder efter sig.

5.Efter att du har rengjort hällen ska du torka av den med en ren och fuktig trasa.

Slutsatsen när det kommer till underhållningen av induktionshäll: det är enkelt att tvätta en induktionshäll, det kräver inga speciella färdigheter, dock finns det olika metoder samt en stor mängd av olika rengöringsprodukter och det gäller att välja rätt.

 

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 5 Genomsnitt: 4.2

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 72
Ring oss