icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Så väljer du rätt städfirma

charme-stad.com-sa-valjer-du-ratt-stadfirma-home
admin 24 juni 2022 211

Oavsett om du vill anlita en städfirma för storstädning, en årlig vårstädning eller något mer regelbundet finns det några saker som du bör ha i åtanke innan du väljer vilken städfirma du vill använda.

Att anlita någon som inte arbetar på en städfirma för med sig många risker. Om du enbart tänker på priset kan du alltid chansa, och ibland kan det till och med visa sig vara en bra affär. Men det är när problem uppstår som du behöver en riktig städfirma. Det kostar lite mer, men fördelarna är långt större. För att du ska välja den bästa städfirman för dig har vi på Charme Städ samlat 12 saker som du bör ha i åtanke när du väljer städfirma.

1. Tjänsteutbud

Är städfirman flexibel med sitt utbud eller erbjuder den enbart fasta tjänster? Hur detaljerade är tjänsterna? Beroende på vad du önskar beställa, ta reda på vad som ingår städfirmans tjänster. På Charme Städ är vi alltid flexibla med vilka tjänster vi erbjuder och vi kan både hjälpa till med att bocka av din egen anpassade att göra-lista eller leverera samma högkvalitativa standardstädtjänst varje gång.

2. Få rekommendationer från familj och vänner
Fråga familj och vänner vilken städfirma de använder. Dina nära och käras erfarenheter säger ofta mer om hur städfirman verkligen är, snarare än vad som bara står på hemsidan. Alla företag kan få sig själva att låta fantastiska, trovärdiga och erfarna, men en riktig erfarenhet hos en vän eller familjemedlem kan måla en annan bild och väger tyngre.

3. Erfarenhet
Hur länge har städfirman varit aktiv? Om städfirman nyligen registrerats, eller om firmans ägare även har andra företag som försatts i konkurs, kan det tyda på att städfirman är oseriös.

4. Garantier
Fråga alltid om eventuella skade- och nöjdhetsgarantier – en bra städfirma står bakom sina medarbetare och deras arbete. Om du som kund inte är nöjd, vad är de beredda att göra för dig och hur kommer de att ställa allt till rätta? Erbjuder de ett återbesök, eller lämnar de dig därhän? Varje städfirma har sina egna villkor och det är därför viktigt att kontrollera dessa innan du anlitar städfirman. På Charme Städ tror vi på vårt arbete och känner oss därför trygga med att kunna erbjuda nöjd kund-garanti, där vi gör ett kostnadsfritt återbesök och rättar till eventuella felaktigheter i städningen.

5. Ta nätrecensioner med en nypa salt
Nöjda människor lämnar mer sällan recensioner än missnöjda människor som känner sig tvungna att överösa världen med sina fasansfulla upplevelser. Kom ihåg att dessa recensioner ofta används av människor som en möjlighet att ventilera, överdriva en historia eller skada företagets rykte. Om en städfirma har enbart dåliga recensioner är det definitivt en röd flagga, men om de har mestadels bra recensioner och några dåliga är det ganska normalt. Ingen är perfekt.

En annan sak som du bör hålla utkik efter är ett städföretag med enbart perfekta recensioner. Detta kan tyda på att recensionerna är förfalskade. En bra tumregel är att undvika städföretag med enbart perfekta recensioner, undvika städföretag med enbart dåliga recensioner, och hitta ett mellanting med konsekventa bra recensioner.

6. Städverktyg och -produkter
Använder städfirman sina egna städverktyg och -produkter eller måste du stå för det själv? Charme Städ står alltid för alla nödvändiga verktyg och produkter för våra kunder och du behöver aldrig inhandla något själv.

7. Försäkringar

Har städfirman möjlighet att täcka kostnaderna för stöld eller skador på ditt hem eller egendom? Om den inte har någon ansvarsförsäkring kan du själv behöva ansvara för stulna saker, skador på din egendom eller en skadad medarbetare. En seriös städfirma är alltid öppen med att den har ansvarsförsäkring och ger dig gärna en kopia av sitt försäkringsavtal.

