icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Kontrollista för Hemstädning

Kris 27 december 2023 94

Närbild av en kontrollista för hemstädning

Att skapa listor kanske inte är din grej, men när det handlar om att hålla ditt hem rent och fräscht finns inget bättre än en städkontrollista. På Charme Städ följer vi en beprövad strategi för att uppnå den mest omfattande städningen. Vår professionella städkontrollista garanterar att vi inte missar något och inte spenderar hela dagen på att städa! Ta det från proffsen – en kontrollista är ett effektivt verktyg för att städa mer på mindre tid, och vi vill visa dig hur och varför. Förvånad över att vi delar med oss av våra hemligheter? Vi är så passionerade för hushållning att vi älskar att hjälpa människor att lära sig att städa sina hem snabbare och enklare. Och om och när du behöver oss, vet du att vi är redo att hjälpa till. Så, använd vår kontrollista för att städa huset effektivt och grundligt. Låt oss börja!

Innehållsförteckning

 • Allmän Kontrollista för Städning av Huset
 • Städa Upp
 • Dammtorka och Fukttorka
 • Dammsuga
 • Sopa och Moppa
 • Kontrollista för Städning Rum för Rum
 • Städa Upp i Köket
 • Få Ditt Badrum att Skina
 • Förnya Sovrummet
 • Städa Vardagsrummet
 • Städa Matsalen
 • Städa Tvättstugan
 • Charme Städs Utskrivbara Kontrollista för Husstädning

Allmän Kontrollista för Städning av Huset Att använda en kontrolllista för hushållsstädning regelbundet hjälper dig att bli motiverad och hålla dig på rätt spår. Denna kontrollista inkluderar allmänna städtips som du bör använda för daglig hushållning och när du än städar. Så samla dina städredskap, sätt på några av dina favoritlåtar, och låt oss sätta igång.

Städa Upp

Att rensa ut röran innebär att du kommer att ha mindre att hantera och städa. Var objektiv och rensa ut böcker, tidningar, möbler, leksaker som barnen har vuxit ifrån, gamla kläder och skor. Gör två högar när du rensar – en för soporna och en att donera eller återvinna. När du är klar, rensa ut överflödig röra och organisera de föremål du har kvar.

Efter att du har rensat ut röran bör du ha mer plats för förvaring. Utnyttja tillfället och organisera om dina garderober, skåp och andra förvaringsutrymmen för optimal användning. Lägg lösa böcker på en hylla, stapla spel i ett TV-skåp och förvara kläder och skor prydligt.

Dammtorka och Fukttorka

Börja högst upp och arbeta dig nedåt. Att använda torra och fuktade mikrofiberdukar underlättar borttagningen av damm. Dessa dammtorkningstips hjälper till att minska allergener och förbättra luftkvaliteten i ditt hem. Fukta en duk och knyt den till slutet av en mopp eller kvast för att nå höga eller svåråtkomliga ställen. Detta är ett enkelt sätt att ta bort spindelnät. För att rengöra persienner, använd snöret för att stänga dem åt ett håll och damma dem, sedan stäng åt andra hållet och upprepa. Det är mer effektivt och effektivt än att rengöra varje lamell individuellt.

Glöm inte att rengöra topparna av dörrar, ljusarmaturer, tavelramar och prydnadssaker. När du torkar ansiktet på inramade foton, TV-skärmar och datorskärmar, använd glasrengöring på din mikrofiberduk för att undvika ränder. Arbeta dig sedan neråt, dammtorka möbler, hyllor och andra ytor, och avsluta med att damma golvlisterna.

Proffstips för Städning: Att använda ett torkark till att torka ner golvlisterna hjälper till att avvisa husdjurshår och damm i veckor.

Dammsugning

Se till att din påse/behållare inte är full och använd rekommenderade inställningar och tillbehör. Dammsug golven och mattorna i hela huset och använd tillbehören för att komma åt hörn och andra svåråtkomliga områden. Dammsug under soffan och stolsdynor och kom in i vrår och skrymslen för att avlägsna damm, smuts och matrester.

Sopa och Moppa

Använd din kvast för att rengöra hårda ytor och moppa sedan. Börja i det längsta hörnet av varje rum och arbeta dig mot utgångsdörren. Det kan vara hjälpsamt att använda din dammsugare med ett tillbehör för att rengöra bakom toaletter, under möbler och andra trånga platser. Skölj din mopp efter att du har slutfört varje 4 x 4-fots område, och byt ut moppvattnet när det blir för smutsigt.

Rum för Rum Husstädningskontrollista

Att använda en allmän städningslista som den ovan hjälper till att hålla ditt hem renare längre och gör grundlig städning mycket enklare. När du vill ge ditt hem en topp-till-tå-städning, gör det jobbet mer hanterbart att ta ett rum i taget. Du kan använda denna kontrollista för att städa huset genom att bryta ner hela jobbet i mindre sysslor. Oavsett om du städar ett rum om dagen eller designar en städdag för flera rum, kommer denna lista att hålla dig på spåret.

Städa Upp i Köket

Ta bort skräp från bänkskivorna och tvätta dem med en fuktig mikrofiberduk och en allrengöring. Skölj duken väl och torka av yttre och inre delar av skåpdörrarna och skåpdragarna. Rengör utsidan av dina köksapparater, inklusive spisytan. Kör en hetvattencykel på din diskmaskin med en kopp bikarbonat för att fräscha upp den. Skura insidan och utsidan av mikrovågsugnen och andra små apparater. Rengör köksvasken och häll bikarbonat i avloppet för att kontrollera lukter. Sopa och moppa golven, arbeta från det längsta hörnet till entrén.

Få Ditt Badrum att Skina

Ta bort badmattor, soptunnor och allt i badkaret eller duschen. Ta bort duschdraperiet och tvätta det i din tvättmaskin, eller handtvätta det i badkaret. Använd en allrengöring för att spraya ner duschväggar, dörrar och badkar, och skrubba dem sedan med en nylonborste. Applicera fogrengöring på fogen och låt den sitta i 20 minuter. Skölj av duschväggar och badkar. Använd en allrengöring för att rengöra fåfängan, handfatet och kranen, och skölj sedan. Torka av spegeln med en trasa och glasrengöring. Moppa golvet med varmt vatten och en allrengöring, och skölj av resterna.

Förnya Sovrummet

Plocka upp alla kläder eller annan röra från golvet. Bädda av sängen och strö bikarbonat på madrassen, dammsug sedan och lägg på fräscha sängkläder. Dammtorka topparna av fönster och dörrar, arbeta dig sedan nedåt, damma alla ytor. Rengör fönstren med glasrengöring. Dammsug eller sopa sovrumsgolvet.

Städa Vardagsrummet

Rensa bort genom att ta bort allt som inte hör hemma i vardagsrummet. Dammtorka från topp till botten med fuktiga mikrofiberdukar, inklusive tavelramar, hyllor och möbler. Dammsug eller sopa golvet. Rengör fönstren och fönsterbehandlingar som persienner. Ta bort lösa kuddar och dammsug dem och området under kuddarna. Torka av TV:n och andra elektronikprylar med en ren, fuktig mikrofiberduk. Använd desinfektionssprit och hushållspapper för att desinficera fjärrkontroller, spelkontroller och liknande småelektronik.

Städa Matsalen

Dammtorka från toppen nedåt med en mikrofiberduk, börja med ljusarmaturer. Rengör fönstren och persiennerna. Ta bort allt från matbordet och torka av det med en fuktig mikrofiberduk. Torka av benen eller socklarna på bordet. Fukttorka matstolarna från topp till botten, inklusive mellan persiennerna och andra trånga utrymmen. Dammsug eller sopa golvet.

Städa Tvättstugan

Rensa genom att flytta städförråd till skåp och ta bort tvättkorgar och allt annat på golvet. Fukttorka ljusarmaturen, fönsterbrädorna och andra ytor, från högt till lågt. Använd en allrengöring för att torka av utsidan av tvättmaskinen och torktumlaren. Torka av tvättbänken och skåpdörrarna med en allrengöring. Sopa och moppa golvet. Tvätta smutstvätten.

Charme Städs Utskrivbara Kontrollista för Husstädning

Gör städningen mindre besvärlig när du använder en professionell husstädningskontrollista från Charme Städ.

Behöver du hjälp med städningen? Oavsett om du använder vår husstädningskontrollista eller anlitar ett team av professionella städare, är Charme Städ engagerat i att hjälpa dig njuta av ett rent hem oftare.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss