? Priser på Tvätta Fasaden i Göteborg. Tvätta Huset Utvändigt | Charme-Städ
Tvätta fasaden i Göteborg

Fasadtvätt för bästa pris i Göteborg från Charme städ

Oavsett om det är ditt hem, din kontorsbyggnad eller lager så fattar du hur viktigt det är att hålla det rent inuti. vad sägs de hur de ser ut utifrån? Trots allt så är fasaden av byggnaden det första som besökarna ser innan de går in, därför är det viktigt att det är i gott skick. Vi på Charme städ hjälper gärna till och tvättar din fasad till ett rimligt pris!

rengör_träfasader

Vad går fasadtvätt ut på? 

Kort sagt, så är fasadtvätt en rengöringsprocess där man rengör fasaden på en byggnad från fläckar, smuts och mycket mer. Fasaden är vanligtvis framsidan av byggnaden där ingången ligger. Mångas fasader är gjorda av populära material såsom glas, sten och trä, vissa delar av fasaden kan även vara gjorda i metall som rostfritt stål eller aluminium. 

Det finns olika anledningar till varför en fasad kan se smutsig ut bland annat så påverkas utseendet av negativt väder och luftföroreningar. Detta kan leda till att fasaden ser väldigt blek ut i färgen och i sin tur försämrar utseendet.

Varför är det viktigt att rengöra fasaden? 

Först och främst så kan alla vara enade om att en ren och fräsch byggnad är mycket mer attraktivt och tillfredsställande titta på n en smutsig byggnad. Det råder ingen tvekan om att en snygg fasad ser mer välkomnande ut och ger en känsla av byggnadens interiör. tar att få ett bra intryck på dem som förbi passerar men även för dem som måste komma in i byggnaden är det viktigt att se till att fasaden är i gott skick och inte är smutsig. 

Att behålla fasadens skick är också viktigt om du hyr ut en byggnad eller lokal, du kanske upptäcker att avtalet kräver att bygga dess utseende behålls och därför är det viktigt att denna del av byggnaden är ren. 

Kan jag rengöra fasaden själv?

Du kan rengöra fasaden själv, däremot så bör du vara medveten om att detta kan vara problematiskt att göra. Det är absolut nödvändigt att du har rätt verktyg, passande rengöringsprodukter och även kläder för att göra det. Du ska också vara beredd på att rengöringen av din fasad kan ske på hög höjd vilket kan vara farligt och ställa till med säkerhet problem. För att undvika allt krångel och inte sätta sin hälsa i fara kan du istället överlåta arbetet till erfarna specialister från Charme städ, som kommer göra jobbet åt dig av hög kvalité. 

Fasadtvätten beror på vilket material din fasad är tillverkade i, användningen av verktyg beror också på typen av material då man inte vill skada fasaden under processen. Det gäller att välja rätt verktyg, annat som påverkar processen är läget där byggnaden befinner sig och funktionen av den.

Vad kostar fasadtvätt?

Pris för fasadtvätt- fast pris:

Fast pris på villa med upp till 150m2 2800 kr inklusive moms och efter ROT-avdrag

Pris för fasadtvätt per kvadratmeter:

Kvadratmeter kostar 22 kr.Ett hus på 100 kvadratmeter kostar 2200 kr.

rengör_stenfasader

Hur kan man rengöra med hjälp av vatten metoder? 

Det finns 3 typer av vattenbaserade metoder för att rengöra fasaden: tryck tvätt, blötläggning och ånga/varm tvätt. Den vanligaste metoden är tryckt tvätt där man sprayar med låg till medel tryck (100 till 400 psi) på byggnadens yta, man börjar vanligtvis lågt och sedan höjer vid behov där det är smutsigare. Efter det skrubbar man med naturlig eller syntetisk borste på vissa områden. 

För att få bort oljebaserad smuts från ytan kan man tillsätta ett icke joniskt rengöringsmedel av syntetiska organiska föreningar i vattnet. Helst så ska man inte använda tvål och andra hushålls rengöringsmedel i vattenbaserad rengöring eftersom de kan lämna synliga rester på områdena. 

när man blötlägger innebär det att man sprutar på området n längre tid vanligtvis flera dagar i taget för att tunga samlingar av smuts ska lossna, särskilt i delarna av byggnaden som inte utsätts för regn. om man väljer att rengöra fasaden med hjälp av blötläggning tillsammans med vattentrycket kan det ta upp till flera veckor för att rengöra dom ska göra repetitioner ja processen. 

Den tredje metoden ånga/varm tvätt rengöring används inte så ofta, men den kan vara effektiv om man vill få bort växter från byggnaden och ifall man ska rengöra en fasad som är gjord av sten som är känslig för syror som används i vissa kemiska rengöringsmedel. 

Måste jag få professionell hjälp när det kommer till rengöring av fasaden? 

Om du inte vill rengöra fasaden på egen hand kan du anställa ett professionellt företag, Charme städ som kan hjälpa dig med detta. om du väljer att anställa Charme städ innebär det är mindre risk för dig personligen och för fasaden. Då riskerar du inte att förstöra fasaden och sparar energi samtid. Du får också bättre service resultat än om du skulle göra detta själv. 

Vilka verktyg används för att rengöra fasaden?

En av fördelarna med att anställa Charme städ är att vi har dom verktyg som är särskilt gjorda för denna typ av jobb. Våra anställda använder också speciella tvättmedel och moderna metoder för fasadtvätt. 

Hör av er till oss på Charme städ så hjälper vi dig med fasadtvätten!

Mån - Ons

Efter Rut-avdrag, Inklusive moms

199 /h

Tor - Fre

Efter Rut-avdrag, Inklusive moms

199 /h

SVAREN PÅ DINA FRÅGOR

Om du är intresserad av att bli kund hos oss börjar du med att boka en provstädning eller ett hemsök. För att göra detta, ring oss på 0761 800 100 eller skriv till [email protected] Vi kontaktar dig inom kort för att bestämma tid och datum för provstädningen.

Våra städare, en eller ibland två städare beroende på städningens omfattning kommer hem till dig för att träffa dig och gå igenom ditt hems städbehov i samband med första städningen. Upplys gärna oss om du har känsliga material eller saker som du är extra rädd om.

En provstädning innebär att vi kommer hem till dig och utför en städning enligt dina önskemål Efter provstädningen vet vi hur lång tid städningen tar. Du är inte förpliktigad att anlita oss igen om du inte blir nöjd med vårt arbete.

Vi ser gärna att man stannar i ca 10-15 minuter så att er bostad hinner gås igenom och ni kan berätta om era önskemål. Har ni lämnat ett par nycklar till oss så behöver ingen vara hemma när vi är klara med städningen. Vi låser och lägger nycklarna i brevlådan/brevinkastet om du så önskar.

Vår målsättning är att provstädningen, hembesöket eller det digitala mötet (beroende på kundval) skall vara utförd inom två veckor efter att vi har fått in bokningen och därefter så brukar abonnemanget kunna startas relativt omgående.

Vår minimitid för hemstädning inom Göteborgs kommun är 2 timmar per tillfälle. För städuppdrag utanför Göteborgs kommun är vår minimitid 2.30 timmar.

Du kan alltid lita på vår personal som kommer hem till dig. De uppfyller våra högt ställda kriterier och värderingar.

Avbokning ska ske senast 24 timmar innan beställd städdag. Avbokningen senare än 48h tillkommer en debiteringsavgift på 150 kr. inkl. moms. Denna avgift ger inte rätt till skattereduktion.

Ja, vi strävar efter kontinuitet. Oftast jobbar vi i par för att kunna täcka upp vid sjukdomar och ledigheter. Vi har även andra duktiga medarbetare som kan hoppa in om det skulle behövas.

Vi är ansvarsförsäkrade hos Folksam. Vår personal är försäkrad till och från, och under arbetet. Dessutom är alla medarbetare på
Charme-städ fora försäkrade!

Nej, du behöver inte vara hemma. Många av våra kunder har låtit oss kvittera ut nycklar, detta underlättar vår arbete men är inget krav.

Ja, städarna kommer på den veckodag som du väljer. Vi ser gärna att vi får en tidsram (normalt kl. 7-16) inom vilken städningen kan utföras, men även här försöker vi att anpassa oss efter dina önskemål.

Vi utför inget arbete i form av städning under röda dagar. Vill du ha städningen under dessa dagar (storhelger) tillkommer övertidsersättning. Städning sker endast om en speciell överenskommelse finns.

Ja, endast faktura betalning gäller. Vi fakturerar i efterskott.

Varje privat person har rätt till avdrag om 50% av arbetskostnaden för städningen. Maxbeloppet är 50 000 kronor per år. Vi fakturerar belopp efter skatteavdrag alltså 50% av det totala beloppet. Resterande belopp begär vi från Skatteverket. Läs mer om RUT-avdraget

VÅRT LÄGE

Charme Stad on google map
TRYCK FÖR ATT SE

©2021 Charme Stad

Call Now ButtonRing oss