icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Snabba organiseringstips för varje dag

Kris 27 februari 2024 110

Är tiden knapp men du känner ett behov av att få ordning hemma? Genom att dela upp städningen i mindre, hanterbara delar kan du organisera ditt hem även under de mest hektiska dagarna. Skapa en kort lista över små städuppgifter, använd en timer och välj ut en uppgift att utföra när du har en stund över. Om du vill beställa hemstädning, vänligen gå hit

Att dela upp en större uppgift i mindre delar gör den mindre överväldigande. Att organisera ett förråd kan verka avskräckande, men genom att fokusera på en hylla åt gången kan du göra stor skillnad. Ägna några minuter varje kväll åt detta, och snart kommer ditt förråd att vara helt organiserat.

När du organiserar, börja med att

När du organiserar, börja med att:

Sortera snabbt – dela in objekten i följande kategorier:

 • Behåll – Objekt som ska vara kvar på sin nuvarande plats.
 • Kasta – Objekt som ska slängas eller återvinnas.
 • Donera/Sälja – Objekt som kan doneras eller säljas, till exempel via second hand eller Facebook Marketplace.

Omplacera – Objekt som inte hör hemma på sin nuvarande plats och behöver flyttas.

5-minuters Organiseringsprojekt

15-minuters Organiseringsprojekt

Besticklådan

Sortera ditt bestick så att liknande föremål hamnar tillsammans. Om du har överskott eller för många av vissa saker, kanske det är dags att göra dig av med dem.

Redskapshållaren

Töm din redskapshållare, rengör den vid behov och placera endast tillbaka de föremål som används ofta. Dubletter? Kanske är det dags att släppa taget om några av dem.

Snabbgenomgång av Kläder

Gå snabbt igenom dina kläder (eller någon annans) och sortera bort det du inte använder. Fokusera inte på mängden, ställ bara in en timer på 15 minuter och gör vad du kan. Kolla in detta inlägg om hur du skapar en kapselgarderob med kläder du redan äger.

Toalettartiklar

Sortera dina toalettartiklar efter kategorier. Välj ut några kategorier som känns meningsfulla och gör en snabb sortering och organisering. Så här organiserar jag våra toalettartiklar.

Kryddskåpet

Gå igenom dina kryddor och rensa ut överskott, utgångna varor och nästan tomma behållare. Ett annat litet projekt är att omfördela bakningsingredienser. Det tar bara några minuter och har stor effekt.

Sortera/Arkivera Recept

Om du har en hög med recept som behöver sorteras i din receptpärm är detta ett utmärkt litet organisatoriskt projekt. Alternativt kan du gå igenom din receptpärm och återvinna de recept som du inte planerar att göra igen.

Pappersarbete

Har du en hög med papper på en bänk? Gör en snabb sortering och arkivering. Skapa ett system för att hantera inkommande papper framöver. Här är ett inlägg om mitt system med tre mappar.

Kontorsmaterial

Öppna en låda, töm och sortera den. Gruppera liknande föremål tillsammans och placera tillbaka dem på ett sätt som är logiskt för dina behov.

Här är några fler områden du kan organisera på 15 minuter:

 • Lakan
 • Handdukar
 • Under köksvasken
 • Under badrumsvasken
 • En hylla
 • En bokhög
 • Leksakskorg eller låda
 • “Allt-möjligt-lådan”
 • Batterier
 • Kablar
 • Vattenflaskor
 • Matförvaringsbehållare

Följ våra rekommendationer för att hålla dig aktiv och ditt hem rent och ordnat.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

När en gäst bor på ett lyxhotell förväntar de sig exceptionellt rena rum. Om ett rum inte ser eller...

09 april 2024 17

Innehållsförteckning Städuppgifter för varje rum Städuppgifter för ditt kök Städuppgifter för ditt badrum Städuppgifter för ditt sovrum Städtips för...

03 april 2024 70

Innehållsförteckning Börja Enkelt Arbeta från Toppen till Botten Fokusera på Sovrummet Ta dig Tid i Badrummet Rensa Upp i...

26 mars 2024 99
Ring oss