icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Städning av hotellrum – 2024 guide

seoadmin 09 april 2024 123

När en gäst bor på ett lyxhotell förväntar de sig exceptionellt rena rum. Om ett rum inte ser eller känns rent kan det leda till en mycket obekväm hotellvistelse och en mindre positiv gästrecension. Även om renlighet är en standard som förväntas på alla hotell, är det av yttersta vikt på de av högre klass.

Inför erfarna resenärer är städning inte så enkelt som att byta överkast och plocka upp smutsiga handdukar. Specifika processer bör införas av städtjänsten inom hotellnäringen för att säkerställa att standarder för renlighet upprätthålls, vilket ökar kundnöjdheten.

Det är därför många hotell väljer att lägga ut städningen av hotellrum på entreprenad till en expert på städtjänster inom hotellbranschen som kan kliva in för att hantera personalen och etablera en konsekvent högkvalitativ upplevelse för gästerna.

Varför är städtjänster inom hotellnäringen nödvändiga

Städtjänster inom hotellnäringen ser till att hotellrum och gemensamma utrymmen i hotellet möter eller överträffar gästernas förväntningar.

Utan ett dedikerat städteam som har etablerade system på plats för att säkerställa att standarder uppfylls och överträffas, kan hotell kämpa för att hålla rummen rena eller till och med ha tillräckligt med utbildad personal tillgänglig. Förutom risken att få negativa recensioner och hantera missnöjda gäster måste de flesta delstater uppfylla renhetsregler för att få fortsätta verksamheten.

Om du är nyfiken på vilka steg städtjänster inom hotellnäringen ofta följer för att upprätthålla rena lyxhotellrum, har vi skissat upp dessa tio bästa metoder för att underhålla ett rum som lever upp till även de högsta gäststandarderna.

10 steg till ett rent hotellrum

Det bästa sättet att bevara en renhetsstandard genom hela hotellet är att ha ett system för hur rummen städas. Medan vissa hotell håller sig till de mest grundläggande renhetskraven, när man betjänar gäster på lyxhotell, vill man gå längre än de grundläggande förutsättningarna för att erbjuda en kvalitetsupplevelse.

1. Ta bort sängkläder

Det första du vill göra är att ta bort allt sänglinne och kontrollera efter eventuella fläckar eller problem med madrassen, madrasskyddet, sängramen, etc.

2. Rensa skräp

När du har tagit bort allt sänglinne, plocka upp eventuellt skräp som finns kvar i rummet. Se till att leta på oväntade platser där skräp kan dölja sig, som i lådor, runt sängramen, i hörnen, på fönsterbrädorna och till och med bakom byråer.

Samla sedan ihop muggar, glas, rumsservicebrickor, etc. tillsammans med eventuella använda morgonrockar och tofflor.

3. Dammtorka allting

Dammtorkning är nödvändig eftersom även en liten mängd damm lätt kommer att synas, särskilt för detaljorienterade gäster, och ger antagandet att hela rummet inte är så rent som det borde vara.

Se till att torka bort damm från de högsta ytorna till de lägsta, inklusive lampskärmar, konstverk och fönsterbrädor.

4. Torka av och desinficera ytor

Nästa steg är att rengöra alla hårda ytor. Detta inkluderar alla högtrafikerade föremål i hotellrummet, såsom fjärrkontrollen, telefonen, dörrhandtagen, ljusströmbrytare, etc. Detta är ett steg som inte alla hotell inkluderar i sin process, men som är avgörande för renligheten.

Rengör också föremål som bildramar, basen på lampor och lampskärmar, insidan och utsidan av lådor, till och med dörren och handtaget till minibaren.

5. Bädda sängen

Efter att du har dammtorkat rummet bör du bädda sängen. Se till att släta ut varje del av sängen, börjande med madrasskyddet. Byt ut allt från kuddarna till lakanen till överkastet så att dina gäster kan få en ren och trevlig upplevelse.

6. Rengör Badrummet

Badrummet är en absolut kritisk plats att hålla fläckfri. Du vill rengöra och desinficera varje del av badrummet från toaletten till badkar/dusch till handfatet.

Se också till att andra detaljer tas om hand, inklusive att byta ut handdukar, badmattor och morgonrockar samt rengöra hårtorken vid behov – även luddfiltret. Detta är tillfället för dig att vara så detaljorienterad som möjligt eftersom ett badrum som verkar vara smutsigt automatiskt kommer att lämna ett negativt intryck hos en gäst.

Kontrollera efter tecken på en tidigare gäst, inklusive hår, vattenmärken, fingeravtryck, spår av produkter, fläckar på spegeln, till och med droppmärken utanför papperskorgen, etc.

7. Fyll på Föremål

Förutom att städa hotellrummet, vill du fylla på alla föremål vid behov. Dessa inkluderar toalettartiklar, tvättpåsar, menyer, förfriskningar, pennor, anteckningsböcker, morgonrockar, etc.

Dina gäster kommer att leta efter dessa föremål, så det ger en bättre upplevelse att ha dem tillgängliga i stället för att behöva begäras. Se också till att ishinken, glas, muggar eller kaffe/te-material är rena och påfyllda vid behov.

8. Dammsug, Sopa och Moppa Golven

Nästa steg är att dammsuga, sopa och moppa golven beroende på golvmaterialet.

Under dammsugning och sopning, håll utkik efter fläckar eller annan skada. Om det går att rengöra, gör det med dina städsaker, men om det inte går att rengöra, se till att rapportera det med det system som är etablerat på ditt hotell.

När du dammsuger, se också om du kan använda dammsugaren för att rensa synligt damm från ventiler om möjligt.

9. Lägg till Sista Handen

Två ytterligare saker som kan påverka ett hotellrum avsevärt är lukten och temperaturen.

Använd en känslig näsa för att avgöra om det finns några obehagliga eller starka lukter i rummet. I slutändan är det idealiskt om rummet har en neutral lukt.

Kontrollera även rummets temperatur så att det inte är för varmt eller för kallt. Ställ in termometern till en fast temperatur som används i alla hotellrum.

10. Ta en Sista Titt

När du har slutfört alla ovanstående steg, ta en sista runda i rummet för att dubbelkolla att allt är på plats och uppfyller ditt hotells standarder.

Lösningar för Städtjänster inom Hotellbranschen

Nu när du ser vad som krävs för att upprätthålla renheten i gästrummen är det lätt att förstå vilket stort jobb dessa proffs har.

Om ditt hotell har svårt att behålla rätt personal eller förmåga att erbjuda de bästa städtjänsterna, överväg en partner som Charme-Städ AB. Vi tar bort gissningsleken ur processen och möjliggör för dig att fokusera ansträngningarna på att driva andra delar av ditt företag.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Hur du gör en djuprengöring av ditt sovrum Tvätta sängkläder Tvätta kuddarna, örngotten, påslakanet, sängkappan och till och med...

23 maj 2024 30

Att rengöra din grill felaktigt eller sällan kan förkorta dess livslängd och, ännu värre, vara farligt och påverka smaken...

15 maj 2024 32

Du kommer att bli chockad över alla hushållsartiklar du kan rengöra och desinficera med denna pulverprodukt. Du kanske har...

06 maj 2024 75
Ring oss