icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00
icon
Vi arbetar mån-sön från 09:00 till 18:00

Varför är det viktigt att städa sitt hem?

admin 26 augusti 2022 408

Ända sedan pandemin inleddes har människor börjat städa oftare. De som har väldigt upptagna liv har inte alltid tid för hemarbete, så de anlitar hemstädning i Göteborg. Men om det var ett tag sedan du städade ditt hem är det helt naturligt att du tänker på din hälsa.

Det är ett välkänt faktum att ett rent hem är en hälsosam miljö, och att hålla det så kräver ansträngning och planering. Att försumma denna syssla kan leda till vissa hälsofaror, och i denna artikel kommer du att lära dig exakt vad som händer och hur man förhindrar det, så fortsätt läsa!

Vad händer om du inte städar ditt hem?

Du kanske undrar hur ditt hem påverkas om du inte städar det. Det finns flera saker att se upp för, men de vanligaste är:

Stress från all röra
När dina rum fylls av onödiga föremål som inte har ett hem eller ett syfte tenderar du att bli stressad utan att du själv ens vet om det. För många föremål stör ditt fokus och bara tanken på att ta tag i allt kaos är överväldigande.

Eftersom storhelger är gåvotider slutar det ofta med att du har fler saker än du behöver. Det är därför bäst att rensa ur hemmet innan julafton för att göra plats för nya saker. Hitta en plats för varje sak och ställ tillbaka den när den inte används.

Bakterier och bacillansamlingar

Att lämna smutsdisk och mat över natten resulterar redan i en otrevlig lukt. Att försumma smutsdisken i några dagar kan locka till sig insekter och bidra till mögel- och bakterietillväxt. Innan du vet ordet av är ditt kök fullt av baciller. Det blir en farlig plats som kan sprida ett flertal sjukdomar.

Försök att ta ut soporna så snart som skräpkorgen är full och rengör korgen engång i veckan. Diska varje kväll och släng all dålig mat så snart som möjligt för att förhindra detta.

Mögel i badrummet

Det är ingen hemlighet att badrummet är det smutsigaste rummet i varje hem. Du bör försöka rengöra det åtminstone två gånger i veckan och se till så att det är torrt efter varje användning. All fukt kan leda till mögeltillväxt, vilket kan vara svårt att ta bort. Att glömma bort att rengöra runt toaletten är också ett av de största misstagen man kan göra, eftersom detta leder till en stor bakterieutveckling.

Allergier och dammkvalster

Att ha ett lager damm på dina möbler kan bokstavligt talat ta andan ur dig. Även om du inte är allergisk mot damm risker du ändå allvarliga hälsoproblem. Eftersom det inte finns något sätt att förhindra att det tränger in i ditt hem är det bästa du kan göra att damma av möblerna två gånger i veckan så att dammkvalstrena inte hinner flytta in. Använd en dammsugare för en snabbare rengöring.

Kan du bli sjuk av att inte städa ditt hem?

Allt detta resulterar i att din hälsa försämras. Mögel försvagar ditt immunsystem, damm gör det svårt att andas och baciller kan orsaka diverse sjukdomar såsom diarré, dysenteri eller njurinfektioner.

Om du genomgått en tuff tid i ditt liv vet du att det påverkar din mentala hälsa. Du försummar dina vänskaper, familj och till och med ditt boende. Varje dålig period har dock ett slut, och när det slutet kommer vill du vända ditt liv till något positivt.

När det kommer till boendet är det första som man kommer att tänka på att anlita en städfirma i Göteborg för att ta hand om all röra och återställa ditt hem. När ditt hem är i ett hälsosamt skick kan du ta de nödvändiga stegen för att förbättra ditt liv. Nedan har vi listat några av fördelarna med städning och hur det kan påverka din motivation och välmående.

Hur förbättrar städning den mentala hälsan?

Ett smutsigt hem är grogrunden för alla sorters baciller och bakterier, och kan ha en negativ påverkan på såväl din fysiska som din mentala hälsa. Här är fördelarna som städning för mer sig för din motivation och sinnesro.

Det ger dig möjligheten att lyckas

Du vet hur bra det känns att ha allting på plats och hålla tillbaka röran. Det gäller både ditt liv som helhet och städning. När du organiserat ditt boende kommer du känna dig mer motiverad att göra samma sak med karriären, träningen och andra mål. Och om du har barn kommer du att föregå med gott exempel och inspirera dem till att utveckla hälsosamma vanor.

Städning bidrar till din förmåga att fokusera

När du gör hemarbete fokuserar du vanligtvis på ett rum i taget, och i det rummet tar du dig an föremålen en efter en. Att koncentrera sig på ett föremål i taget bygger upp och stärker din förmåga att fokusera. Du kommer sedan att märka inverkan av städningen när du arbetar eller är kreativ.

Det förbättrar ditt humör

Att sitta i ett stökigt rum är aldrig bra. För många föremål kombinerat med smuts och damm kan aldrig resultera i ett positivt humör. Men när du väl tar kontroll över det och får röran att försvinna kommer du att uppleva en ökad energi och lycka. Det är vetenskapligt bevisat att själva städningen i sig utsöndrar endorfiner, så det är inte så konstigt att städare alltid ler!

Ett fritt utrymme är lika med ett fritt sinne

Förutom oförmågan att fokusera och känna sig nere när du är omgiven av oreda kan du även känna dig överväldigad när du ser all smuts i ditt hem. Det kan göra dig förvirrad och yr, vilket resulterar i hälsoproblem. Bara genom att tänka på alla saker du behöver rengöra stressar du upp dig och blir spänd.

Gör en koncis att göra-lista med de tre första sakerna som du vill ta dig an och ta fram dina redskap. När du söker efter motivation att städa är det så här du ska göra. Vi rekommenderar att du fokuserar på dessa tre rum:

  • Badrum
  • Kök
  • Sovrum

Du kan enkelt städa dem på en dag, och med små pauser och belöningar mellan rummen kommer du att känna dig bättre, vilket gör det lättare för dig att slutföra hela processen. Dessutom kommer du att kunna tänka klart när du inte längre ser någon smuts runt dig.

Var kan jag beställa en pålitlig städtjänst i Göteborg?

Vi vet hur det känns att vara överväldigad av att inte veta var man ska börja. Det är därför som Charme Städ är här för att hjälpa dig! Vårt team består av entusiastiska städare som kommer att hjälpa dig med röran på nolltid. Att anlita en städtjänst är den perfekta saken att göra för dig som vill återställa ditt liv men inte har tillräckligt med tid för att fokusera på att städa. I stället för att skrubba och rengöra, ta en avslappnande promenad i Slottsskogen och lämna sysslorna till oss. Kontakta oss idag!

Klicka för att betygsätta detta inlägg!
Totalt: 2 Genomsnitt: 3

Städning är en viktig del av eventet Att städa inför, under och efter ett event är ett stort projekt....

19 juni 2024 52

Checklista för Sommarstädning med 10 Tidsbesparande Tips Du känner till vårstädning, men vad sägs om sommarens sysslor? Sommaren är...

13 juni 2024 97

Att klä upp en tom veranda är enkelt. Du behöver bara några fantastiska växter. Här är 5 sätt du...

05 juni 2024 81
Ring oss