Husstädning ökar chansen att sälja en fastighet | Charme-Städ
svenska_hus

Människor ska aldrig underskatta vikten av att se till att deras egendom har städats och är i gott skick innan de läggs ut för försäljning, eftersom en ny undersökning avslöjar exakt vad som sätter husjägare av de fastigheter de ser.

Försäkringsbolag har genomfört en studie som betonar vikten av att anställa professionella städare, till exempel en charme-stad, för att tillhandahålla en liknande städtjänst i slutet av hyresperioden för att säkerställa att huset är i bästa skick innan potentiella köpare börjar surfa.

Dessutom är det viktigt att de som vill släppa ut sin egendom på marknaden utför nödvändiga reparationer, eftersom det inte kan påverka deras förmåga att sälja.

charme_stad_com_professionella städare

House-Hunters största fastighetsavstängningar

Undersökningen fann att nästan hälften (46 procent) av blivande husägare skulle stängas av en fastighet omedelbart om den var smutsig, medan 48 procent skulle stängas av genom att se skräp strödda i en angränsande trädgård.

Samtidigt skulle 59 procent inte längre vara intresserade av en fastighet om uppenbara reparationer behövs, till exempel om det fanns ruttnande fönsterramar och skalningsfärger.

Mer än hälften (53 procent) av de svarande sa också att oavslutat byggnadsarbete skulle skjuta dem bort från en fastighet, medan 24 procent inte vill köpa någonstans med ett gammalt kök och 22 procent ville inte ha en fastighet med en föråldrad badrum.

Kanske inte överraskande i dagens samhälle har bristen på god bredbandsanslutning också visat sig vara en avstängning för många, med 53 procent av de ifrågasatta som nämnde detta som en modern affärsavbrytare.

Hemförsäkringsrepresentanten kommenterade: ”Även om föråldrad design enkelt och relativt billigt kan åtgärdas, kan allvarliga brister på grund av dåligt underhåll eller ett misslyckat DIY-projekt vara kostsamma att fixa.

charme_stad_com_professionella städare

“Särskilt om en egenskap visar bevis på fukt, oavsett om det är en fläck eller möglig lukt, är det ett varningstecken, som beroende på orsaken kan vara kostsamt att reparera.

”Vår forskning antyder också att dålig hushållning också är en fastighetsavtal för många potentiella köpare. Ett skitligt hem och otrevlig trädgård kan antyda att de nuvarande husägare inte bara är dåliga på hushållsarbeten, utan kan ha försummat nödvändigt underhåll för fastigheten. ”

”Medan vissa potentiella köpare kan gå in i en fastighet och föreställa den i form av en tom duk, kan många inte. Dammet i fönsterbrädan eller fläcken på en matta är små saker som vi ofta saknar (eller väljer att ignorera) i våra egna hem. När en egenskap visas har emellertid dessa små saker en vana att rikta fokus bort från det positiva. De små sakerna spelar verkligen roll. Att se till att ett hus är rent och väl presenterat kommer att hjälpa din fastighetsmäklare starkt att sälja din fastighet. Och om du verkligen vill ge den välkomna hemkänslan? Några nyligen klippta blommor presenterade vackert. För fler tips om att göra ditt hem mer säljbart eller för en värdering, kontakta

Hur du får din fastighet i bästa skick för att sälja

Med allt detta i åtanke, finns det åtgärder som säljare kan vidta för att öka chanserna för att deras fastigheter blir knäppta av köpare. Att anställa professionella städare som teamet på FastKlean är en, ta uppgiften att städa huset från dina händer och hjälpa till att göra husförsäljningsprocessen lite mindre stressande

charme_stad_com_professionella städare

Att se till att dekor inte ser för föråldrad ut och genomföra väsentliga underhållsreparationer kommer också att hjälpa, och glöm inte det åldriga tricket att ta ett bröd med nybakat bröd ur ugnen precis innan köpare anländer – det kan låta mycket extra ansträngning, men att välkomnas av den underbara, nästan nostalgiska lukten av hem kan göra det värt det!

 

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
[Totalt: 1 Genomsnitt: 5]

©2021 Charme Stad

Call Now ButtonRing oss