icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Städning i skolor. Så håller du eleverna säkra

seoadmin 23 april 2024 111

Varje morgon tar elever över hela landet sina ryggsäckar och går till skolan — en plats som bör vara ren och säker för alla som stiger in. Men för att det ska vara möjligt, finns det särskilda försiktighetsåtgärder att vidta och viktiga faktorer att överväga vid städning i skolor.

Städtjänster i skolor ansvarar för att skapa och upprätthålla en ren miljö för barn och personal. Låt oss titta närmare på vilka verktyg och tekniker som behövs för att ge barnen den säkra lärmiljö de förtjänar.

Skolstädning. Vad man bör veta innan man börjar

Utbildningsanläggningar blir snabbt smutsiga, vare sig det gäller grundskolor, gymnasier eller högskolor. Därför är det först och främst avgörande att förstå skillnaden mellan att städa, desinficera och sanera (eftersom alla är nödvändiga, men spelar olika roller i den dagliga städningsprocessen).

  • Städning: Tar bort bakterier och smuts från ytor eller föremål. Denna handling fysiskt avlägsnar orenheter med hjälp av tvål och vatten men dödar inte nödvändigtvis alla bakterier helt.
  • Desinficering: Dödar bakterier på ytor och föremål. Desinficering fungerar genom att använda kemikalier för att faktiskt bli av med bakterier vid källan.
  • Sanering: Minskar antalet bakterier på ytor eller föremål genom antingen rengöring eller desinficering för att sänka risken för infektion

Du kommer att genomgå varje steg av dessa rengöringssteg genom din skolstädningslista, vilket gör varje steg extremt viktigt för att helt döda bakterier och stoppa spridningen av sjukdomar.

I utbildningsmiljöer kommer du att hantera många ytor, inklusive mattor, kakelgolv, skrivbord, diskar, dörrhandtag, soptunnor, whiteboards och stolar. Barn kan också bli sjuka, vilket innebär att städare måste desinficera kroppsvätskor från golv och ytor. För att noggrant städa en skola behöver du högkvalitativa verktyg till ditt förfogande. Fortsätt läsa för att lära dig vilken utrustning du bör ha vid din sida.

Vilka verktyg bör du samla för skolstädning?

Innan du kliver in i skolan, se till att du har rätt verktyg att använda. Här är de huvudsakliga städprodukterna du kommer att använda för regelbunden grundlig rengöring:

  • Avfalls- och återvinningsbehållare: Personal inom skolstädning måste dagligen samla in och ta hand om sopor och återvinningsbara varor, vilket innebär att du behöver pålitliga avfallsbehållare och vagnar för både att hålla och flytta sopor och återanvändbara produkter.
  • Mikrofiberdukar: Damning och rengöring är absolut nödvändigt för alla ytor i klassrum, matsalar och kontor. Det bästa sättet att torka av dessa områden rent är med mikrofiberdukar som kan ta bort 99,9% av mikroberna.
  • Dammmopp och platt våtmopp: Skolgolv blir särskilt smutsiga, så att damma dem med en dammmopp för att plocka upp skräp, damm, smuts och skräp innan rengöring med en platt våtmopp kommer att lämna en fläckfri yta.
  • Skylt för städning pågår: Eftersom utbildningsanläggningens toaletter används hela dagen, varje dag, behöver du en skylt för att hålla människor utanför badrummet under och efter den grundliga rengöringsprocessen för att skydda barn från att halka på våta ytor.

När du har de nödvändiga städmaterial kan du börja använda dem.

Städtekniker att implementera

I alla delar av skolan, oavsett om det är ett klassrum, matsal, gym eller aula, måste högkvalitativa städverktyg kombineras med rätt städtekniker för att vara verkligt effektiva. Använd följande desinficeringsmetoder för att hålla utbildningsutrymmena i toppskick.

Städning av golv

De flesta skolor har både mattor och kaklade golv, så det är nödvändigt att städa båda. För mattrengöring, använd en industriell dammsugare och börja med överlappande drag tills hela rummet är klart. Använd dammsugartillbehör för svåråtkomliga områden och applicera fläckborttagare direkt på eventuella fläckar.

Rengöring av kaklade golv bör börja med att sopa bort smuts och skräp, följt av en dammmopp från ingångsdörren och arbeta bakåt genom rummet. Efter dammning, använd en ren våtmopp och utspädd golvrengöringslösning för att torka i en åttasiffrig rörelse för att förhindra korskontaminering av rengjorda ytor.

Rengöring av ytor

Använd en sprayflaska med desinfektionsmedel och en fuktig mikrofiberduk för att desinficera varje skrivbord, bord, stol och annan yta. Ge extra uppmärksamhet åt alla områden som ofta rörs vid som armstöd, dörrhandtag och ljusbrytare. Se till att du endast torkar med en ren trasa och undviker korskontaminering genom att torka i en åttasiffrig rörelse. Efter att ha sanerat varje klassrumsområde, polera alla metallarmaturer med blått glastyg och rengöringsmedel.

Avfallshantering

Avfall och återvinning ska dagligen kastas i avsedda områden. Efter att ha tagit bort fulla påsar, sätt i en ny soppåse i behållaren och desinficera hela området med rengöringskemikalier eller desinfektionsservetter, inklusive golvet runt sopkärlet.

Varför en ren skola är avgörande när eleverna återvänder till klassrummet
När föräldrar skickar sina barn tillbaka till skolan förväntar de sig att de ska vara i en ren och säker miljö. Generellt leder en desinficerad miljö till bättre hälsa och hygien, vilket innebär färre sjukdagar för både elever och skolpersonal. Med högre närvaro kommer ofta bättre klassrumsengagemang, högre betyg och fler lyckade examina. Utöver bättre elevprestationer kan en ren utbildningsanläggning också leda till förbättrad mental hälsa.

Förbättrad städning i skolor är en viktig del av elevernas framgång, så se till att du har det bästa av det bästa när det gäller verktyg och tekniker.

 

 

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 1 Genomsnitt: 5

Hur du gör en djuprengöring av ditt sovrum Tvätta sängkläder Tvätta kuddarna, örngotten, påslakanet, sängkappan och till och med...

23 maj 2024 22

Att rengöra din grill felaktigt eller sällan kan förkorta dess livslängd och, ännu värre, vara farligt och påverka smaken...

15 maj 2024 28

Du kommer att bli chockad över alla hushållsartiklar du kan rengöra och desinficera med denna pulverprodukt. Du kanske har...

06 maj 2024 75
Ring oss