icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Svensk lagom i höststädning. Hur hittar man balansen

Kris 12 oktober 2023 50

Vad är lagom i hemmet?

Lagom” är ett typiskt svenskt begrepp som inte direkt kan översättas till andra språk. Det står för något som är ”lagom mycket”, inte för mycket och inte för lite. När det gäller hemmet kan det ses som balansen mellan funktion och design, mellan ordning och kreativitet. I ett ”lagom” hem känner man sig bekväm, men samtidigt inspirerad.

Hur använder man lagom-principen vid städning?

Att städa med ”lagom”-principen betyder att varken överdriva eller försumma. Det handlar om att hitta en jämvikt: att inte städa för ofta, men samtidigt se till att hemmet alltid är i skick. Denna balans kan uppnås genom att införa regelbundna städrutiner som varken är för ansträngande eller för ytliga. Om du känner att du behöver hjälp med att hitta denna balans, Charme Städ är här för att hjälpa till. Med vår expertis kan vi se till att ditt hem är skinande rent utan att bryta ”lagom”-balansen. Besök vår kategori Storstädning i Göteborg för mer information.

Lagom och höststädning tips

Lagom och höststädning tips

Höststädning kan ses som en förberedelse inför den mörka och kalla perioden. För att tillämpa ”lagom” här, börja med att sortera ut det du inte längre behöver och skapa utrymme för det nya. Se till att hemmet är förberett för kyla, men överbelasta inte med dekorationer. En ”lagom” höstdekor kan vara några ljus och varma filtar.

Så skapar du balans i ditt hem med lagom

Så skapar du balans i ditt hem med lagom

Balans i hemmet uppnås genom att kombinera funktion med estetik. Varje möbel eller dekorationsobjekt bör ha ett syfte, samtidigt som det bidrar till den övergripande atmosfären. Undvik överflödiga objekt, men tillåt några personliga inslag som gör ditt hem unikt.

Effektiv höststädning med lagom-metoden

Effektiv höststädning med lagom-metoden

Effektivitet i städningen innebär att varje steg har en mening. Med ”lagom”-metoden bör du planera din städning i förväg, bestämma vilka uppgifter som är prioriterade och följa din plan. Undvik distraktioner men glöm inte att ta pauser för att hålla energin uppe.

Lagom i vardagen: hur man organiserar sitt hem

Lagom i vardagen: hur man organiserar sitt hem

Att ha ”lagom” i vardagen handlar om att hitta balansen mellan arbete, fritid och hemmets skötsel. Sätt upp tydliga rutiner, men var flexibel nog att ändra dem vid behov. Att organisera ditt hem på detta sätt säkerställer att du alltid har tid för det som verkligen räknas.

Minimalism vs lagom i hemorganisation

Minimalism vs lagom i hemorganisation

Medan minimalism handlar om att minska antalet ägodelar till ett minimum, fokuserar ”lagom” mer på balansen. I stället för att helt eliminera objekt, handlar det om att bara ha det som verkligen ger värde till ditt liv.

Vilka städprodukter passar bäst för lagom-livsstil?

Vilka städprodukter passar bäst för lagom-livsstil?

För en ”lagom”-livsstil, välj städprodukter som är effektiva, men också miljövänliga. Undvik kemikalier där det är möjligt och satsa på naturliga rengöringsmedel. Detta håller ditt hem rent samtidigt som det är snällt mot planeten.

Fördelar med lagom när det gäller hemmet

Fördelar med lagom när det gäller hemmet

När ditt hem reflekterar ”lagom”-principen, upplever du en större sinnesro. Det finns mindre röra, mindre stress och mer utrymme för kreativitet och avkoppling. Det skapar en harmoni som påverkar varje aspekt av ditt liv.

Så applicerar du lagom-principen i ditt dagliga liv

Så applicerar du lagom-principen i ditt dagliga liv

För att införliva ”lagom” i ditt dagliga liv, börja med små förändringar. Sätt upp rutiner, men var redo att anpassa dem. Lev mer medvetet, fatta övervägda beslut och sträva efter balans i allt du gör. Oavsett om det gäller arbete, fritid eller hushållssysslor, låt ”lagom”-filosofin vägleda dig. På så sätt skapar du ett liv som är både meningsfullt och harmoniskt.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Du är redo för en hemstädningstjänst. Bra för dig! Men förutom att vilja ha förstklassig service till ett rimligt...

21 februari 2024 70

I dagens värld, där miljöbekymmer och hälsomedvetenhet ökar, har antagandet av miljövänliga städpraxis blivit avgörande. Användningen av miljövänliga städprodukter...

15 februari 2024 81

Städning är en mycket tråkig syssla som aldrig verkar bli fullständigt utförd. Faktum är att de flesta människor i...

07 februari 2024 47
Call Now ButtonRing oss