icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Husrengöringslistan för hösten

Charme-städ-com-husrengöringslistan-för-hösten
seoadmin 16 oktober 2020 93

Vad ska man rengöra inför hösten och vinterperioden?

Hösten är en perfekt period för att göra en djuprengöring hemma. Man behöver inte vara en raketforskare för att räkna ut att det är väldigt hälsosamt att göra en städning av hela hemmet innan vi stänger upp våra fönster och dörrar inför de kallare dagarna som kommer. Allas hems största rengöringsutmaningar i dag är inblåsta allergenerna och smutsen som kommer in i våra hem under våren, sommaren och tidiga hösten och som måste ut från våra hem. I den här artikeln kommer vi från Charme städ att berätta våra tips för höstens husrengöring

Höstrengöring av fönster:

Hur trevligt är det inte att se att ens fönster är fläck och smutsfria. dessa rengörings tips för fönster kan hjälpa till du behöver följande hjälpmedel:

  • en gummiskrapa 
  • en ren ludd fri trasa 
  • rengöringsmedel, ett tips är att prova med 1/4 kopp vinäger i 3/4 koppar vatten i en sprayflaska för ett billigt alternativ som är också effektivt. 

Spraya glas-rengöraren lätt på trasan och tvätta ytan med vågräta streck för att förhindra dropp, efter det gummi skrapar du. I slutet, för att få extra glans kan du polera fönstret med nästan torr bit av en tidning. 

Höstrengöring av golv: 

Med gäster som kommer komma på besök för att fira jul bland annat är det dags att ta och titta på dina golv och planera rengöringen. Golvrengöring är väldigt viktig, oavsett om du har golv gjord av trä, kakel, marmor, linoleum eller betong bör de få en årlig ordentlig rengöring. Vi hann visar till våran artikel där vi beskriver hur man rengör alla typer av golv i detalj som du hittar på Charme städs hemsida, där hittar du det som behövs för just ditt golv. 

Charme-städ-com-höstrengöring-soffor

Höstrengöring av mattor och soffor: 

Mattor och soffor absorberar mycket smuts kroppsolja och bakterier under sommarperioden som behöver en djuprengöring för att göra sig redo inför ytterligare ett år av slitage. 

Om du planerar att rengöra din matte eller soffa själv mer någon rengöringsprodukt kan du först testa på ett obetydligt område för att se till att du kan använda det på just det är materialet du har också att inte behandlingar ger miss färger eller fläckar på din matta eller soffa. Du kan även kolla efter taggar som kan finnas på mattorna och sofforna för att ta reda på vilken behandling som rekommenderas för just det materialet. Du kan även påskynda torkningsprocessen efter att ha rengjort med ett öppet fönster. 

Om du vill slippa allt krångel och även undvika att betala stora summor sör att få bort fläckar och missfärgningar som kan komma från fel produkter rekommenderar vi att anlita professionella städare som kommer att veta exakt vad som behövs just för detta materialet du vill ska rengöras. Vi på Charme städ erbjuder rengöring av mattor och soffor och mycket annat, hör av dig till oss så hjälper vi till för ett rimligt pris.

Höstrengöring av taket och lamporna:

Det är viktigt att ta bort damm smuts och spindelnät från takfläktar, värmeöppningar och där de finns med en rengöringsduk eller en lätt fuktad trasa och en dammsugare. Det är även viktigt att rengöra dina lampor och för det behöver du följande material:

  • en trappstege 
  • en rengöringssvamp 
  • en trasa 

Du ska försiktigt rengöra glaspartier av din lampa och området runt om lampan. Kontrollera även noggrant om det finns slitna sladdarna, sprickor eller annat tecken på försämring och ifall du hittar det bör du byta ut dem eller reparera dom.

Charme-städ-com-höstrengöring-av-mattor

Höstdammsugning: 

Din rengöring är inte klar förrän du har dammsugit överallt för att få bort spår av sommarallergener och smuts som har kommit in under våren och sommaren. 

När det kommer till dammsugning så krävs det mer än att du sätter på dammsugaren och dammsuger ytan en gång. För att suga upp all smuts och damm som gömmer sig mellan fibrerna måste du spendera cirka 20 sekunder på att gå fram och tillbaka över varje område på mattan. Flytta de stora föremål lite åt sidan och dammsug det område som tidigare har varit täckt, sedan ställer du tillbaka föremålen som innan. 

Se till att ta och städa ordentligt, om du vill slippa allt krångel med städningen kan du kontakta oss på Charme städ så hjälper vi gärna till med höstrengöringen och får ditt hem fräscht och fint inför vinter. 

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Hur du gör en djuprengöring av ditt sovrum Tvätta sängkläder Tvätta kuddarna, örngotten, påslakanet, sängkappan och till och med...

23 maj 2024 30

Att rengöra din grill felaktigt eller sällan kan förkorta dess livslängd och, ännu värre, vara farligt och påverka smaken...

15 maj 2024 32

Du kommer att bli chockad över alla hushållsartiklar du kan rengöra och desinficera med denna pulverprodukt. Du kanske har...

06 maj 2024 75
Ring oss