icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Tips för att spara tid när det kommer till rengöring av köket

tips-för-att-spara-tid-när-det-kommer-till-rengöring-av-köket
seoadmin 05 december 2020 220

Är du ute efter att hitta sätt som besparar dig tid när du rengör köket och gör processen snabbare och enklare? Läs då vidare våran artikel från Charme städ!

Viktiga saker att tänka på:

Se till att ha köksrengöringsprodukter på ett ställe som är lättillgängligt.

För att ha köket så rent som möjligt kan du regelbundet genomföra städningsprocesser som är mindre men är effektiva.

Prata med andra och kolla hur de gör, man kan lära sig så mycket av andra människor och kanske någon bekant till dig kan ge dig ett tips för livet.

Har du någonsin varit på besök hemma hos någon och undrat hur det kommer sig att deras kök är helt fläckfri och undrat vad hemligheten bakom det är? 

Vi alla vill ha ett rent och fint kök- men all rengöring tar sin tid, här kommer några strategier för en effektiv köksrengöring:

Först och främst gäller det att välja rätt produkter som är av högsta kvalité och gjorda speciellt för att bekämpa smuts samt fett som är förekommande i kök, till exempel Cif Power& Shine Kitchen spray, som har bra rengöringsegenskaper och kommer göra att du behöver oroa dig mindre över att du har smutsigt kök och istället kommer du ha mer tid för andra roliga saker som inte har med städning att göra.

se-till-att-ha-köksrengöringsprodukter-på-ett-ställe-som-är-lättillgängligt

Se till att ha ett välsorterat skåp med rengöringsprodukter som du kan använda dig av

Försök att samla på dig olika produkter som du kan använda till rengöringen lättillgängligt i själva köket, du kanske kan ställa de under en diskbänk eller någonstans i ett förvaringsskåp.

Du kan ha de rengöringsprodukterna i en låda och även hålla andra rengöringsutrustning som handskar, dukar, skrubbare i närheten så att du kan ta allt du behöver när det behövs.

Kontrollera regelbundet att dina rengöringsprodukter samt din utrustning inte håller på att ta slut, ibland kan det även vara bra att passa på och köpa vissa varor i förväg.

Gör regelbundet små rengöringsprocesser

Det är väldigt effektivt att se till att genomföra mindre men regelbundna rengöringsprocesser som är dedikerade till köket än att du ska en gång ta på dig att städa allt, då det kan vara väldigt besvärande, ta hellre lite i taget men oftare. 

Planera när du kan genomföra städningen, ta till exempel 20 minuter efter middagen på en tisdag för att desinficera alla ytor och torka golvet. Efter att du har veckohandlat kan du genomföra rengöring av kylskåpet osv. Väl planering och fastställda schemat kan göra din rengöring av köket lättare och väldigt effektivt.

Håll dig uppdaterad om olika städningstips och forska för att se till att ha rent kök

Vänner och familj kan vara en bra källa till att hitta olika tips för köksträdningen, de har trotts allt egen erfarenhet och kan dela av sig till dig vilket kan leda till att olika metoder som de har testat kan ge bra resultat för dig. Se till att prata med de och se vad de tycker, nedan kommer ett tips från oss!

Om du lägger aluminiumfolie på den nedre delen av ugnen kan det förhindra att matskorpor och oljedroppar kommer på ugnen, istället lägger de sig på folien som du kan lätt ta ut och ha mindre att göra med rengöringen av ugnen.

Bestick, tallrikar och köksredskap är lättare att tvätta om du blötlägger de i ett varmt vatten med lite rengöringsmedel i, direkt efter användningen, då när maten börjar torka på ytan blir det svårare att ta bort den. 

Det finns många tricks och tips, men vill du skippa allt oro och lägga ner din tid på annat än ditt kök hjälper vi på Charme städ gärna till! Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 5

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 82
Ring oss