icon Vi arbetar mÄn-sön frÄn 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mÄn-sön frÄn 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mÄn-sön frÄn 09:00 till 18:00

SĂ„ Tar du Bort Kalkavlagringar i Din Elektriska Vattenkokare

seoadmin 28 maj 2024 73

Hur man rengör en elektrisk vattenkokare för att ta bort kalkavlagringar

Projektöversikt

Arbetstid: 5 minuter
Total tid: 25 minuter
FÀrdighetsnivÄ: Nybörjare

En elektrisk vattenkokare Ă€r en fantastisk liten apparat för att snabbt koka vatten – men den krĂ€ver regelbunden rengöring. Eftersom vattenkokaren stĂ€ndigt kokar vatten Ă€r den perfekt för mineraluppbyggnad (Ă€ven kallad kalkavlagringar). Om du ser en vit, kritig film pĂ„ insidan av din vattenkokare Ă€r det troligtvis dags att avkalka den (ta bort mineraluppbyggnaden). Denna uppbyggnad kan inte bara pĂ„verka vattenkokarens funktion utan Ă€ven smaken pĂ„ vattnet. Utöver att ta bort dessa mineralflĂ€ckar hjĂ€lper rengöring av din elektriska vattenkokare ocksĂ„ till att eliminera eventuell kvarvarande mögel eller bakterier. Dessutom tar det mindre Ă€n 30 minuter och minimalt med tillbehör för att fĂ„ din vattenkokare att se ut som ny.

Om du vill spara tid, koppla av och njuta, kan du bestÀlla stÀdning av hus eller lÀgenhet frÄn oss. VÄrt företag har mer Àn 5 Ärs erfarenhet och dina grannar anvÀnder redan vÄra tjÀnste, vÀnner rekommenderar oss.

Innan du börjar

Observera att den elektriska vattenkokaren alltid ska vara urkopplad och avstĂ€ngd innan du skrubbar dess insida och utsida. Var alltid försiktig nĂ€r du arbetar med kokande vatten – anvĂ€nd vattenkokarens handtag nĂ€r du lyfter den och lĂ„t vattnet svalna innan du hĂ€ller ut det.

Vad du behöver

Utrustning / Verktyg
Mjuk svamp

Material
Destillerad vitvinsvinÀger
Bakpulver
Flytande diskmedel

Fyll vattenkokaren med vatten och vinÀger

Fyll vattenkokaren med vatten och vinÀger

För att skapa en avkalkningslösning, fyll hÀlften av din vattenkokare med en 1:1 blandning av vatten och destillerad vitvinsvinÀger. För att förhindra ytterligare mineralavlagringar, anvÀnd destillerat vatten istÀllet för kranvatten.

Koka rengöringsblandningen

Koka rengöringsblandningen

SlÄ pÄ din vattenkokare och koka upp vatten- och vinÀgerlösningen. NÀr vattnet kokar, stÀng av vattenkokaren om den inte gör det automatiskt. LÄt den kokta lösningen stÄ i vattenkokaren i cirka 10 minuter.

Skrubba vattenkokarens insida

Skrubba vattenkokarens insida

Koppla ur din vattenkokare och lÄt lösningen svalna innan du hÀller ut den i vasken. LÄt ocksÄ vattenkokaren svalna innan du rengör dess insida. Om det finns kvar kritaktiga flÀckar, anvÀnd en fuktig, mjuk svamp och en liten mÀngd bakpulver för att skrubba bort dem. Skölj ur vattenkokaren.

Rengör filtret

Rengör filtret (valfritt)

Om din elektriska vattenkokare har ett vattenfilter eller filterpatron, följ tillverkarens instruktioner för att rengöra det. De flesta rekommenderar att skölja det under vatten och torka av det med en trasa, eller lÄta det ligga i blöt i en blandning av vatten och vinÀger i nÄgra minuter.

Koka vatten för att skölja

Koka vatten för att skölja

Nu Àr det dags att skölja bort eventuell kvarvarande rengöringslösning frÄn vattenkokarens insida. Koka vatten i vattenkokaren som du normalt skulle göra och hÀll ut vattnet nÀr det Àr klart. Upprepa 1-3 gÄnger, eller tills eventuell vinÀgerdoft Àr borta.

Rengör vattenkokarens utsida

Rengör vattenkokarens utsida

Nu nÀr insidan av vattenkokaren Àr ren, anvÀnd en mjuk svamp och nÄgra droppar flytande diskmedel för att rengöra vattenkokarens utsida. Eventuella torkade vattenspÄr och vardaglig smuts bör tas bort med detta steg. Du kan ocksÄ anvÀnda den fuktiga svampen och torrt bakpulver för att försiktigt skrubba bort envisa flÀckar. Torka utsidan med en mjuk trasa eller mikrofiberhandduk.

Ytterligare metoder

Ytterligare metoder

Om du inte har nÄgon destillerad vitvinsvinÀger till hands eller föredrar att anvÀnda en annan metod för att rengöra din elektriska vattenkokare, finns det nÄgra andra alternativ för att göra en rengöringslösning. För att anvÀnda citron, fyll hÀlften av vattenkokaren med vatten och tillsÀtt 2-3 matskedar citronsaft (fÀrsk eller pÄ flaska). För att anvÀnda citronsyra, tillsÀtt 2 matskedar av pulvret till en halvfull vattenkokare med vatten. Koka lösningen och fortsÀtt rengöringsmetoden enligt ovan.

Klicka för att betygsÀtta detta inlÀgg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

StÀdning Àr en viktig del av eventet Att stÀda inför, under och efter ett event Àr ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för SommarstÀdning med 10 Tidsbesparande Tips Du kÀnner till vÄrstÀdning, men vad sÀgs om sommarens sysslor? Sommaren Àr...

13 juni 2024 97

Att klÀ upp en tom veranda Àr enkelt. Du behöver bara nÄgra fantastiska vÀxter. HÀr Àr 5 sÀtt du...

05 juni 2024 81
Ring oss