icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Så håller du ditt hem skinande rent före och under festen

Expertstädning Eriksberg
admin 01 september 2022 83

Att ha gäster på besök är underbart, men det tenderar att medföra ett antal sysslor – för att få dina gäster att känna sig välkomna behöver du lägga lite tid och energi på att göra deras vistelse så bekväm som möjligt.
Som tur är har vi förberett några utmärkta tips för att göra ditt hus redo för gästerna snabbt och effektivt. Och om du inte har tid att ta itu med alla sysslor, tveka inte att boka den bästa feststädningen i Göteborg och överlåta städningen till proffsen.

Fortsätt läsa för att få reda på hur du gör ditt hem redo för gästerna!

Hur förbereder jag mitt hem för gäster?
Oavsett tillfälle vill du göra ett gott intryck på dina gäster. Under sommaren och i juletider kan du komma att behöva hålla hemmet redo för gäster varje dag.

Få vardagsrummet att glittra

Ditt vardagsrum är där dina gäster kommer att spendera merparten av sin tid. Se till att det är rent, städat och fräscht genom att avlägsna all onödig röra och torka av soffbordet och alla andra ytor. Om du har husdjur, dammsuga möblerna för att ta bort djurhår.

Se till att de känner sig bekväma

Dina gäster bör ha tillräckligt med plats för att ta av sig sina skor och lägga ifrån sig sina tillhörigheter. Städa upp hallen och visa dina gäster var de kan hänga av sig sina kappor och jackor. Om de kommer att stanna över natten, se till att de får sängkläder och kuddar och gör lite extra plats för deras resväskor i gästrummet.

Ha badrumsartiklar tillgängliga

Oavsett om dina gäster stannar i bara några timmar eller över natten bör du bunkra upp med toalettpapper och andra badrumsartiklar. Du bör även tillhandahålla nytvättade handdukar som gästerna kan använda.

Hur man städar snabbt inför oväntade gäster

Får du besök om en kvart men ditt hem är en enda stor röra? Använd dessa effektiva tips för att få allt att se trevligt och fräscht ut innan de knackar på dörren:

 • Öppna fönstren för att släppa in lite frisk luft, även om det bara är i ett par minuter.
 • Plocka upp allt skräp och ställ undan skräppåsen om du inte har tid att slänga den.
 • Fluffa till soffkuddarna för att fräscha upp dem.
 • Ställ smutsdisk i diskhon eller diskmaskinen.
 • Rengör toaletten genom att hälla i lite WC-rengöring, skrubba med en toalettborste och spola.
 • Dammsuga om du har tid. Om inte, ta bort alla mattor från vardagsrummet.

Vad man bör städa innan gästerna kommer

Vissa områden i ditt hem kräver extra uppmärksamhet om du har gäster som kommer över. Här är några av dem:

 • Handdukar. Rena handdukar är ett måste, så se till att starta tvättmaskinen innan gästerna anländer.
 • Handfatet. Både ditt tvättställ och din diskho bör desinfekteras noggrant om du vill göra ett gott intryck och förhindra bakteriespridning.
 • Golven. Avlägsna alla spindelnät och smuts från dina golv genom att noggrant moppa och dammsuga dem.
 • Elektriska apparater och vitvaror. Din TV, mikrovågsugn och kylskåp bör vara rena och dammfria för dina gäster.
 • Toaletten. Insidan av toaletten är en perfekt grogrund för bakterier, så se till att desinfektera den så noggrant som möjligt.

Hur håller man hemmet rent under festen?

Om förberedelserna för hemmafesten redan har använt upp all din energi, oroa dig inte! De bästa städexperterna i Göteborg tar med glädje hand om dina festförberedelser och städar till och med upp röran när festen är över.
Fortsätt läsa för att ta reda på hur du håller ditt hem glänsande rent medan festen pågår, så att du kan underhålla dina gäster och samtidigt se till att ditt hem hålls i tipp-toppskick.

Saker du kan göra inför festen

När du håller i en fest finns det flera saker du kan göra för att se till att ditt hem hålls rent, både före och under festen. Först och främst, här är vad du kan göra innan festen börjar:

Stäng rum som inte kommer att användas

Dina gäster kommer troligtvis bara att använda vardagsrummet, köket och badrummet under festen. Se till att stänga alla rum som dina gäster inte kommer att använda för att minimera röran.

Flytta på ömtåliga föremål

Håll dina värdesaker och ömtåliga föremål säkra genom att stoppa undan dem. När festen är över kan du ställa tillbaka dem på deras vanliga plats.

Skydda dina möbler

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 72
Ring oss