icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Städa hemma med hjälp från barnen: fem roliga tips

charme-stad-com-stada-hemma-med-hjalp-fran-barnen-fem-roliga-tips
seoadmin 07 oktober 2020 229

Städa med barnen är lättare när det går till på ett sätt som gör det kul för alla inblandade. Det är inte så svårt att göra det lite roligare, eller i alla fall mindre tråkigt. Med alla familjemedlemmar kan du göra ditt hem rent varje vecka och höra mindre gnäll genom att använda sig av våra fem olika favorittips. 

  1. Gör hemmastädningen till en familjegrej. 

Städningen med barn är lättare när det är kul, att städa tillsammans kan vara nyckeln till framgångsrikt samarbete som leder till ett fint hem. När alla familjemedlemmar är med och städar, blir det roligare!

2. Höj volymen. 

Fyll huset med positiv energi och ta bort alla klagomål. Sätt på bra motiverande musik medans ni städar och höj volymen!

3. Välj en dag då ni gör det som ni inte hinner vanligtvis.

Det kan bli lätt så att man inte hinner gör det man ska då man behöver plugga, göra vetenskapsprojekt, gå på möte eller annat. Välj då en tid en dag i veckan då hela familjen tar och effektivt gör hushållssysslorna man annars inte hinner med i vardagen, ta en timme innan lunch en lördag till exempel, då skapas hög energi i hemmet för alla inblandade.

4. Delegera ”rum övervakning” till alla familjemedlemmar. 

Vi kallar detta för ”rum övervakning”, tilldela alla varje månad ett rum som de ska ”övervaka”, vilket innebär att de ska hålla den i ordningen, städat. Till exempel så kan en ta hallen, en annan vardagsrummet osv. I slutet av månaden får den familjemedlemmen som har haft rummet renast under månaden ett pris, till exempel att välja vad familjen ska äta till middag någon kväll. 

charme-stad-com-askungens-söndag

5. Askungens söndag. 

När det krävs en hel dag av städning då hemmet inte ser välvårdad ut på många plan så kan du låta familjen att få svettas och arbeta hela dagen med att släpa trasor och hinkar, som Askungen. På kvällen när allt är färdigt och med hjälp av en trollstav, klär familjen ut sig och går på en magisk middag eller annan aktivitet som alla kommer överens om. Att ha något att se fram emot gör städningen lite roliga särskilt när man gör det tillsammans. 

 

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 36

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 96

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss