icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Husstädning ökar chansen att sälja en fastighet

svenska_hus
seoadmin 13 mars 2020 100

Att sälja en fastighet kan vara en stressig och tidskrävande process. Det finns dock saker du kan göra för att öka chansen att din fastighet säljs snabbt och till ett högre pris. En av dessa saker är att se till att fastigheten är ordentligt rengjord och i gott skick innan visningar och potentiella köpare kommer och tittar. I denna artikel kommer vi att titta närmare på hur husstädning kan öka chansen att sälja en fastighet och ge tips på hur du kan göra din fastighet ren och redo för försäljning.

Del 1: Varför husstädning är viktigt för att sälja en fastighet

 1. Ger ett positivt första intryck: När en potentiell köpare kommer till din fastighet för första gången, vill du att de ska känna sig välkomna och imponerade. En ren och välstädad fastighet ger ett positivt första intryck och kan öka chansen att köparen blir intresserad av att köpa fastigheten.
 2. Ökar fastighetens värde: En ren och välstädad fastighet kan ge ett intryck av att fastigheten är väl underhållen och att det inte finns några dolda problem eller underhållskostnader som köparen behöver bekymra sig för. Detta kan öka fastighetens värde och öka chansen att du får ett högre pris när du säljer.
 3. Skapar en hemtrevlig känsla: En ren och välstädad fastighet kan skapa en hemtrevlig känsla som kan locka köpare att köpa fastigheten. Det kan också hjälpa köpare att föreställa sig hur det skulle vara att bo i fastigheten och se dess potential.
 4. Ger ett intryck av att fastigheten är redo att flytta in i: En välstädad fastighet ger ett intryck av att fastigheten är redo att flytta in i och att köparen inte behöver göra några stora reparationer eller städningar innan de kan flytta in. Detta kan öka chansen att köparen väljer din fastighet istället för en annan.

charme_stad_com_professionella städare

Del 2: Tips för att rengöra din fastighet inför försäljning

  1. Börja med en grundlig städning: Innan du börjar rengöra din fastighet, se till att du har alla nödvändiga städmaterial och verktyg. Börja med att dammsuga golven och mattorna, torka av alla ytor och damma alla ytor. Rengör sedan fönster och speglar för att få bort fläckar och fingeravtryck.
  2. Fokusera på kök och badrum: Köket och badrummet är två av de viktigaste områdena att rengöra inför försäljning. Rengör ugnen, spisen, kylskåpet och diskbänken i köket. Rengör toaletten, handfatet och duschen i badrummet. Se till att du också torkar av kakel och golv i både köket och bad.

charme_stad_com_professionella städare

 1. Ta bort smuts och fläckar från väggar och tak: Smuts och fläckar på väggarna och taket kan ge ett intryck av att fastigheten inte är väl underhållen. Använd en mild rengöringsmedel och en trasa för att ta bort smuts och fläckar från väggar och tak.
 2. Rengör golv och mattor: Rengör golven och mattorna i hela fastigheten för att få bort damm och smuts. Använd en mopp eller en dammsugare för att rengöra golven och en mattrengöringsmaskin för att rengöra mattorna. Se till att golven och mattorna är helt torra innan du visar fastigheten för potentiella köpare.
 3. Ta hand om trädgården: Om din fastighet har en trädgård eller uteplats, se till att den är i gott skick inför försäljning. Rensa bort ogräs, beskär buskar och träd och se till att gräsmattan är klippt. En välskött trädgård kan öka fastighetens värde och locka potentiella köpare.
 4. Ta bort personliga föremål: Innan du visar fastigheten för potentiella köpare, se till att ta bort alla personliga föremål som kan distrahera eller avskräcka köpare. Detta inkluderar personliga foton, konstverk och andra dekorationer. Detta gör det lättare för köparen att föreställa sig hur de kan göra fastigheten till sitt eget hem.
 5. Anlita en professionell städningstjänst: Om du känner att du inte har tid eller möjlighet att rengöra fastigheten själv, kan du alltid anlita en professionell städningstjänst. En professionell städningstjänst kan se till att fastigheten rengörs grundligt och effektivt, vilket kan öka chansen att fastigheten säljs till ett högre pris och på kortare tid.

charme_stad_com_professionella städare

Sammanfattning:

Att rengöra din fastighet inför försäljning kan vara en viktig faktor för att öka chansen att fastigheten säljs snabbt och till ett högre pris. En ren och välstädad fastighet ger ett positivt första intryck, ökar fastighetens värde och skapar en hemtrevlig känsla. Genom att fokusera på områden som kök och badrum, ta bort smuts och fläckar från väggar och tak, rengöra golv och mattor, ta hand om trädgården, ta bort personliga föremål och anlita en professionell städningstjänst kan du göra din fastighet ren och redo för försäljning.

 

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss