icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Naturliga hemligheter för att få ditt hem att lukta fantastiskt

admin 03 januari 2023 167

Att få ditt hem att lukta gott är det bästa sättet för att genast höja ditt humör och få din energi att pumpa. När saker inte luktar gott orsakar det stress som gör det svårt att finna motivationen för att få någonting gjort!
Viss forskning visar att otrevliga odörer gör oss på dåligt humör och orsakar emotionell och psykologisk stress. Vårt luktsinne är ett av sinnena som är nära anslutet till minnet!
Om du handskas med otrevliga odörer i ditt hem, fortsätt läsa. Nedan avslöjar vi hemligheterna för att få ditt hem att lukta gott på ett naturligt sätt!

Ha ett regelbundet städschema

Det bästa sättet för att för att ditt hem ska fortsätta lukta got är att hålla sig till ett runmässigt städschema. Några av de vanligaste otrevliga odörerna i ett hem kommer från saker såsom avfallskvarnar, en blöt hund eller smutsiga mattor.
Fräscha regelbundet upp din avfallskvarn genom att tillsätta några citrusskal och en matsked salt innan du sätter på den. Saltet kommer att hjälpa till att bryta ner fastnade matrester och skalet kommer att fräscha upp din diskho.
En professionell städfirma kommer att hjälpa dig att vara i fas med alla trista sysslor. Hitta en lokal och pålitlig städfirma så kommer ditt hem att lukta fantastiskt på nolltid. Sök bara på ”städfirma i Göteborg” för att hitta en professionell städfirma som du kan lita på.

Grundläggande reparationer och underhåll

Utöver att hålla ditt hem rent bör du även se till att du håller uppe underhållet. Läckande rör kan leda till störande odörer genom att underlätta mögeltillväxt. Ett skadat tak kan låta fukt komma in i de varma, fuktiga ställena i ditt hem och skapa en perfekt grogrund för mögel.
Laga även alla områden som kan leda till ett skadedjursangrepp. Många insekter som angriper hem bär med sig sjukdomar och skapar en otrevlig odör som sitter i långt efter att de är borta.
Leta efter ”hemstädning i Göteborg” för att hitta den bästa städfirman för att hjälpa dig ta hand om efterdyningarna av ett skadedjursangrepp.

Gör naturliga luftfräschare

När du har tagit hand om orsakerna till otrevliga odörer kan du fokusera på att tillsätta underbara lukter till ditt hem. Ett sätt för att göra det är genom att göra naturliga luftfräschare.
Ättiksprit, oaktivt kol och bakpulver kommer inte att tillföra några trevliga lukter till ditt hem. Men de kommer att fånga och absorbera lukter från cigarettrök, matlagning och andra otrevliga lukter som regulbundet uppstår i ditt kök och runtom i hemmet.
Citronvatten och kaffebönor hjälper båda till att absorbera odörer och ger även en fräsch doft i luften. Vanilj- och pepparmintextrakt är fantastiska naturliga botemedel för otrevliga odörer. Tillsätt några droppar på bomullstussar och lämna dem runtom i hemmet eller häll i dem i din dammsugarpåse för en omedelbar doftboost.

Sjudande grytor

Ta dina favoritörter och gör dig redo för att få ditt hem att lukta fantastiskt. Sjudande grytor är ett jättebra sätt för att fixa en trevligt doftande punsch för varje stor tillställning.
Fyll en liten kastrull med vatten och låt den koka upp. Tillsätt dina ingredienser och låt dem koka i åtminstone tre minuter. Sänk sedan värmen till låg och låt grytan sjuda.
Du kan låta grytan sjuda så länge du vill, så länge som den övervakas regelbundet, och du kan tillsätta vatten om det behövs.
Prova kanelpinnar och äppelskivor blandat med en allkrydda i din sjudande gryta för en varm, höstig lukt som kommer få munnarna att börja vattnas så snart de kommer innanför dörren.

Doftspridare för eteriska oljor

Doftspridare för eteriska oljor är ett annat bra tips för att få ditt hem att lukta gott. Du kan hitta doftspridare i de flesta större dagligvarubutiker och det är enkelt att hitta en som passar in med ditt hems inredning.
Fyll helt enkelt doftspridaren enligt tillverkarens instruktioner och tillsätt några droppar av din eteriska olja. Inte vara kommer du att få njuta av fördelarna med ett hem som luktar underbart, men du kommer även att få aromaterapi från de eteriska oljorna!

Gör-det-själv doftpinnar

Doftpinnar från affären är vanligtvis inte så dyra, men det är omöjligt att veta vad som finns inuti vätskan. Det kan vara farligt för barn och husdjur om det lämnas obevakat
Du kan göra dina egna doftpinnar med pinnar av bambu eller rotting, lite babyolja och valfri eterisk olja.
Allt du behöver göra är att tillsätta en tesked av din eteriska olja till ett lite glas och toppa med babyolja. Sätt i pinnarna och rör om. Låt dem sedan stå utom räckhåll och vänta på att de fyller ditt rum med din valda doft!

Ta bort lukt från mattor

En huvudpunkt när det kommer till att få ditt hem att fortsätta lukta gott är odörer från mattor. Om du har barn eller husdjur vet du hur enkelt det är för spill, smuts och andra otrevliga överraskningar att ansamlas på dina mattor. Det kan vara svårt att få bort dessa lukter och fläckar.
Du kan göra en naturlig luktborttagare för mattor med 2 dl bakpulver, 1 dl majsstärkelse och 5 droppar av din valda eteriska olja.
Rör ihop ingredienserna och strö lite på din matta. Låt det verka i 30 minuter och dammsuga sedan mattan.
Majsstärkelsen och bakpulvret kommer att absorbera kvarvarande vätskor och odörer och den eteriska oljan kommer att fräscha upp rummet!

Få ditt hem att lukta gott med hemstädning från Charme Städ

Allt du behöver för ett hem som luktar fantastiskt är lite tid och några enkla, naturliga ingredienser. Men om du inte gör dig av med den underliggande orsaken till den otrevliga odören maskerar du bara problemet.
Att få ditt hem att lukta gott behöver inte vara en huvudvärk. Att hinna med städningen och underhållet ovanpå ett redan späckat schema kan vara svårt. Låt Charme Städs erfarna medarbetare ta hand om din städning till ett förmånligt pris. Ring oss på 0761 800 100 redan idag för att få en gratis offert!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 72
Ring oss