Rengöra ugn - 3 smarta tips | Charme-Städ
charme_stad_com_rengöra_ugn

De mest effektiva ugnsrengöringsmetoderna

För att implementera metod nummer 1 hitta alla ingredienser i ditt kök. För att rengöra en ugn med måttlig förorening behöver du:

  • bakpulver
  • ättika
  • vatten
  • gummihandskar
  • fuktig trasa
  • plast- eller silikonspatel
  • sprutpistol

rengöra_ugn

Ta bort innehållet från ugnen: trådhylla, bakplåtar, termometer, sätt åt sidan. Förbered en klibbig läskblandning: blanda i en skål 100 g bakpulver med några matskedar vatten, bland tills den blir jämn. Använd denna lösning på ugns innerväggar utan att utsätta värmeelementen för bearbetning. Var noga med att bära gummihandskar för att inte skada huden. Behandla noggrant förorenade områden noggrant. Låt soda-lösningen stå i minst 12 timmar, och helst hela natten. Rengör sedan ugnen med en fuktig trasa. Använd vid behov en plast- eller silikonspatel för att försiktigt skrapa bort återstående smuts.

Tillsätt lite vinäger till sodalösningen, vars beredning beskrivs ovan, häll allt i en sprayflaska. Skaka innehållet så att vinäger reagerar med läsk och bildar ett fluffigt skum. Spraya produkten på ugns väggar, rengör området, torka av ugnen.

Metod nummer 2 hjälper till att snabbt bli av med enkel förorening. Förvärm ugnen till 150-200 grader, inte för bakning, utan för ytterligare rengöringsprocedurer. Häll vatten i en bakplåt och upplös i en påse med 10-20 g citronsyra eller 1-2 tsk. vinäger essens. I en förvärmd ugn placerar du en bakplåt med kokt innehåll på den nedre hyllan och lämna den i 40 minuter tills vattnet i den kokar och kammardörren “dimma upp”. Stäng sedan av ugnen och låt pannan svalna. Torka noggrant av väggarna i kammaren och grillen när allt har svalnat.

Metod nummer 3 är den enklaste och enkelt. Använd tungt artilleri i form av starka tvättmedel eller populära hushållskemikalier från välrenommerade tillverkare. Det kan vara en gel, vätska eller pulver, valet är ditt. Läs noggrant rekommendationerna för användning och glöm inte att använda gummihandskar för att inte skada huden på huden och inte få kemiska brännskador.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
[Totalt: 4 Genomsnitt: 5]

©2021 Charme Stad

Call Now ButtonRing oss