icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Så bekämpar du damm. Expertinsikt från Charme Städ

seoadmin 03 augusti 2023 119

Att hantera damm i hemmet kan vara utmanande och ibland överväldigande. Om du känner att du inte kan hantera dammet själv, då kan Hemstädning i Göteborg komma till din räddning. Vi hjälper till att hantera dessa svårigheter på ditt ställe, vilket gör att du kan njuta av en dammfri miljö.

Vad är damm och hur kan vi hantera det?

Damm. Det som snurrar i luften under vårsolen och samlar sig i hörn och under möbler. Men vad är damm verkligen och hur blir vi av med det?

Vad består dammet av?

Damm består av mycket små partiklar som kan komma från en mängd olika källor – från pollen till döda hudceller, djurhår och textilfibrer från kläder. Och du kommer att bli förvånad, men världens största dammspridare är faktiskt Saharaöknen. Varje år blåser 180 miljoner ton damm från öknen och sprider sig över hela världen.

Hur damm påverkar din hälsa

Damm kan vara harmlöst men det kan också orsaka allergier och leda till astma. Vissa typer av damm, som kvartsdamm och asbest, är farliga och kan orsaka livshotande sjukdomar och bör hanteras av experter.

Så här kan du bli av med damm

Även om damm är omöjligt att helt undvika, finns det sätt att minska dess närvaro i ditt hem. Det finns ingen genväg till ett dammfritt hem, det handlar om att städa noggrant och ofta, använda en fuktig trasa eller mikrofiberduk där dammet fastnar, och gärna med ett bra rengöringsmedel.

Här är sju tips som hjälper dig att minska damm i ditt hem

1. Städa med mikrofiber

Mikrofiber har förmågan att fånga upp dammet. Små ”kilar” i materialet gör att dammet fastnar i mikrofiberduken så att det faktiskt försvinner och inte bara flyttar på sig

2. Torrdamma inte!

Att damma med torr trasa eller dammvippa får bara dammet att flyga upp i luften för att sedan landa igen.

3. Byt sängkläder varje vecka

Tyg drar till sig damm. I sängkläder samlas mycket hudpartiklar och kvalster.

4. Skaffa luftrenare

En luftrenare hjälper till att fånga upp damm och smuts som kommer in utifrån.

5. Håll växterna rena

Växter och blommor inomhus samlar också mycket damm.

6. Borsta husdjuren där det är lätt att städa

Att borsta en spinnande katt som ligger i knät är mysigt, men det gör att damm och allergener virvlar upp i luften och fastnar i textilier som sofftyger, mattor och gardiner.

7. Rensa och prylbanta

Det är enkelt: ju fler saker du har framme, desto mer damm samlas.

Oavsett om du behöver hjälp med att rengöra ditt hem eller letar efter effektiva strategier för att kontrollera och minska damm, kan Professionell Hemstädning hjälpa dig. Vi erbjuder omfattande städtjänster för att säkerställa att ditt hem är rent och friskt. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig att upprätthålla ett dammfritt hem.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 72
Gratis offert på 1minut
Ring här och nu
0761 800 100

    Ring oss