Ha i åtanke att detta ökar kostnaden för att driva en städfirma, vilket ökar timpriset för företagets städtjänster. Försäkringen är dock värdefull, särskilt när du släpper in någon in ditt hem, och då kan behöva ersätta något som gör fel.

8. Jämför städfirmor
Självklart bör du välja den bästa städfirman för just dig. Men för att du ska vara säker på ditt val bör du alltid jämföra flera städfirmor. Hör med vänner och familj vilka erfarenheter de har av en särskild städfirma, och kolla vad städfirmans kunder säger om den på nätet. När du talar med städfirman, se till så att du får en bra känsla av personen som du talar med.

9. Anställda eller inhyrda arbetare
Ta reda på om personalen är anställda eller inhyrda arbetare. Inhyrda arbetare åtnjuter vanligtvis inte samma fördelar eller skydd som anställda gör. Även om de ibland kan vara billigare har de ofta inte utbildats konsekvent och är inte lika trogna sitt arbete som vanliga anställda eftersom de är ”enklare” att ersätta och snabbt kan gå vidare till en annan städfirma.

Anställda har bättre villkor än inhyrda arbetare och även ett bättre omhändertagande av sin arbetsgivare, vilket leder till att resultatet av arbetet blir bättre. Anställda och arbetsgivare betalar även skatt och sociala avgifter som gynnar både den kommun du bor i och Sverige i sin helhet. Det händer att städfirmor varken använder sig av anställda eller inhyrda arbetare, utan i stället av svart arbetskraft. På Charme Städ tycker vi inte att det är rätt. Därför har alla våra medarbetare ett riktigt anställningsavtal med anställningsvillkor som överensstämmer med branschstandard, vilket är tryggare för dem och bättre för den svenska ekonomin.

10. Avtalsvillkor
Ta reda på vilka villkor som gäller för att av- eller omboka din tjänst. Dessa avtalsvillkor bör framgå tydligt så att du inte överraskas av några oväntade avgifter. Många städfirmor tar ut en avbokningsavgift då det kan vara svårt att omboka sina städare i sista minuten och städfirmorna därför behöver täcka deras löner. Om du är medveten om avtalsvillkoren blir det enklare för dig att planera och förbereda dig för eventuella bokningsproblem.

11. Ta reda på vem du anlitar
Vem är det som kommer hem till dig och hur kontrolleras den personen? Är det en seriös städfirma med en relativt konsekvent medarbetarlista eller är det en halvskum städfirma med nya medarbetare var gång?

Ditt hem är din borg, och det är viktigt att komma ihåg att den städare som du anlitar kommer att röra sig där, bland dina värdesaker, och oftast när du själv inte är hemma. Fråga städfirman om och hur de intervjuar och bakgrundskontrollerar sin personal. Begär de in ett utdrag från belastningsregistret, skickar de samma städare varje gång och får du på förhand veta vem som kommer att städa hemma hos dig? På Charme Städ får vi ofta frågan om att träffa våra kunder innan vi kommer hem till dem och städar, vilket självklart går alldeles utmärkt. Vi tycker nämligen att det är mycket viktigt att du kan känna dig trygg med vem som städar ditt hem.

12. Ta reda på kostnaden i förväg
Kostnaden för städningen varierar beroende på vilken tjänst du önskar. Den varierar även beroende på storleken på det utrymme som du önskar få städat, och om du önskar en engångsstädning eller städning på abonnemang. Ta reda på om städfirman tar betalt per timme eller projekt. Seriösa städfirmor erbjuder oftast en gratis offert i förväg. Se till så att priset på offerten framgår tydligt utan några dolda kostnader. Hos Charme Städ kan du alltid få reda på priset för städningen innan du beställer någon av våra tjänster, så att du på förhand vet vad det kommer att kosta.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 3 Genomsnitt: 5

Om du flyttar in i ett nytt hus, måste du anlita en flyttstädningstjänst i när av Göteborg för att...

24 juli 2024 25

Många vänder sig till fuktavlägsnare som en lösning mot kvarstående fuktighet för att bekämpa överskott av fukt. Genom att...

17 juli 2024 87

Svartmögel är vanligt i badrum då dessa ofta erbjuder de idealiska förhållandena för möglets tillväxt. Snabb borttagning och effektiva...

09 juli 2024 72
Ring oss