icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Påskägg. Guide för borttagning av chokladfläckar

seoadmin 15 april 2020 270

Hur tar man ta bort chokladfläckar

Den långa påskhelgshelgen är precis runt hörnet; en välkommen chans för en paus att tillbringa kvalitetstid med vänner och släktingar, fira religiösa traditioner och naturligtvis äta mycket choklad.

Om du gav upp choklad för fastan är det troligt att det sistnämnda kommer att vara din mest angelägna oro under påsk, och efter en 40-dagars och 40-natters paus från den söta godis, skulle du bli förlåten för att gabba upp den och fylla den i ditt ansikte.

Men det betyder smutsiga munnar och klibbiga fingrar; något som är ganska mycket oundvikligt med små i påsktiden, än mindre chokladdrivna stora barn också.

Med giriga munnar och chokladaktiga händer, fläckar på kläder, mjuka möbler och till och med väggar är en enorm risk när det så mycket snabbt smälter choklad runt.

guide-för-borttagning-av-chokladfläckar

Guide för borttagning av chokladfläckar

Om du upptäcker en chokladfärgning i påsken, försök att inte få panik och följ dessa enkla tips för att ta bort den istället:

Tvätta chokladfläckar ur klädnos

Chokladfläckar på vita eller bleka tyger behöver inte betyda ett förstört plagg; den behöver bara noggrann behandling. För det första, kom ihåg att aldrig använda varmt vatten när du försöker ta bort smält choklad från kläderna, eftersom värmen kan uppmuntra den till att suga in ytterligare. Det är också viktigt att börja behandla fläcken så snart som möjligt för att förhindra permanent skada.

Börja med att skrapa bort överflödigt choklad försiktigt med en kniv och se till att inte tygla tyget samtidigt. Sedan måste du skapa en pasta från bakpulver och lite kallt vatten för att suga upp fläcken.

Om det fortfarande är synligt efter detta, applicera en liten mängd tvättmedel på den färgade lappen direkt och sänk sedan ned plagget i kallt vatten. Låt det ligga i blöt i några minuter och se om föremålet för att skrubba det drabbade området regelbundet tills fläcken har försvunnit.

Allt du behöver göra är att tvätta plagget som normalt och det ska snart se så bra ut som nytt ut.

ta-bort-choklad-från-mjuka-möbler

Ta bort choklad från mjuka möbler

Du måste följa en liknande metod som den som beskrivs ovan för att ta bort smält choklad från mjuka möbler som soffakåpor och kuddfodral. Tuffare tyger som de som täcker säten kan kräva längre blötläggningstid, men det är viktigt att vara tålamod för att se till att din chokladfärg försvinner helt.

Om du verkligen kämpar för att ta bort choklad från dina möbelbeläggningar har Charme Städ en specialstoppstvätttjänst som är här för att hjälpa till. Vårt professionella erfarna team av experter rengöringsmedel använder både våt- och kemtvättmetoder beroende på vilken typ av tyg som behöver uppmärksamhet för att ge bästa resultat.

Choklad fläckborttagning av torkad choklad

Med så mycket choklad som svävar runt under påskperioden kan det vara några dagar innan en fläck uppmärksammas.

Torkad choklad är svårare att ta bort än choklad som just har tappats, men du bör fortfarande följa samma steg som anges ovan för att tvätta fläckar från kläder och mjuka möbler.

Om fläcken är särskilt tuff kan användning av ett naturligt milt blekmedel som citronsaft hjälpa till att ta bort det, men du kommer att riskera att permanent ändra färgen på tyget du behandlar på grund av syran i produkten. Men om du har ett kast eller kudde som du strategiskt kan placera över det drabbade området efteråt behöver det inte vara något problem.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 3 Genomsnitt: 5

Hur du gör en djuprengöring av ditt sovrum Tvätta sängkläder Tvätta kuddarna, örngotten, påslakanet, sängkappan och till och med...

23 maj 2024 31

Att rengöra din grill felaktigt eller sällan kan förkorta dess livslängd och, ännu värre, vara farligt och påverka smaken...

15 maj 2024 32

Du kommer att bli chockad över alla hushållsartiklar du kan rengöra och desinficera med denna pulverprodukt. Du kanske har...

06 maj 2024 75
Ring oss