icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Snabbstädning: Få ditt hem redo för gäster på 20 minuter

admin 13 december 2022 110

Vi alla känner väl till det här scenariot. Du håller på med något där hemma och gör dig redo för att slappa lite själv eller med familjen och plötsligt … så händer det. Du får ett samtal från en när och säger som säger att personen är på väg och just det, förresten, personen är bara 20 minuter bort.

Du tar en snabb titt runtom dig och ser ett stort kaos som du hoppades på att inte behöva röra idag. Och nu måste du få ihop allting på bara några minuter.
Fortsätt läsa för att ta reda på hur du utför en snabbstädning och får ditt hem redo för de oväntade gästerna varje gång.

1. Var alltid förberedd

Om du inte har bra städvanor, kommer detta första steg inte att hjälpa dig direkt. Du kommer dock att behöva börja se på hemstädning som en proaktiv uppgift snarare än en reaktiv uppgift.

Med andra ord, vänta inte med att städa tills du får oväntade gäster. Om du tar tiden för att städa ditt hem och hålla det städat kommer du att vara 90 % redo för alla gäster som dyker upp oanmälda.

Det tar ett tag att utveckla vanor, men när du och din familj tränar på att hålla hemmet rent kommer du att njuta av enastående resultat!
Se först till att lägga bort alla saker när du är färdig med dem. Ju längre som saker inte ligger på sin plats, desto större blir röran. Detta är även hur saker försvinner. Ha en bestämd plats för varje sak och förvara den där när den inte används.

Härnäst, ha ett städschema. Dela upp uppgifterna mellan de olika medlemmarna i ditt hushåll. Skriv ner varje uppgift för en dag i veckan för att se till så att allting görs innan de 7 dagarna har gått.
Du kan även fundera över att investera i mer förvaring för att lägga undan de föremål som du vill bli av med direkt.

2. Anlita en professionell städfirma

Om du verkligen vill att ditt hem ska vara glänsande rent när dina gäster anländer om 20 minuter kommer du att behöva professionell hjälp.
Målet är att ha alla sysslor färdiga så att du, när de oväntade gästerna är på väg, bara behöver oroa dig för att plocka undan saker och snygga till det lite. Du behöver inte desinfektera huset, moppa golven eller utföra några andra tidskrävande uppgifter.

Det är här som det kan vara en stor fördel att anlita en professionell hemstädningsfirma. Det ger dig tillgång till ett erfaret team av professionella städare. Alla dessa städare har genomgått en bakgrundskontroll för att garantera säkerheten för dig och din familj.

Städfirman kan anpassa sig till ditt schema. Du kan instruera dem i hur ofta du vill att de ska städa och vilka tider och dagar som fungerar bäst för dig. Om du kan timea det precis rätt bör du boka in den professionella städtjänsten på varje vecka precis innan farmor vanligtvis kommer förbi oanmäld.

Vi kan koppla ihop dig med städare som tillhandahåller en anpassad städplan eftersom varje hem förtjänar att få det omhändertagande som det behöver. Bara berätta för oss vad du prioriterar, så hittar vi städare som har utrustningen och rengöringsprodukterna som behövs för att få arbetet gjort. Där fick ni, objudna gäster!

3. Fixa till gästbadrummet

Här är den hårda sanningen: när en gäst kommer på oväntat besök behövs det inte att hela hemmet är 100 % rent. Du behöver bara se till att de delar av ditt hem som gästerna har tillgång till är rena.

När du lägger på telefonsamtalet med faster Magda, spring raka vägen till badrummet för att fixa till det. Se till att det inte är stökigt, att det finns fräscha handdukar för att torka händerna och att alla bekvämligheter är tillgängliga (och rena).

När badrummet är rent och städat kan du börja tänka på vardagsrummet, köket och andra områden som de kan tänkas förflytta sig till medan de är på besök. För en sista touch, tänd ett ljus i badrummet eller spreja det med lite parfym eller doftspray.

4. Håll gästerna på ett ställe

Har du någon gång lagt märke till de vänner som välkomnar dig till sitt hem och sedan anvisar dig till platser såsom vardagsrummet eller en stol vid köksön?
Oavsett om du har insett det eller inte så gör det faktiskt ett smart trick. De etablerar förväntningar om att ni kommer att umgås i det specifika rummet hela tiden. Varför? För att det är det renaste rummet i huset.
Ha en plan för oväntade gäster. Håll köket och vardagsrummet rent hela tiden, så att du kan anvisa dina gäster dit direkt. På så sätt, när de kommer förbi oanmälda, behöver du enbart torka av några bänkytor eller fluffa upp några kuddar.

5. Ytor, glas, fönster

När du har bråttom med att städa finns det en trestegs-kadens som du bör komma ihåg. Ytor, glas, fönster. Det är i denna ordning som du bör prioritera att torka av saker tills dina gäster anländer.
Om du har tillräckligt med tid, torka av ytorna oå området där du kommer att umgås med dina gäster. Om du fortfarande har tid efter det, införskaffa lite glasrengöring och torka av dem.
Och om du fortfarande har tid efter det, använd samma glasrengöring på fönsterna runtom i ditt hem. Det skadar aldrig att vara noggrann!

Snabbstädning: Proaktivitet och effektivitet vinner

Nu när du har sett en djupgående guide för hur du utför effektiv snabbstädning när du har bråttom, använd denna information till din fördel.
Du kan även läsa denna artikel för att ta reda på hur du städar snabbare.
För att komma igång, se till att fråga lite kring våra professionella städmedarbetare. Vi hjälper med glädje till att hitta rätt medarbetare och få bort en till sak från ditt hektiska schema.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss