Vad kostar flyttstädningen i Göteborg | Charme-Städ

Du har äntligen beslutat att flytta till ett större utrymme, eller så flyttar du ut ur staden av en eller annan anledning. Du har fått flyttarna att packa dina saker, nu här kommer den klibbiga frågan att behöva städa din tidigare bostad till en standard som ser till att du får tillbaka din insättning.

Frågan är, hur gör du det? Hur mycket kostar det? Kommer städningen vara av hög standard? Alla dessa frågor kan besvaras i den här bloggen.

När du flyttar in i en ny lägenhet är det troligt att du tycker det är extremt rent första gången du besöker. Det är rätten för alla hyresgäster att få en hygienisk och ren egendom när de lämnar in sina insättningar, men de måste också se till att standarden de fick fastigheten bibehålls under hela sin hyresperiod.
Majoriteten av människorna deltar inte faktiskt i djuptvätt varje vecka, och det börjar berätta månader innan de faktiskt flyttar ut. Men när det är dags att flytta ut måste hyresgäster se till att fastighetens tillstånd är lika, om inte renare än vad de träffade när de ursprungligen flyttade in. Sanningen är att både hyresvärdar och hyresgäster måste vända sig till städningen / servicebranschen för att säkerställa att deras lägenheter är rena.

För att säkerställa att denna lucka på marknaden fylls har företag i städbranschen skapat en tjänst som kallas slutet på hyresstädning. Om du kommer till roten till det är den här tjänsten faktiskt inte annorlunda än vad en hyresgäst skulle göra själva innan han överlämnar en fastighet till en hyresvärd eller hyra. Det är ett komplett rengöringspaket från topp till tår som har utformats specifikt för hyrda lägenheter och hem.

Vem städar vad?

När det gäller det dagliga underhållet och städningen av en fastighet, är hyresgästerna ansvariga för den aspekten. Det är möjligt för dem att hållas ansvariga om det råkar vara hygien på fastigheten. De är också ansvariga för varje spridning av mögel, skadedjur angrepp eller andra hälsorisker. Dessa faror måste tas bort och även om de är kostsamma är det hyresgästers ansvar att betala räkningen. Uppfarten, uteplatsen och trädgården är också ansvaret för den nuvarande hyresgästen eftersom dessa områden också är en del av fastigheten.
Som hyresgäst bör du veta med säkerhet vilka delar av byggnaden hyresvärden ansvarar för och vilka områden du är ansvarig för.

Anledningar till att städningen är klar i slutet av din hyresperiod?

Det har visat sig genom forskning att över hälften av de tvister som inletts på grund av insättningar beror på felaktig eller otillräcklig rengöring. Detta innebär att det är den vanligaste orsaken till deponeringstvister. Om du inte utför slutstädning innan du flyttar ut och överlämnar nycklarna till din hyresvärd, kommer hyresvärden att tvingas anställa ett städföretag för att göra slut på hyresavtalet och det kan orsaka en minskning av din insättning, eftersom medel för att betala för tjänsten kommer att tas från den. Detta är inte något som gynnar dig eftersom kvaliteten på slutet av hyresstädning kommer att lämnas till hyresvärden, och eftersom han inte står för räkningen har han inga sådana problem att använda en billigare tjänst. Hyresvärden kommer alltid att prioritera att få en hög standard av service över att se till att priset är lågt.

Den goda nyheten är att hyresvärden inte kan dra av ett belopp som är högre för hela städningskostnaden. Ett kvitto måste visas för att bevisa att tjänsten betalades. Se till att du som hyresgäst ber att se kvittot som städningsföretaget har gett innan du godkänner avdrag på din insättning.
En annan anledning till att hyresgäster alltid bör gå in i slutet av hyresavtalen är att en ganska stor summa pengar måste ha deponerats initialt när fastigheten överlämnades. Vissa hyresvärdar tenderar att anställa tjänster hos städföretag med slutet av hyresgäster innan hyresgästerna kan flytta in. Det hjälper till att sätta en hög standard som hyresgästerna måste matcha när de flyttar ut.

Vad är priset på slutet av hyresgäststädning?

Priserna för rengöring vid slutet av hyran beror vanligtvis på en mängd faktorer, från fastighetstypen till fastighetens storlek och om mattengöring ingår. Nedan finns en lista över fastighetstyper och det genomsnittliga slutet på rengöringspriser som är kopplade till dem:

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
[Totalt: 0 Genomsnitt: 0]

©2020 Charme Stad

Call Now ButtonRing oss